KAportal Županijska uprava za ceste više nije siromašna! S najvećim proračunom ikad ide u gradnju novih mostova, održavanje po planu | Karlovački informativni web portal

Županijska uprava za ceste više nije siromašna! S najvećim proračunom ikad ide u gradnju novih mostova, održavanje po planu

Zgrada ŽUC-a u zoni Logorište

Županijska uprava za ceste u ovog godini ima rekordan proračun tako da će biti novca za sve planirane projekte, ali i one koji su tek u fazi planiranja. Pohvalio se ovime danas uoči sjednice Županijske skupštine ravnatelj ŽUC-a Stjepan Turković rekavši da je prvim rebalansom proračun podignut na 52 milijuna kuna što je najviše od osnutka ŽUC-a.

– Aktivnostima župana Karlovačke županije ali i drugih župana uspjeli smo od države osigurati 100 milijuna kuna, a u prva tri mjeseca ove godine još dodatnih 80 milijuna kuna kao ŽUC-evi koji nemaju dovoljno sredstava za održavanje prometnica. ŽUC Karlovačke županije je osigurao još dodatnih 16 milijuna kuna za održavanje prometnica, rekao je Turković.

25 kilometara novog asfalta

 • Osim održavanja prometnica, upisa prometnica i rada na GIS sustavu, u

  Ravnatelj ŽUC-a – Stjepan Turković

  planu aktivnosti su projektiranja mostova u Ruševici, mosta na rijeci Mrežnici Zvečaj – Donje Bukovlje i ishođenje nove građevinske za Molinarijev most u Ogulin. Uspješno je, kaže Turković, odrađeno ishođenje građevinske dozvole za most u Veljunu, radovi idu planiranim tijekom pa kaže da će taj most kao i prilazna cesta D-1 – most Veljun biti gotova do kraja ovog ljeta.

  – To su najznačajnije aktivnosti ŽUC-a. U ovoj godini ćemo na redovno održavanje potrošiti 20,8 milijuna kuna a izvanredno oko dodatnih 22 milijuna kuna, što je 25 km novog asfaltnog tepiha i niz aktivnosti. Od svih najavljenih projekata ove godine radimo sto posto, ima bar još 10 na kojima radimo i vjerujemo da ćemo ih završiti do kraja godine.

  Elaborat za biciklijade

  Na novinarski upit Turkoviću je li istina da otkad je on ravnatelj ŽUC-a za biciklijade treba izrađivati elaborat, rekao je da je.

  – To je točno. Korištenje županijskih prometnica traži prometni elaborat radi sigurnosti onih koji sudjeluju ne samo u biciklijadi, nego i hodnjama i slično. Prvenstveno zbog sigurnosti, kaže Turković. Naime, za svoju biciklijadu elaborat je napravila škola u Bariloviću, a Turković kaže ako se neće mijenjati trasa onda će biti dobar i za sljedeću godinu. Inače, elaborat košta oko 2.500 kuna.

  KAportal.hr

 • 2 komentara

  1. Para ko u priči a pojas uz ceste zarasao, neposječen i nepokošen, smjerokazni stupići ko tursko groblje svaki peti, vertikalna signalizacija ili je nema ili je cijela šuma od znakova, grabe neočišćenje a pajpe i propusti zaštopani….
   Pijesak i blato uz rubove skuplja se lopatama i tačkama, a korov uz rubnjake čisti se krampicama…
   Frezani asfalt umjesto da se reciklira završava privatnim kanalima tko zna gdje sve ovisi tko prvi ugrabi vozač, strojar ili poslovođa…
   Radna učinkovitost manja od 40%, raznoraznih šefova i šefića na izvoz !!
   Pare će se najviše utući za nova zapošljavanja, ponajviše povratnika s istoka sukladno koalicijskom sporazumu !
   Mašala !
   Da nam živi živi rad i naše ceste !

  Odgovori