KAportal Na svjetlo dana izašla nevjerojatna snimka stara 28 godina - snimatelj dokumentarca o vukovima u kadru uhvatio malog pastira Luku Modrića! | Karlovački informativni web portal

Na svjetlo dana izašla nevjerojatna snimka stara 28 godina – snimatelj dokumentarca o vukovima u kadru uhvatio malog pastira Luku Modrića!

Svirač našeg poznatog benda 1990. godine snimao vukove na Velebitu, ali je usput uhvatio i malog pastira pod imenom – Luka Modrić!

Prije 28 godina Pavle Balenović snimajući dokumentarac o vukovima na Velebitu uhvatio je kadar koji bi mogao ući u legendu. Nekadašnji svirač bendža u legendarnoj grupi Plava trava zaborava vjerojatno ni u snu nije mogao pomisliti da će na velebitskom kršu u zaleđu Zadra uhvatiti danas ponajboljeg nogometaša svijeta i zvijezdu Real Madrida.

Kadar traje samo nekoliko sekundi, ali i više nego dovoljno govori o ‘prošlom životu’ Luke Modrića. Tada petogodišnjak u prevelikoj jakni na velebitskoj buri štapom tjera koze u štalu dok ga vukovi odmjeravaju s pristojne udaljenosti. Njegov otac Stipo otvara vrata štale, a životinje jedna po jedna ulaze unutra. Gledajući taj kadar, zapravo je nepojmljivo da je taj dječak danas na vrhu svijetu. Ali možda je i nakon te snimke jasno odakle mu čvrstine i volje za uspjehom….

  • Nevjerojatnu snimku malog Luke Modrića autor je postavio na društvenim mrežama, a našeg kapetana kako, tada kao 5-godišnjak, bez straha na velebitskoj buri i pod paskom gladnih vukova tjera ovce u tor u sklopu rodne kuće se može vidjeti na ovoj poveznici od 2:30 minute.

    Jedan korisnik Youtubea prepoznao je malog Luku i odmah upitao ‘je li moguće da je to on na snimci’. Balenović je odgovorio:

    – To je on!

    Tportal piše da je Pavle Balenović prije skoro tri desetljeća nabavio štene vuka u Gračacu, ali kako je brzo shvatio da vuk neće preživjeti u Zagrebu, odlučio ga je pustiti na slobodu u velebitskim prostranstvima. Dirljivu priču o čovjeku i vuku ekranizirao je BBC u svojem dokumentarcu ‘Čovjek-vuk, dnevnik Pavla Balenovića’. Zanimljivo je da je Balenović film prvo ponudio Hrvatskoj televiziji, koja ga je odbila, a nakon što ga je otkupio BBC te potom nevjerojatnih 44.000 televizijskih kuća diljem svijeta, od britanske televizije ga je konačno otkupio i HRT.

    Prenosimo HZSN www.hzsn.hr IZVOR Jutarnji sport FOTO Pavle Balenović/YouTube, Screenshot

  • Odgovori