KAportal Ogulinci Staru godinu ispraćaju dječjim i večernjim dočekom, a na prvi dan 2019. kupaju se u Sabljacima | Karlovački informativni web portal

Ogulinci Staru godinu ispraćaju dječjim i večernjim dočekom, a na prvi dan 2019. kupaju se u Sabljacima

Ovogodišnji doček Nove godine u Ogulinu započinje već u 11 sati Dječjim dočekom, koji će osim bogate tombole, nastupa Ogulinskih mažoretkinja i puštanja balona lijepih želja, završiti vatrometom konfeta. S obzirom na puni pogodak i uspješnu organizaciju prošlogodišnjeg dječjeg dočeka po prvi put, ove godine se očekuje još veći broj posjetitelja i nezaboravan provod za sve klince i klinceze.

Tradicionalni doček u večernjim satima održat će se na Trgu kod golubice, gdje će Ogulince u Novu godinu uvesti svima dobro znani ogulinski bendovi Speen i Partyano, uz koje je dobar provod zagarantiran. Glazbeni program započinje u 22 sata i trajat će do dugo u noć. Cjelovečernji program dočeka će voditi svima dobro znani voditelj Radio Ogulina, i dobitnik tri Zlatna mikrofona, Dubravko Dragičević. Posjetitelje očekuju i zanimljiva iznenađenja!

A, prvog dana 2019. godine u Ogulinu će se održati novogodišnje kupanje u jezeru Sabljaci po kojem je Ogulin postao i nadaleko poznat. Svake godine se kupa sve više kupača te je ta brojka dosegla 10-ak najhrabrijih građana uz pokojeg turista i žitelje susjednih gradova, koje ne može obeshrabriti ni loše vrijeme ni hladnoća – tako su se pretprošle godine kupali na samo 2 stupnja u jezeru temperature svega 5 stupnjeva Celzijusa! Ideja o kupanju u jezeru je začeta one godine kada je izgorio restoran te su kupači na ovaj način željeli skrenuti pažnju na to mjesto, njegovu važnosti i značaj za grad. Idejni začetnik kupanja je Zvonko Ranogajec koji također i sudjeluje u kupanju. Kupanje će se održati točno u podne.

  • KAportal.hr

  • Odgovori