KAportal Baka zapela na balkonu i molila unuka (1) da joj otvori vrata, mališan nije popuštao ni vatrogascima | Karlovački informativni web portal

Baka zapela na balkonu i molila unuka (1) da joj otvori vrata, mališan nije popuštao ni vatrogascima

foto arhiva

Osječki vatrogasci još su jednom priskočili u pomoć djetetu “zarobljenom” u stanu, ali i baki koja je ostala na balkonu. Nezgoda se dogodila u Šamačkoj ulici u Osijeku, a vatrogasci kažu da je baka dječaka, rođenog prošle godine, dozivala u pomoć i prije njihova dolaska, javlja Glas Slavonije.

Poziv u pomoć vatrogasci su dobili u 13:10, a u intervenciji su sudjelovala četiri profesionalna vatrogasca, koja su na teren izišla s jednim vozilom.

“Došavši na mjesto intervencije, utvrdili smo da je baka čuvala unuka i u jednom trenutku izišla na balkon uz sobu gdje je bilo dijete. U tom trenutku dječak je zatvorio balkonska vrata i žena više nije mogla ući. Došli smo do žene preko balkona susjednog stana, no nismo mogli ništa učiniti jer je dječak uporno stajao uz staklo balkonskih vrata.

  • Pokušavali smo ga nagovoriti da se makne, no nije razumio. Nije puno plakao. Pozvali smo u pomoć ključara, a dok smo ga čekali, mališan se odjednom maknuo od vrata, oko metar, legao i zaspao na podu. Tada smo polako sjekiricama podignuli vrata, pazeći da slučajno ne bi došlo do pucanja stakla, i otvorili ih.

    Jednostavno nismo mogli ništa raditi dok se dječak nije maknuo”, doznaje Glas Slavonije od Zlatka Turinskog, voditelja odjela Javne profesionalne vatrogasne postrojbe Osijek.

    Vijesti.rtl.hr

  • Odgovori