KAportal ZIMKO 2019 - Pobjedom para Kotiga/Živanović završeno veliko okupljanje hrvatskih kvizaša u Karlovcu | Karlovački informativni web portal

ZIMKO 2019 – Pobjedom para Kotiga/Živanović završeno veliko okupljanje hrvatskih kvizaša u Karlovcu

foto: Sanja Vražić

Uz kviz parova, još dva tematska kviza te vrlo zanimljivi kviz iznenađenja koji je priredio Karlovčanin Dražen Cukina, završeno je prvo izdanje manifestacije ZIMKO 2019 u organizaciji Karlovačke udruge kvizaša. Gotovo 200 kvizaša iz cijele Hrvatske okupilo se u Karlovcu, među njima i sva najjača kvizaška imena u Hrvatskoj.

Posljednjeg dana središnji kviz bio je kviz parova s izuzetno zanimljivom završnicom – nakon pet krugova potpuno izjednačeni bili su Dean Kotiga i Perica Živanović te Neven Milijić i Neven Trgovec pa je odlučivalo pitanje procjene u kojem su bliži točnom odgovoru bili Kotiga i Živanović.

U posljednja dva tematska kviza najbolji su bili Lovro Ljubičić u kategoriji “Glazba” te Neven Milijić u kategoriji “Geografija”, dok je konceptualni kviz Dražena Cukine “Follow The Yellow Brick Road” najbolje riješio Dino Milić-Jakovlić – riječ je o kvizu u kojem su točni odgovori na određena pitanja bili vrlo bitni, jer bez njih nije bilo moguće riješiti kasnija pitanja.

 • Još jednom vrijedi pohvaliti Karlovačku udrugu kvizaša na čelu sa Sašom Lenuzzijem, ali i brojnim volonterima, koji su odradili zaista velik posao u bogatom i iscrpljujućem trodnevnom programu. ZIMKO bi, pak, trebao postati tradicija!

  Evo i svih pobjednika:

  Individualni opći kviz: Neven Milijić

  Kviz parova: Dean Kotiga i Perica Živanović

  Ekipni kviz: B Tim (Krešimir Međeral – Sučević, Rudi Mrazović, Marko Ožegović, Maja Rogulj)

  Geografija: Neven Milijić

  Glazba: Lovro Ljubičić

  Književnost i strip: Dean Kotiga

  Tehnologija: Tomislav Berić

  “Follow The Yellow Brick Road”: Dino Milić-Jakovlić.

  KAportal.hr

 • Odgovori