KAportal Mladi hrvatski bejzbolaši odlaze na Europsko prvenstvo, Horvatić najbolji pitcher, u finalu ipak bolja Ukrajina | Karlovački informativni web portal

Mladi hrvatski bejzbolaši odlaze na Europsko prvenstvo, Horvatić najbolji pitcher, u finalu ipak bolja Ukrajina

Hrvatska baseball reprezentacija do 23 godine starosti izborila je plasman na Europsko prvenstvo koje će se održati sljedeće godine. S kvalifikacijskog turnira u Bratislavi na EP su otišle dvije reprezentacije, a mladi Hrvati to su izborili još jučer polufinalnom pobjedom nad Rusijom 7:6. Današnje finale protiv Ukrajinaca tako je zapravo bilo manje važno od jučerašnjeg ogleda, a nešto opuštenija hrvatska momčad poražena je od Ukrajine sa 6:1.

Karlovčanin Antonio Horvatić proglašen je najboljim pitcherom prvenstva, a tek je nijansa nedostajala da i nagrada za najboljeg udarača dođe u hrvatske ruke – Splićanin Andrija Tomić imao je fenomenalan prosjek od .625, no Švicarac Burkhardt bio je još bolji te sa .650 odnio titulu.

Uz Horvatića u reprezentaciji su od karlovačkih igrača bili Kruno Gojković i Ivan Mitrović – Gojković kao prvotimac, Mitrović kao igrač s klupe koji je u gotovo svakom susretu dobijao prigodu, a obojica su također znatno sudjelovali  u ovom uspjehu.

  • KAŠonline

  • Odgovori