KAportal Nakon našeg teksta javio se vlasnik kafića na Autobusnom: Situacija je puno gora, sve je zapišano - to mi tjera goste, a otjerat će i mene | Karlovački informativni web portal

Nakon našeg teksta javio se vlasnik kafića na Autobusnom: Situacija je puno gora, sve je zapišano – to mi tjera goste, a otjerat će i mene

Na naš tekst o karlovačkom Autobusnom kolodvoru koji i kao 50-godišnjak još uvijek čeka ozbiljniju obnovu, javio nam se korisnik dva poslovna prostora u kolodvorskoj zgradi. Naime, vlasnik tvrtke “Jo – Lame” kaže nam da smo dobro detektirali temu zapuštenog kolodvora no da je situacija i puno gora nego što se vidi na prvi pogled.

Dugo se čekalo da Autobusni kolodvor dobije pune poslovne prostore koji su godinama tijekom zjapili prazni a u kriznim godinama čak se iznajmljivali i za jednu kunu, tek toliko da netko u njih uđe. No popunjen je tek u zadnjih godinu, dvije. No upitno je hoće li to potrajati.

– Situacija je puno gora nego što ste naveli i kao što želi prikazati direktor AK. Vlasnik kolodvora nije postavio niti jednu plastičnu stolariju na poslovne prostore, sam sam uredio dva lokala a sad namjeravam otkazati najam, kaže nam najmoprimac u dva prostora.

 • – Uredio sam kafić, uložio svoj novac ali tko će sjesti na terasu pored kafića kad je sve zapišano. WC se naplaćuje tri kune, pa je ljudima lakše popišati se na fasadu kolodvora nego plaćati. Isto tako je i zid vojarne javna pišaona, pa pogledajte na što liči. Teška nebriga što se tiče vlasnika. Golubovi gore sve zaprljaju, cijeli prolaz je neuredan, a čistačica tek malo polije vodom. Ljudi zaobilaze jer smrdi, a ljeti ne možeš ni proći. Više puta smo se žalili, a kažu nam da to nije u njihovoj domeni nego Grada Karlovca, priča nam revoltirani najmoprimac. Zvao je komunalno redarstvo koji je izvidio situaciju, pa vlasniku kolodvora naredio da pokose perone i počiste jer se radi o javnim prostorima. Kaže, do kuda to ide, da im komunalni redar to mora narediti.

  – Drugi je problem što Autobusni kolodvor iznajmljuje prostore koje su najmoprimci sami uredili, a u ugovoru stoji da ako otkažemo najam neće vratiti uložena sredstva. Uzet ću odvjetnika, no ako bude problema skinuti ću stolariju i staviti daske. Nigdje ne piše da ne mogu uzeti to što sam uložio, kaže nam dodavši da je kad je ulazio u najam bio – obmanjen.

  KAportal.hr

 • Jedan komentar

  1. Sve što je rečeno je istina. Autobusni kolodvor Karlovac je živi očaj !
   Preporuka; izbjegavati – i zbog ambijenta i zbog stalnih pojedinaca koji se vrzmaju tuda.
   Nismo se nimalo odmakli od one stare, oronule, zapišane autobusne stanice na Korzu…
   Željeznički kolodvor pak možda najbolje i ne spominjati.

  Odgovori