KAportal Grad Duga Resa za plaće zaposlenima u Dječjem vrtiću osigurao 3 milijuna kuna - tetama od siječnja 3 posto, a od rujna još 2 posto veće plaće | Karlovački informativni web portal

Grad Duga Resa za plaće zaposlenima u Dječjem vrtiću osigurao 3 milijuna kuna – tetama od siječnja 3 posto, a od rujna još 2 posto veće plaće

Često su tete u Vrtiću zapravo druge mame našim najmlađima, a za svoj trud, strpljenje i ljubav rijetko su odgovarajuće nagrađene. Sad je napokon došao red da se i njihove plaće bar malo povećaju. Tako će plaća radnicima Vrtića isplaćena u veljači za mjesec siječanj biti veća za 3 posto. Grad Duga Resa kao osnivač Dječjeg vrtića za svaku proračunsku godinu donosi odluku o visini osnovice za obračun plaća radnika ove ustanove. Proračunom za ovu godinu predviđeno je 3 milijuna kuna za isplatu plaća u Vrtiću.

– Kako su Vlada i sindikati javnih službi postigli Sporazum o povećanju osnovica za plaće u javnim službama za 3 posto počevši od 1. siječnja ove godine, odnosno za nadalje dodatno povećanje od 2 posto počevši od 1. rujna Gradsko vijeće utvrdilo je novu osnovicu za obračun plaća radnika Vrtića. Nova osnovica iznosi 5.584. 19 kuna bruto od 1. siječnja do 31. kolovoza, a od 1. rujna iznosit će 5.695,87 kuna, pojasnila je za KAportal gradska pročelnica Kristina Luketić.

Dugoreški gradonačelnik Tomislav Boljar istaknuo je kako je činjenica da su plaće u predškolskom odgoju niske te da se već gotovo godinu dana kroz razgovore sindikata s gradom traže mogućnosti za njihovo povećanje.

  • – Naš Vrtić je ozbiljna tvrtka s 60 zaposlenih i plaće nisu odgovarajuće obzirom na uloženi trud u brizi za naše najmlađe. Grupe su organizirane prema standardu, za razliku od mnogih drugih koji imaju prevelike grupe. Cilj nam je svima isti imati što bolje uvjete za djecu, ali i za djelatnike, istaknuo je gradonačelnik Boljar.

    KAportal.hr

  • Jedan komentar

    1. Toma ti si svjetlo na kraju tunela. Dokazuješ svojim djelima da kad se hoće onda se i može. Vidi se da si socijalno osjetljiv kao svaki pravi HSS-ovac.

    Odgovori