KAportal Inicijativa "Probudi Karlovac" ostala bez jednog predvodnika - Žarko Latković se "probudio" i postao član Hrvatske narodne stranke | Karlovački informativni web portal

Inicijativa “Probudi Karlovac” ostala bez jednog predvodnika – Žarko Latković se “probudio” i postao član Hrvatske narodne stranke

Prijašnji predsjednik karlovačkog SDP-a a donedavno i predstavnik građanske inicijative Probudi Karlovac Žarko Latković, nije izdržao u oporbi pa je postao novi član Hrvatske narodne stranke, inače koalicijskog partnera HDZ-a na nacionalnom nivou.

Do prije par tjedana Latković je, podsjetimo, vrlo kritički istupao prema karlovačkoj gradskoj vlasti te zajedno s Alenom Kristovićem pokrenuo Inicijativu Probudi Karlovac. Na prosvjedu protiv gradnje male hidroelektrane na slapu na Korani s oporbenim snagama i kasnije u više priopćenja koja smo prenosili pozivao je građane na otpor ovakvoj politici HDZ-a i najavio izlazak Inicijative na mjesne izbore.

– U našem posljednjem priopćenju spomenuli smo kako “probuditi” Karlovac infrastrukturno i gospodarski te ovim putem najavljujemo naš izlazak na lokalne izbore za mjesne odbore i gradske četvrti jer je vrijeme za buđenje! Vrijeme je za bijeg iz sivila! Karlovac mora postati grad koji cijeni sebe, svoje građane i koji će drugi cijeniti kao grad prosperiteta, mladih, kao grad ugodnog življenja! Sada je vrijeme novog buđenja za usnuli Karlovac, navodi se u priopćenju koje su potpisali predsjednik Udruge suvlasnika – stanara grada Karlovca Alen Kristović i predsjednik Udruge za lokalni razvoj „Turbina promjena“ Žarko Latković.

 • Ovo smo, naime, pisali mjesec dana prije nego što je Latković, kako nam je sam javio, postao član HNS-a. Putem maila zatražili smo od Latkovića više informacija o tome što je dovelo da ponovo promijeni političku opciju, no do sada odgovor nismo dobili.

  Bilo kako bilo, izgleda da se Latković “probudio” ulaskom u stranku koja participira u vlasti, a pod vodstvom Zvonka Spudića u Karlovačkoj županiji čvrsto drži “uzde” svojih pozicija davajući i lokalnom HDZ-u potporu. Koliko će pak Latkovićeva politička aktivnost pridonijeti “buđenju” Karlovčana treba tek vidjeti, možda upravo na mjesnim izborima sljedeće godine na koje je toliko pozivao.

  KAportal.hr

 • 5 komentara

  1. Eto pade oporba na jednog člana u Karlovcu. Na štovanog gospodina Petracica. Sad može tražiti što god hoće, kandidirati se za EU Parlament, Župana, Gradonačelnika, Precjednika Države, Prcjednika MO, normalno biti prvi na svim listama. A morti da se kandidira za sve to skup zajedno. Mogao bi dobiti i sve poslove za tvrtku koju prebaci na Fiškala i biti gost u prvim redovima na Novo godišnjem koncertu u Beču bećke svirharmonije. https://www.youtube.com/watch?v=dVibzCbbIWE
   Koje sam hebene sreće sjediti će pored mene. Morati ću zbrisati u počasnu ložu.

   • @Jurica, aj me malo zaobiđi.
    Nemam ti ja nacionalnih ambicija (Sabor je neproduktivan i veći kokošinjac od Vijeća) , a nemam ambicija niti ući u “hoch” društvo, nego me prvenstveno zanima Karlovac jer smatram da može bez obzira na loše okruženje (Hrvatska) postati jedan razvijeni i ugodan srednjeeuropski grad. Dok got bude na snazi loše vođenje gradom, baviti ću se nekim vidom politike, a kad ono bude zadovoljavajuće mene u njoj neće biti. Da se može bolje i jeftinije u Karlovcu već sam dokazao privatno, osobnim angažmanom i projektima a da li i građani žele tako morati će izabrati i pokazati da žele i to prije izbora.

  2. Još jedan primjer bezkičmenjačkog političkog licemjera, ako nemožeš nekog poraziti onda mu se pridruži. Kakvi likovi bez obraza, časti i morala.

   • Politički pervertit posebne razine bez konkurencije u Karlovcu, a i šire. Samo da podsjetim da nikada nije bio član HDZ iako je iz sjene surađivao sa istima na puno područja. Seljak (HSS) nije bio, a ponekad podsjeća na malog od palube koji može sve kad mu se hoće.
    Surađivao je sa svima samo zbog osobnog interesa i nadam se da će ga HNS posebno nagraditi. Možda postane zaposlenik HEP-a jer “specijalnost” mu je energetska učinkovitost pa bi bilo logično da se pozabavi i zelenom energijom.Možda i elektranom na slapu.
    HNS kao stranka postoji samo u mašti koalicijskih partnera koji će ih kao i sve ostale umrtviti kad im neće biti potrebni. A to vrijeme je došlo i HNS se pokušava odmaknuti na vrijeme jer brod tone i štakori jure palubom.
    Bilo bi mu bolje da je ušao u stranku MB365 ali za njega još ima vremena pa je i to moguće.

  3. Ajd Petracic ne ljuti se. Nisam pisao tebi nego njima koji odoše hurcom putom. A tebe kad malo piknem odmah krenu i komentari. Puno manje nego prije, ljudi odustaju i od komentara. Imamo jednog Don Kihota ponekog Sanču Pnasu i to je sve u ovoj močvari. A što jes jes, čuo sam dosta pozitivnih komentara u Gradu svekolikog pućanstva da si puno napravio u svezi održavanja i energetske obnove zgrada. Evo sad se nadam da si malo manje ljut.

  Odgovori