KAportal Županijski interventni tim Crvenog križa odradio i petu vježbu - došli i gosti iz BiH | Karlovački informativni web portal

Županijski interventni tim Crvenog križa odradio i petu vježbu – došli i gosti iz BiH

zit-zajednicka-fotografijaU organizaciji Društva Crvenog križa Karlovačke županije, u Slunju je održana peta vježba i ciklus treninga županijskog interventnog tima.

Na vježbi su se, kaže ravnateljica Društva Mirjana Puškarić, sudjelovali su i članovi tima iz Bihaća i Unsko Sanskog kantona te je time vježba poprimila međunarodni karakter.

– Edukacije su provodile službe Hrvatskog Crvenog križa – Služba za djelovanje u katastrofama, Služba traženja  i Služba za migracije. Sudionici i članovi Interventnog tima su iz područja cijele Karlovačke županije te su ujedno i članovi interventnih timova Crvenih križeva Duga Resa, Karlovac, Ogulin, Ozalj, Slunj i Vojnić, a ukupno je sudjelovalo 60 volontera, djelatnika i aktivista Crvenog križa, dodaje ravnateljica.

  • Podsjeća da je Društvo Crvenog križa Karlovačke županije do sada je kroz tri ciklusa edukacija i pet vježbi educiralo 60 volontera i djelatnika koji su se uključivali u akcije tijekom poplava u Gunji 2014. godine te izbjegličke krize 2015 i 2016. godine u Opatovcu i Slavonskom brodu.

    KAportal.hr

    zit-podizanje-satora

  • Odgovori