KAportal Baseball: Karlovac ove godine domaćin europskog Federations Cupa, od 10. do 15. lipnja lov na novi europski naslov? | Karlovački informativni web portal

Baseball: Karlovac ove godine domaćin europskog Federations Cupa, od 10. do 15. lipnja lov na novi europski naslov?

Karlovac i Baseball klub Olimpija 83 bit će ove godine domaćini završnice europskog Federations Cupa. To je još jedno vrijedno i lijepo priznanje karlovačkim baseball djelatnicima i kvaliteti baseballa u gradu na četiri rijeke, ali možda i prigoda da na domaćem terenu Karlovčani pokušaju doći do drugog europskog naslova – podsjetimo, 2006. godine karlovački bejzbolaši osvojili su europski Kup CEB (ekvivalent nogometnom Kupu UEFA), što je najveći uspjeh karlovačkog sporta u povijesti.

Završnica Federations Cupa igra se od 10. do 15. lipnja, a treba reći da zadatak neće biti lak. Najozbiljniji suparnik Karlovčanima bi trebala biti belgijska momčad Borgerhout Squirrels, no vrlo kvalitetni su i ostali sudionici – švedski Leksand, švicarski Therwill Flyers te dvije austrijske momčadi: Dornbirn Indians i Vienna Metrostars.

U svakom slučaju, nema sumnje da će u lipnju ljubitelji baseballa opet doći na svoje, a vjerujemo i da će Karlovčani biti uspješni i stići barem do finalnog ogleda.

  • KAŠonline

  • Odgovori