KAportal Karlovačka Zvijezda će biti zona bez prometa, ali tek za nekoliko godina - u planu gradnja obilaznice, bira se jedna od tri varijante | Karlovački informativni web portal

Karlovačka Zvijezda će biti zona bez prometa, ali tek za nekoliko godina – u planu gradnja obilaznice, bira se jedna od tri varijante

Karlovačka Zvijezda za nekoliko godina bit će bez prometa, a u tu svrhu izgrađena gradska obilaznica.

Kuda će ona točno prolaziti, još se ne zna jer najbolja od tri varijante obilaznice tek će biti izabrane.

Objašnjavajući zašto je obilaznica nužna, dogradonačelnik Ivan Mrzljak podsjetio je da je donesen Urbanistički plan uređenja Karlovca, a na temelju njega napravljen plan i projekt obnove komunalne infrastrukture u Zvijezdi.

  • – Tim projektom, u skladu s uvjetima Konzervatorskog odjela, onemogućit će se tranzicijski promet kroz Zvijezdu, naročito u segmentu Trga bana Jelačića. Iz tog razloga je neophodno da se izgradi obilaznica Zvijezde koju planiramo izvesti Vatrogasnom ulicom do Šumarske škole, a onda još imamo tri varijante koje prezentirati građanima i izabrati odgovarajuću, najavio je Mrzljak.

    Novac potreban za izgradnju bit će osiguran u proračunima za naredne godine, a obilaznica treba biti dovršena, s uporabnom dozvolom, do dobivanja uporabne dozvole za rekonstrukciju komunalne infrastrukture Zvijezde.

    KAportal.hr

  • Jedan komentar

    1. Nadam se da niti jedna od 3 varijante neće oštetiti Arboretum!

    Odgovori