KAportal Županijske lige: Petrova gora prvoligaš, Zrinski ili Ilovac u kvalifikacije? | Karlovački informativni web portal

Županijske lige: Petrova gora prvoligaš, Zrinski ili Ilovac u kvalifikacije?

ks572-21-Medium1Zrinski Ozalj ili Ilovac? I nakon posljednjeg kola ostala je dvojba oko toga tko će, uz Ogulin, iz Karlovačke županije dobiti prigodu da se plasira u novoformiranu Međužupanijsku ligu. Na ljestvici je drugoplasirani Zrinski Ozalj, no prema posljednjim informacijama, prilično iznenađujućim, Ozljani ne žele u viši rang. To bi, pak, usrećilo Ilovčane koji su treći i željeli bi napredovati. U svakoj kombinaciji, pak, otpada Slunj, koji bi da nije riječ o mjestu koje odlučuje o plasmanu u viši rang zapravo bio drugi zbog najbolje ukupne gol razlike. No, u omjeru s Ozljanima i Ilovcem je najlošiji na mini ljestvici, a taj kriterij je presudan kada je riječ o poziciji koja o nečemu odlučuje.

Na dnu, siguran putnik u niži rang je Vrlovka, koja je očajnu sezonu zaokružila neodlaskom na utakmicu u Gornje Mekušje. Gotovo sigurno među drugoligaše seli i Mostanje (može ga spasiti samo da dvije momčadi uđu u viši rang, a istovremeno nitko od drugoligaša se ne odluči za ulazak u 1. ŽNL), dok Vojnić 95 ovisi o rezultatima drugoplasiranog u borbi za Međužupanijsku ligu.

U posljednjem kolu postignuti su sljedeći rezultati: Ogulin – Zrinski Ozalj 4:1, Ilovac – Dobra (Sveti Petar) 6:1, Slunj – Korana 6:0, Vatrogasac – Vrlovka 3:0 (bez borbe), Mostanje Auto lim lak – Draganić 0:2, Croatia 78 – Vojnić 95 4:1, a slobodna je bila Duga Resa 1929.

 • Konačna ljestvica (uz vjerojatnu pretpostavku da drugo mjesto vodi u kvalifikacije ili izravno u viši rang): 1. Ogulin 59 bodova, 2. Zrinski Ozalj, 3. Ilovac, 4. Slunj (svi 51 bod), 5. Duga Resa 1929 43 boda, 6. Draganić 36 bodova, 7. Dobra (Sveti Petar) 32 boda, 8. Croatia 78 32 boda, 9. Korana 30 bodova, 10. Vatrogasac 23 boda, 11. Vojnić 95 17 bodova, 12. Mostanje Auto lim lak 13 bodova, 13. Vrlovka 9 bodova.

  Kod drugoligaša, Petrova gora je očekivano iskoristila ukazanu prigodu i u posljednjem kolu uvjerljivom pobjedom u Josipdolu izborila viši rang. Tu većih nedoumica ne bi trebalo biti, Vojnićani imaju već sada uvjete za nastup u 1. ŽNL i gotovo sigurno će ukazanu priliku iskoristiti. Prvak Dobra još je jednom pobjedom proslavio naslov, nadajmo se da će dobra sezona motivirati klupsko vodstvo da pokrene i mlađe selekcije, kako bi naredne sezone Novigrađani konkurirali i za viši rang. Uvjerljivo na začelju i s neslavnom titulom posljednjeg u posljednjoj ligi je Krnjak. U posljednjem kolu Krnjačani su, pak, zabilježili tri boda, ali bez borbe jer Mladost iz Zagorja Ogulinskog nije doputovala na utakmicu.

  Rezultati: Josipdol – Petrova gora 1:4, Dobra (Novigrad) – Kupa 3:1, Krnjak – Mladost (Zagorje Ogulinsko) 3:0 (bez borbe), Mladost (Rečica) – Frankopan 4:3, Cetingrad – Oštarije 4:3, a slobodna je bila Mrežnica.

  Ljestvica: 1. Dobra 46 bodova, 2. Petrova gora 42 boda, 3. Mrežnica 40 bodova, 4. Frankopan 31 bod, 5. Mladost (R) i 6. Oštarije (po 28 bodova), 7. Cetingrad 24 boda, 8. Mladost (ZO) 23 boda, 9. Kupa 22 boda, 10. Josipdol 21 bod, 11. Krnjak 9 bodova.

   

   

   

   

 • 3 komentara

  1. ne razumijem.Slunj je drugi na tablici dao je isto golova kao Ilovac treći a primio manje od Ilovca i Zrinskog,zašto je onda zrinski u prednosti.kakav sad vražji trokut tih momčadi.
   p.s.ništa niste napisali o teškim i mukotrpnim jučerašnjim utakmicama kadeta i juniora.Svaka čast dečki,tako se bori za klub,bravo i luciju,ma bravo.još nešto,ajd juniori sad svi na trening ovaj tjedan još kup čeka.

   • Kako kakav trokut? U svim ligama i natjecanjima svijeta kad dvije ili više momčadi imaju isti broj bodova, gleda se njihov međusobni omjer. Slunj, Zrinski i Ilovac imaju po 51 bod i gleda se njihov međusobni omjer. Na toj mini tablici Zrinski ima 6 bodova, Ilovac 5, a Slunj 4.

  2. Član izvršnog odbora NSKŽ, predsjednik nogometnog kluba dobio suspenziju djelovanja u nogometu od mjesec dana radi vredjanja sudca na utakmici PIONIRA. Bravo pravi ste uzor djeci i vi i oni koji su vas izabrali.

  Odgovori