Male tajne najdražeg zagrebačkog jela - kako napraviti najbolji zagrebački odrezak?
Pravilna priprema zagrebačkog odreska uključuje izbor najsočnijih dijelova teletine, a može se spravljati i od svinjetine, piletine ili puretine. Specifičnost pravog zagrebačkog odreska prepoznaje se po punjenju sa šunkom i sirom. Sir mora biti topljiv, dok će se od šunki najbolje uklopiti PIK šunke s 2 posto masnoće - Šunka u ovitku ili Zlatna kuhana šunka i učiniti zagrebački odrezak pravom gurmanskom delicijom. Također, PIK šunke s 2 posto masnoće imaju smanjen udio soli i ne sadrže pojačivače okusa, umjetna bojila, gluten ni soju pa su odličan odabir za one koji, uz dobar zalogaj, brinu i o zdravlju.
Stoga, sočni komad mesa napunjen šunkom i sirom, uvaljan u brašno, jaja i krušne mrvice pa ispečen do zlatno-žute boje pravi je nazivnik za zagrebački odrezak. Na je video recept, a u nastavku recept za spravljanje originalnog zagrebačkog odreska.
Sadržaj se nastavlja...
Upravo se čita
-
"Zašto skrivati tko je T. Š. T., osoba odabrana na natječaju za voditelja Odjela za ekonomske poslove", pitaju možemovci
-
Od izvještavanja s tržnice dogurao je do urednika i voditelja Zagrebačke panorame (1986.), mozaične emisije Dobar dan (1988.), informativno-političkog magazina Spektar (1990.), informativne emisije Slikom na sliku (1992.), urednika i voditelja TV Dnevnika (1994.)
-
- Večeras je novo izvlačenje Lota 7 za Jackpot u iznosu od 1.000.000,00 eura.
Sastojci:
• 4 teleća odreska (veća)
• 4 kriške PIK šunke s 2 posto masnoće
• 4 kriške sira (gouda ili trapist)
• sol, papar
Za paniranje:
• brašno
• 2 jaja
• krušne mrvice
• ulje
Priprema:
- Odreske tucite preko prozirne plastične folije te ih nakon toga po želji popaprite i posolite.
- Zatim pripremite krišku PIK šunke s 2 posto masnoće i krišku sira, a pritom ih položite na polovicu odreska.
- Količina šunke i sira može se po želji i udvostručiti, no kod spravljanja poželjno je da prvo posložite šunku na odrezak te tek onda na nju krišku sira, a nakon toga odrezak preklopite i rub nježno pritisnite prstima.
- U brašno uvaljajte svaki odrezak pa nakon toga u razmućena jaja i u krušne mrvice.
- Sa svake strane na ulju pržite odreske po nekoliko minuta i to sve dok korica ne poprimi zlatnu boju.
- Poželjno je pržiti na laganoj vatri, a rub mesa možete pričvrstiti i čačkalicama.
- Gotove odreske poslužite uz tradicionalne priloge koje svi vole – rizi-bizi ili krumpir, a odreske pokapajte limunovim sokom.
- Po želji možete poslužiti i zelenu salatu.
KAportal.hr
Izdvojeno
-
- Uređene zemljišne knjige su preduvjet razvoja i investicija ne samo naše županije, nego i cijele Hrvatske, rekla je županica
-
-
Samo za ove tri opcije glasalo je više od polovice svih građana koji su izašli na birališta.
-
Eskadrilu od 12 rabljenih, 10 jednosjeda i 2 dvosjeda Hrvatska će platiti 999 milijuna eura, odnosno 1,18 milijardi eura s PDV-om.
Reci što misliš!