KAportal Predstavljen Start, stranka Dalije Orešković: Želimo svoj put za izbore za Europski parlament početi graditi u Lici | Karlovački informativni web portal

Predstavljen Start, stranka Dalije Orešković: Želimo svoj put za izbore za Europski parlament početi graditi u Lici

Marko Lukunic/PIXSELL

Nakon što je jučer održana osnivačka skupština stranke Start koju vodi Dalija Orešković, stranka se danas medijski predstavila u Širokoj Kuli pored Ličkog Osika. Orešković je poručila da, iako su osnovali stranku, grade pokret te da “niti jedna stranka u Hrvatskoj nema ljudskih kapaciteta za rješavanje najkrupnijih problema koje naše društvo ima.”

“Zato smo otvoreni prema svima koji žele bolje i poštenije društvo, društvo iz kojeg naši mladi neće bježati, nego koje ćemo skupa graditi kao bolje mjesto za život. U društvu u kojem suvisla i dugoročna politika uopće ne postoji mi se nećemo s njima igrati politike nego ćemo se sustavno i beskompromisno boriti za pristojno, školovano i civilizirano društvo u kojem nas neće vrijeđati i ponižavati oni koji misle i rade samo za vlastitu korist, na štetu budućnosti svih nas, a naročito na štetu naše djece”, poručuje Orešković.

‘Lika je personifikacija otete države’

Otkrila je i razlog zbog čega je stranka predstavljena u Lici.

 • “Lika je personifikacija otete države, u kojoj su otete sve lokalne i regionalne institucije, gdje lažni domoljubi pod dirigentskom palicom Dade Milinovića i HDZ-a, određuju tko će se gdje zaposliti, tko će kad doći na liječnički pregled, i koliko će se puta asfaltirati ista cesta po abnormalno visokoj cijeni.

  Lika odumire, Lika je potpuno raseljena, iz nje bježe i mladi i stari i to zbog toga što su izgubili svaku nadu u budućnost, izgubili su vjeru da je moguće dokinuti političko nasilje koje se provodi nad svakim pojedincem Ličko-senjske županije.

  ‘Lika nam je važnija od Bruxellesa’

  Lika nije iskoristila svoje prilike koje su joj priroda i povijesne okolnosti dali – nije iskoristila Plitvička jezera da kreira turistički proizvod i brendira cijelu Liku, nije u turističkom i gospodarskom smislu iskoristila rodnu kuću Ante Starčevića, oca moderne hrvatske domovine, nije iskoristila niti Nikolu Teslu, jednog od najvećih svjetskih genijalaca ikad.

  Nama je Lika jednako važna kao i svaki kutak naše domovine. Nama je Lika važnija od Bruxellesa. Mi želimo svoj put za izbore za Europski parlament početi graditi ovdje, danas u Lici, u Širokoj Kuli”, poručuje Orešković.

  Šefica stranke Start ističe kako razgovara s ljudima na terenu koji su se spremni politički aktivirati te da neki od njih nikad nisu izašli na izbore. “Naša borba za vraćanjem otete države počinje danas u Lici”, poručila je Orešković.

 • Odgovori