KAportal Županijske lige: Zrinski Ozalj, Mrežnica i Mladost iz Rečice slave naslove prvaka | Karlovački informativni web portal

Županijske lige: Zrinski Ozalj, Mrežnica i Mladost iz Rečice slave naslove prvaka

10153418_10203852404137691_1963107071_nŽupanijski drugoligaši završili su sezonu pa ovaj put krenimo s njima. U južnoj skupini prvak je Mrežnica iz Zvečaja, a u sjevernoj Mladost iz Rečice. Kvalifikacijskog razigravanja za ulazak u Prvu županijsku nogometnu ligu vjerojatno neće biti, jer kako sada stvari stoje Zvečajci ne žele među prvoligaše.

U posljednjem kolu južne skupine vjerojatno “pirovi” naslov Mrežnica je proslavila lakom domaćom pobjedom protiv Oštarija sa 3:0, a istim rezultatom, ali bez borbe, u idealnim uvjetima za svoje ponašanje u posljednjih nekoliko kola slavio je Plaški – nije bilo suparnika pa samim tim ni sudaca.

Rezultati posljednjeg kola 2. ŽNL Jug: Mrežnica (Zvečaj) – Oštarije 3:0, Mladost (Zagorje Ogulinsko) – Josipdol 4:2, Dobra (Novigrad) – VOŠK (Belavići) 1:3, Plaški – Cetingrad 3:0 (bez borbe).

Konačna ljestvica: 1. Mrežnica 48 bodova, 2. VOŠK 43, 3. Oštarije 41, 4. Cetingrad 29, 5. Mladost (ZO) 28, 6. Dobra (N) 22, 7. Plaški 16 (-40) i 8. Josipdol 16 (-54).

U sjevernoj skupini trebao se u posljednjem kolu igrati veliki derbi Rečičana i Kamanjčana, no Vrlovka je porazom u pretposljednjem kolu taj susret učinila nevažnim. Ipak, bilo je zanimljivo a Mladost je slavila sa 3:2. Frankopan je do vrha napunio mreže najlošije županijske momčadi ove sezone Šišljavića, koji ipak zaslužuje čestitke jer je, za razliku od nekoliko klubova, sportski i korektno odradio sezonu do kraja.

Rezultati posljednjeg kola 2. ŽNL Sjever: Mladost (Rečica) – Vrlovka (Kamanje) 3:2, Frankopan (Brežani) – Šišljavić 12:1, Krnjak Barilović – Vojnić 95 2:1, a slobodna je bila momčad Kupe iz Donjeg Mekušja.

Ljestvica: 1. Mladost (R) 55 bodova, 2. Vrlovka 46, 3. Frankopan 32, 4. Vojnić 95 29, 5. Kupa 28, 6. Krnjak Barilović 21, 7. Mostanje Auto lim lak 7 (odustali nakon 11 kola), 8. Šišljavić 2 boda. Ljestvica sjeverne skupine nije konačna, jer je ostao još zaostali susret Kupa – Krnjak Barilović, koji će se odigrati u četvrtak, 4. lipnja, a Kupa pobjedom može prestići Vojnićane na ljestvici.

Prvoligašima je ostalo još jedno kolo, no Zrinski Ozalj već odavno slavi naslov, dok je Petrova gora odavno ispala. Ostala je još jedna prava nepoznanica, a to je tko će biti pretposljednji – Dobra ili Croatia 78. Pretposljednje mjesto moglo bi u teoriji voditi u 2. ŽNL ukoliko Ogulin izravno ispadne iz MŽNL Središte, a Zrinski se kroz kvalifikacije ne uspije plasirati u istu ligu, no Ogulinci su sada blizu ostanka ili barem kvalifikacija (u kojima bi igrali protiv Zrinskog pa bi jedna momčad sigurno igrala u MŽNL Središte) tako da će pretposljednji vjerojatno zadržati prvoligaški županijski status. Kolo prije kraja Croatia 78 ima dva boda više od Dobre, a obje momčadi u posljednjem kolu igraju kod kuće – Žakanjci protiv Slunja, a Svetopetrani protiv Draganića.

Rezultati 26. kola: Slunj – Zrinski Ozalj 2:2, Ilovac – Korana (Turanj) 1:3, Petrova gora (Vojnić) – Dobra (Sveti Petar) 5:1, Duga Resa 1929 – Croatia 78 (Žakanje) 7:3 i Draganić – Vatrogasac (Gornje Mekušje) 1:1.

KAŠonline

 

 • 3 komentara

  1. Zašto Mladost Rečica ulazi izravno bez kvalifikacija ako Zvečaj neće.Pa zar drugi nema pravo na to ako želi on ići.npr. Vošk ili Oštarije u iste te kvalifikacije.Daj nemojte,pa isto tako kao da Sesvete nemaju uvjeta za drugu ligu.Koje uvjete?,stadion ,tribine.Ili možda zato kaj im fali par miliona kuna.

  2. Da se pojasni:
   “Napredovanje i obnavljanje lige
   Članak 22.
   Prvak II ŽNL stiče pravo natjecanja u idućoj natjecateljskoj godini u I ŽNL ako za to ispuni uvjete odnosno ako je dobio licencu za igranje u I ŽNL. Prvak II ŽNL dobiva se na način da jednu utakmicu na neutralnom terenu igraju prvak skupine „jug“ i skupine „sjever“, a pobjednik postaje prvak II. ŽNL. Ukoliko jedan od prvaka skupina nije dobio licencu za igranje u I ŽNL, utakmice za prvaka lige se neće igrati, već prvak postaje onaj klub koji je dobio licencu za igranje u I ŽNL. Ukoliko prvak niti jedne skupine II ŽNL nema uvjete za napredovanje u I ŽNL odnosno nije dobio licencu za igranje u I ŽNL, za ulazak u I ŽNL razigravat će drugoplasirani klubovi iz svake skupine, ukoliko su dobili licencu za nastup u I ŽNL. Ukoliko jedan od drugoplasiranih iz skupina nije dobio licencu za igranje u I ŽNL, utakmice za napredovanje se neće igrati, već u I ŽNL ulazi onaj klub koji je dobio licencu za igranje u I ŽNL. Ukoliko niti drugoplasirani klubovi iz obje skupine nisu dobili licencu za igranje u I ŽNL, isto pravilo se odnosi i na trećeplasirane momčadi lige.”

  Odgovori