KAportal Županijski Program razvoja poljoprivrede donosi niz mjera - kako bi rad bio isplativ, a proizvod što lakše prodan | Karlovački informativni web portal

Županijski Program razvoja poljoprivrede donosi niz mjera – kako bi rad bio isplativ, a proizvod što lakše prodan

– Karlovačka županija je svojim mjerama nastojala objediniti sve što tržište traži od poljoprivrednika, a usmjerili su ih na njih kao krajnje korisnike, ali i na jedinice lokalne samouprave. Pored standardnih mjera, povoljnije će sufinancirati kamatne stope na kredite, a novitet je i sufinanciranje izrade kreativnih rješenja za ambalažu, logotipe, predstavljanja na sajmovima i slično, rečeno je danas u Ogulinu, gdje je predstavljen Program razvoja poljoprivrede u Karlovačkoj županiji.

Ovime se, rekao je pročelnik Željko Fanjak, nastoji maksimalno uskladiti potrebe tržišta i poljoprivrednika, a želja je omogućiti poljoprivrednicima da prodaju sve svoje proizvode, koji su zbog svoje kvalitete nadaleko poznati i priznati.

Zamjenica župana Martina Furdek Hajdin naglasila je da Karlovačka županija spada u ruralne županije sa slabom naseljenošću i s velikim poljoprivrednim površinama, što zemlju čini idealnom za obrađivanje. Poljoprivrednicima je obećala da će Županija učiniti sve kako bi njihov rad bio isplativ, a proizvod što lakše prodan, po mogućnosti na kućnom pragu. Konferenciji za medije nazočili su i zastupnik u Hrvatskom saboru Tomislav Lipošćak, gradonačelnik Ogulina Dalibor Domitrović sa zamjenikom Danijelom Vukelja i Vladimirom Kubelkom.

 • Nakon održane konferencije za medije sudionici su u pratnji domaćina upravitelja PZ Ogulin Marinka Sabljaka obišli i razgledali proizvodne prostore za kiseljenje i pakiranje ogulinskog kiselog kupusa.

  KAportal.hr

 • 2 komentara

  1. Ajde da čujemo nešto pametno od ove županije. Sviđa mi se dodatno poticanje rada a ne stvaranje invalida od seljaka. Traktor od 200.000 eur a ne proizvodi se ništa…
   Vidjet ćemo kakav će biti odaziv s terena.

  2. Napokon je netko rekao pravu istinu! Poljoprovrednici se mogu izvući jedino ako se okrenu tržištu. Pa neće ih država i potpore učiniti konkurentnima.

  Odgovori