KAportal Na Njuškalu osvanuo oglas - prodaje se Vukelićev most? Cijena čuvenog mosta koji ne vodi nikuda "samo" 10 milijuna kuna | Karlovački informativni web portal

Na Njuškalu osvanuo oglas – prodaje se Vukelićev most? Cijena čuvenog mosta koji ne vodi nikuda “samo” 10 milijuna kuna

Na Njuškalu je danas osvanuo oglas – prodaje se Vukelićev most. Lijepi betonski most preko rijeke Korane oglašen je za prodaju za 10 milijuna kuna, odnosno milijun i 344 tisuće eura. Radi se, naime, o dvotračnom mostu dužine 304 metra koji nikad nije stavljen u funkciju.

Poznato je da on ne vodi nikuda, jer pristupne ceste prema Karlovcu, te u drugom smjeru u pravcu juga nikad nisu izgrađene, a hoće li ikad biti, također je neizvjesno. Podsjetimo, ime Vukelićev most nije službeno jer most nikad niti nije bio otvoren. Po bivšem karlovačkom gradonačelniku, te ministru prvo gospodarstva, a potom i obrane, pokojnom Branku Vukeliću su ga nazvali sami građani jer je izgrađen za vrijeme dok je bio u Vladi, a cesta koja je u to vrijeme trebala biti izgrađena vodila bi blizu njegove kuće u Cerovcu Vukmanićkom.

Oglas je u šali postavio karlovački politički aktivist i bivši vijećnik Nikola Badovinac, a kako je na Facebooku napisao, “teška su vremena pa treba nešto i zaraditi”.

 • KAportal.hr

   

 • 5 komentara

  1. Aj novinari malo istražite a ne samo bla..bla.. Preko mosta vodila je trasa brze ceste prema Vukmanskom Cerovcu gdje su dvojica lokalnih moćnika pokupovali zemljište od Hrvata pravoslavne vjeroispovjedi a srpske nacionalnosti i to po 1 kn 1 M/2 Uz pomoć inžinjerije uređen put a zemljište očišćeno. Sad vrijedi 10 eurića 1 M/2 I gle čuda baš u blizini buduće trase – RCGO Babina Gora iznad rodne kuće štovanog bivšeg Ministra. Kad je postalo previše očito malo zaškovrnuli trasu s namjerom da je poslije vrate. Nije most izrađen bez veze. Kao što nije izrađen i onaj na Kupi. Ništa se ne dela ubudale nego planski i smišljeno. Treba japagetinu na Gori Babinoj zatrpai a to je nemoguće starom cestom jer treba dnevno proći 100 kamiona narednih 30 godina.

  2. Župan bu kupil. Al ćeka treću objavu.

  3. Istina, most je predviđen starom trasom autoputa prema moru.
   Ispitao sam i ovo – “dvojica lokalnih moćnika pokupovala…” – vrlo malo, obzirom na veličinu trase.
   Na vijeću sam spomenuo da valja projekt nastaviti, ali ne zbog Babine gore, već rasterećenja prometnice u Vukmanićkom Cerovcu, koji je svojevremeno proglašen najopasnijom cestom u Hrvatskoj.
   Prevelik broj auta se kreće u pravcu Korduna, Bosne i mora preko Cerovca, Tušilovića, što bi se izbjeglo izgradnjom prometnice.
   Još od Juge postoji makadamska cesta od Vukmanićkog Cerovca do Brezove glave, širine kojih 5 metara, i to valja iskoristiti za bolju povezanost države.
   Problem postoji i u tome što taj nikad izgrađeni autoput radi punim pogonom kroz sam grad i presjeca ga na dva djela.
   Puno je mrtvih bilo u prometu, znači, ne samo u Cerovcu, već i na dva kritična raskršća (pothodnik i Smičiklasova), što bi valjalo izbjeći vijaduktom Kupa – Rakovac.
   Taj bi vijadukt mogao biti izgrađen u paketu s dvotračnom prugom koja se spominje u nekim vizijama urbanista, a vjerojatno nije nemoguće iskoristiti ni pomoć EU fondova.
   Rečeno mi je da se od te trase nije odustalo, ali kako se forsira izgradnja luka kod Brezove glave, mislim da će to pričekati, te da će se taj promet, ali bitno povećan zbog Babine Gore i dalje odvijati starom trasom.

  4. Jurica, u potpunosti točna izjava, osim onog o japragetini. U ono vrijeme to nije bio prioritet, već elitna gradilišta i turističko sportski kampovi.

  5. Pa je “vrlo malo” ali verdno, 75 puta više od plaćenog. 10 hek je 100 000 m/2 pa puta 10 eurića pa ti računaj. Mi malo stariji pamtimo trasu autoputa koja je trebala ići između Vukmanskog Cerovca i Vukmanića oko Tušilovića i doći do izlaza kod benzinskih postaja na izlazu iz Tušilovića. Po novoj sad treba napraviti nekoliko mostova i ići uz obalu Korane koja koja plavi.
   Sori krivo izračunao 200 kamiona dnevno u narednih 30 godina. Japaga je velika 20 000 000 m/3

  Odgovori