KAportal Gdje se u Karlovcu najbolje jede? Koje je vaše omiljeno mjesto za izlazak uz "masnu bradu" - otvorena naša anketa... | Karlovački informativni web portal

Gdje se u Karlovcu najbolje jede? Koje je vaše omiljeno mjesto za izlazak uz “masnu bradu” – otvorena naša anketa…

Gdje se u Karlovcu najbolje jede? Ukusi se razlikuju pa će i na ovo pitanje odgovori biti različiti, ovisno o tome tko su oni koji na to pitanje odgovaraju. Gastronomski stručnjaci imaju svoje kriterije pa tako možemo reći da u najnovijem izdanju publikacije “Top 100 hrvatskih restorana” Karlovac predstavljaju Lovački rog i restoran “Dobra” hotela Korana Srakovčić. U prošlogodišnjem izdanju imali smo tri predstavnika, uz navedene tu je bila i Kvaka.

I turistima se sviđaju ovi restorani, ali na Trip Advisoru vrh ljestvice karlovačkih restorana izgleda posve drugačije. Dugo je na prvom mjestu bio Kostanjac, a nedavno ga je s prvog mjesta pogurao restoran Kalvarija koji ima zaista odlične kritike – 46 ocjena i sve čiste petice. Treći je, pak, bistro Kastel na Starom gradu Dubovcu.

No, što misle Karlovčani i Karlovčanke? Pohvale stručnjaka uvijek su posebno vrijedne, pohvale turista sigurno vesele, ali u kontinentalnom dijelu Hrvatske, dakle izvan morskih destinacija, najvažnija je ipak ocjena domaćeg stanovništva, koji su ipak većini restorana glavni izvor prihoda. Odlučili smo zato saznati što o karlovačkim restoranima mislite vi. Ograničili smo se pritom samo na koliko-toliko klasične restorane, nismo uvrštavali fast foodove i pizzerije koje su isključivo usmjerene na tu ponudu. Pa krenimo, abecednim redom:

  • Dobra – restoran hotela Korana Srakovčić, koji se diči mnogobrojnim turističkim nagradama za najbolji mali hotel, ponosi se svojom gastronomskom ponudom ali i vrhunskom vinotekom. Redovno je uvršten među najbolje hrvatske restorane po izboru Gastronauta.

    Greencek – jaka kuharska ekipa i pristupačne cijene glavni su adut ovog restorana koji se možda nije usrećio lokacijom pa ga, primjerice, turisti vrlo rijetko posjećuju, ali Karlovčanima je kvaliteta ponude dobro poznata.

    Kalvarija – dugo su Karlovčani očekivali ponovno otvaranje kultne Kalvarije i čini se da se nisu razočarali. Bogat jelovnik s naglaskom na tradicionalnoj domaćoj kuhinji, raskošna vinska karta i vrhunska ponuda piva zasad rezultiraju isključivo pohvalama.

    Kastel – dugo smo čekali i ugostiteljski objekt na Starom gradu Dubovcu, a Kastel se potrudio sve to nadoknaditi dobro osmišljenim jelovnikom s ponudom atraktivnih jela koja priprema renomirani chef. Dodajte tome craft pive, velik izbor deserta i divan pogled na grad i recept za dobar provod je tu.

    Kod Bakija – još jedno prilično novo ime u karlovačkoj gastro ponudi smješteno je na cesti D1. Glavni aduti su im odličan domaći kruh i jela od teletine, diče se i svojom štrudlom pa ako još niste, navratite i probajte.

    Kostanjac – kultna karlovačka konoba desetljećima je bila poznata po svježoj ribi koja i danas svakog jutra stiže do Kostanjca. No, u posljednje vrijeme ova je konoba čest izbor i zbog ponude burgera i craft piva. Oni skloniji tradicionalnoj kuhinji rado će, pak, kušati soparnik, kojim obitelj Begić podsjeća goste na svoju rodnu Poljičku kneževinu.

    Kristal – sa gotovo 400 sjedećih mjesta čest odabir za velike proslave, Kristal se ponosi i menijem na kojem su brojni specijaliteti od ribe i mesa. Ipak, posebno su ponosni na uvijek svježe domaće kolače i sladoled iz vlastite proizvodnje.

    Kupa – nipošto ne treba zanemariti bogatu ponudu pizza i jela s roštilja koju nudi ovaj restoran, no glavni adut nesumnjivo su im wok jela koja nisu česta u karlovačkoj gastro ponudi. Tu su i jela od tjestenine, a petkom i jela od svježe ribe. Gostima posebno nude specijalitet kuće – biftek s grilla.

    Kvaka – još jedno kultno karlovačko mjesto godinama je najpoznatije po ponudi jela od ribe. No, meni Kvake sve je širi, a upravo ovih dana i dodatno su ga proširili te budućim gostima posebno skreću pažnju na raznovrsnu ponudu rižota i jela od tjestenine, ali i jeftinu i široku ponudu gableca.

    Lana Korana – iako mnogima poznatija kao mjesto za odmor uz neko osvježavajuće piće ili kavu, uz prekrasan pogled na Koranu i slap, Lana Korana nudi i solidan izbor jela, s naglaskom na domaći kruh i domaće juhe, uz klasičnu ponudu jela od mesa, tjestenine…

    Lovački rog – još jedno kultno mjesto, godinama s pravom uvrštavano na listu najboljih hrvatskih restorana. Uz lovačka jela, koja su im glavni adut, na meniju ćete pronaći i široku ponudu mesnih i ribljih jela, svježih salata i slastica. Posebno je privlačna i ponuda jela sa sezonskim namirnicama, poput šparoga, gljiva, bundeva…

    M-90 – malo “izvan ruke”, ovaj restoran uspješno je tu činjenicu nadoknadio atraktivnim menijem na kojem je naglasak na hrani pripremljenoj na tradicionalan način. Od friganih kozica na rikoli ili zapečenih školjki, preko dubrovačkog odreska, do bifteka u pršutu, svaki će sladokusac pronaći nešto za sebe, a na kraju su nezaobilazni domaći kolači.

    Mandić – često prvi odabir onih koji su se odlučili za jela s roštilja, Mandić nudi i brojna tradicijska i sezonska jela te tople dnevne obroke. Iako najpoznatiji po mesu, potrudili su se složiti i zanimljivu ponudu za vegetarijance pa ni ako niste skloni mesnim obrocima nećete pogriješiti ako navratite do Mandića.

    Palma – vjerojatno najpoznatija po obilnim, ukusnim i jeftinim gablecima, Palma nudi i odlične ručkove.

    Panorama – od raznovrsnih pizza do široke ponude jela po narudžbi, Panorama nudi zaista za svakog ponešto. Tu je i vrlo bogata vinska karta, ali i sezonske povijesne karlovačke torte – Karolina (jesenska torta sa kestenima i bundevom), Jozefina (zimska torta sa medom i medenjacima) i Lujzijana (proljetna torta sa sirom i višnjom).

    Pod starimi krovovi – smješten u okviru Trgovačko-ugostiteljske škole restoran Pod starimi krovovi nudi jela internacionalne kuhinje s isključivo svježim namirnicama, a specijaliteti kuće su ramstek u umaku od bukovača i brusnica, grdobina u umaku od lososa i tatrski biftek.

    Pod Švarčom – jedno je sigurno, od repova škampa na zelenoj salati posluženih uz umak od konjaka, preko bogate ponude jela svih vrsta, do roštilja i steakova, nađete li se “Pod Švarčom” i najizbirljiviji će u jelovniku pronaći nešto za sebe. Ovaj restoran čest je odabir i ranoranilaca zbog bogatog doručka.

    Tempo – gužva nije rijetkost u Tempu, jer to je i lokacija za prehranu studenata karlovačkog Veleučilišta. No, ne nedostaje ni drugih gostiju koje očekuju ukusna jela od teletine, divljači i ribe, jela s roštilja i veliki izbor vina.

    Vami – još jedna lokacija koju mnogi biraju zbog obilnih i jeftinih gableca, ali nećete pogriješiti ni ako dođete u bilo koje doba dana i večeri. Vami se uz bogatu klasičnu ponudu posebno ponosi raznovrsnim varivima, od graha do fileka, koje gosti često hvale biranim riječima.

    Zec – još jedna dugovječna karlovačka konoba, sa dugom tradicijom poslovanja te čestim vrhunskim chefovima u kuhinji. Iz svoje ponude posebno izdvajaju jela s roštilja na drveni ugljen, pizzu iz krušne peći, tunu, filete sabljarke, jadranske lignje…

    Zrinski – i restoran Zrinski puno pažnje polaže u gablece, čija je ponuda raznovrsna i ukusna, a mnoge potakne da posjete ovaj prostor i u vrijeme ručka ili večere.

    Tornado – roštiljarnica i gablec restoran u sklopu trgovačkog centra KTZ nadaleko je poznat po vrhunskim ćevapima i ostalim delicijama s roštilja. U Karlovcu se udomaćio i naziv “Kod Srbina” i to zbog majstora roštilja koji mesnim jelima oduševljava nepca.

    Rustique – izvorno pizzeria, ovo mjesto na Drežniku ima i širu ponudu od mnogima najomiljenijeg jela – pizze, koja je za velik broj Karlovčana možda i prvi izbor kad se odluči izaći negdje na ručak ili večeru.

    Tiffany – nadaleko su poznate pizze iz krušne peći Tiffanyja no jela s roštilja, tjestenine, lignje na žaru, čest su izbor gostiju koji se žele dobro, ali i kvalitetno najesti se u centru Karlovca .

    Koje je vaše omiljeno mjesto za izlazak koji uključuje i ručak/večeru, možete glasovati u našoj anketi…

    Po vašem mišljenju koji je karlovački restoran najbolji?

    • Restoran Mandić (17%, 370 Glasova)
    • Pizzeria Tiffany (15%, 308 Glasova)
    • Restoran Vami (10%, 206 Glasova)
    • Bistro Kastel (9%, 200 Glasova)
    • Konoba Kostanjac (8%, 177 Glasova)
    • Restoran Karlovac Tornado (5%, 115 Glasova)
    • Restoran Kalvarija (4%, 94 Glasova)
    • Restoran Lovački rog (4%, 86 Glasova)
    • Restoran Greencek (3%, 72 Glasova)
    • Restoran M-90 (3%, 70 Glasova)
    • Restoran Pod Švarčom (3%, 65 Glasova)
    • Pizzeria Rustique (3%, 64 Glasova)
    • Bistro Kupa (3%, 57 Glasova)
    • Restoran Kvaka (2%, 43 Glasova)
    • Konoba Zec (2%, 33 Glasova)
    • Restoran Zrinski (1%, 26 Glasova)
    • Restoran Kristal (1%, 23 Glasova)
    • Bistro Palma (1%, 19 Glasova)
    • Restoran Lana Korana (1%, 19 Glasova)
    • Restoran Kod Bakija (1%, 18 Glasova)
    • Restoran Pod starimi krovovi (1%, 16 Glasova)
    • Restoran Panorama (1%, 15 Glasova)
    • Restoran Dobra (hotel Srakovčić) (1%, 13 Glasova)
    • Restoran Tempo (0%, 9 Glasova)

    Ukupno glasova: 2.118

    Loading ... Loading ...

    KAportal.hr

     

     

  • 9 komentara

    1. Po meni definitivno Porter, (bivši Miloš).
      Napokon smo imali mjesto gdje si mogao pojesti pravi burger, ali nažalost građanima našeg grada je ipak cijena važnija od kvalitete, pa eto…zatvorio čovjek.

      • Porter nije bio ništa posebno. Imali su dobre burgere ali i dobre cijene. Nisu se ni po čemu istaknuli, a Kastel i Kostanjac nude jednako dobre burgere u istom cjenovnom rangu. Unutarnje uređenje : kombinacija Ikea blagovaonice i čekaonice u pedijatrijskoj klinici. A nisu ni uvijek imali ono što im je bilo stalno u meniju (npr pulled pork SW.), sto je prilično neprofesionalno.

        • Ne kuzim kaj hoces reci svojim komentarom, komentiras restoran negativno a istovremeno kazes da dva restorana nude istu stvar, kvalitetu i cijenu ali njih ne komentiras… Zaobidji ti i Kastel i Kostanjac i drzi se HAM HAM-a i Scooby Doo-a. Ikeina blagovaonica i cekaonica, daj ne rise…

          • pa koliko sam ga ja skužio zapravo i nije rekao niš krivo, a niti je pljuvao Porter. meni je Porter bio dobar i žao mi je da se zatvorio, ali njihovo kukanje da su im krivi građani je smiješno. rade godinama uspješno i puno skuplji restorani u gradu, kao što rade i restorani s odličnim burgerima, Kostanjcu je to zadnjih godina isto glavna ponuda. po mom mišljenju glavni minus Portera je bio marketing koji je bio ne nula nego ispod nule. doslovno nikad nisam čuo za Porter u nekom reklamnom smislu, da nije bilo bogomdane lokacije vjerojatno ne bih znao ni da postoji. ne mislim ništa negativno nego se nadam da ako se odluče opet nešto otvorit, bilo u Karlovcu ili drugdje, da će promislit i o tome.

          • Kaj se tu ima kužiti? Trebali su se više istaknuti kvalitetom i ambijentom jer je već postojala ponuda takve hrane u gradu, odnosno jer nisu ponudili ništa novo zbog čega bi netko pao na guzicu – iako su krenuli krenuli obećavajuće. To što netko nije uspio ideju prilagoditi ciljanom tržištu, nije problem samog tržišta/ljudi. Imaš Zagreb, gradove u primorju, i drugih mjesta gdje prolaze puno ekskluzivniji gastronomski projekti…i iskreno, uzmi mi jedan burger restoran u Zagrebu koji ima takve cijene a da nije jako fino uređen ili da nema odličnu lokaciju (Submarine, Burgeraj, Pappa’s, Rocket…). Tu su si fakat mogli dati više truda. No hard feelings, bilo mi je drago da se nešto takvo uopće pojavilo u gradu. Šteta što nije bilo do kraja promišljeno.

        • Pa ak su jelo nazvali pulled pork SW, nek su propali.

    2. Tornado je broj 1 sto se tice rostilja, stalna kvaliteta, mrsko mi je sto uvijek treba dugo cekati na jelo, ona pizzeria u Senjskoj je bila zakon za pizze, dobra je i Tiffany, u Rustique sam jednom bio i nije bilo lose. Tempo je tipicna studentska menza, jela bez okusa, pojedi i zaboravi. Konoba Zec je ok, malo nabrijane cijene u odnosu na Tornado, ali losija kvaliteta. Porter je bio ok, malo vise cijene nije pratila i kvaliteta, ocigledno za tako nesto nije bilo kupaca. Bio je nekad i odlican kebab tamo na Korzu u onom prolazu prema parku, steta sto je zatvorio, stvarno je bilo kvalitetno meso u sniclama, a ne ove pastete sto svi nude.

    3. Kastel je zaista odličan, sve fino ukusno i uredno, M90- duga tradicija, sve je fino, a sanitarni čvor nema nitko ljepši niti čišći… Kalvarija jednako katastrofi, sve staro i pofucano, a parkiralište na cesti, koje naravno uopće nije prilagođeno, jadni ljudi koji žive u blizi ne mogu ni do kuće doći od restorana koji si ne može napraviti parkiralište….

    Odgovori