OZALJ – KAportal http://kaportal.rtl.hr Karlovački informativni web portal Fri, 25 May 2018 15:39:06 +0000 hr hourly 1 https://wordpress.org/?v=4.9.6 Rumobil vlak sve ljubitelje rekreacije ove subote ponovo vozi u Ozalj i to na nordijsko hodanje http://kaportal.rtl.hr/rumobil-vlak-sve-ljubitelje-rekreacije-ove-subote-ponovo-vozi-u-ozalj-i-to-na-nordijsko-hodanje/ http://kaportal.rtl.hr/rumobil-vlak-sve-ljubitelje-rekreacije-ove-subote-ponovo-vozi-u-ozalj-i-to-na-nordijsko-hodanje/#respond Fri, 25 May 2018 05:32:56 +0000 http://kaportal.rtl.hr/?p=323435 Rumobil ove subote u Ozalj vozi na – nordijsko hodanje, a dobrodošli su i svi ostali ljubitelji hodanja. S polaskom u 8.12 s GK Zagreb, RUMOBIL AKTIV vozi po drugi put u Ozalj na organiziranu obuku i vođenu turu nordijskog hodanja. Ozaljski kraj, prekrasne prirode, brojnih kulturno-povijesnih značajki te ukupno 109,4 km osmišljenih staza za …

Objava Rumobil vlak sve ljubitelje rekreacije ove subote ponovo vozi u Ozalj i to na nordijsko hodanje pojavila se prvi puta na KAportal.

]]>
Rumobil ove subote u Ozalj vozi na – nordijsko hodanje, a dobrodošli su i svi ostali ljubitelji hodanja.

S polaskom u 8.12 s GK Zagreb, RUMOBIL AKTIV vozi po drugi put u Ozalj na organiziranu obuku i vođenu turu nordijskog hodanja. Ozaljski kraj, prekrasne prirode, brojnih kulturno-povijesnih značajki te ukupno 109,4 km osmišljenih staza za nordijsko hodanje idealan je za aktivan vikend odmor.

Hrvatske željeznice Putnički prijevoz i Grad Ozalj putnicima Rumobila omogućili su da nauče i odmah primjene tehniku nordijskog hodanja jer je obuka za sve putnike RUMOBIL AKTIV vlaka besplatna, a nakon nje kreće vođena tura nordijskog hodanja od cca 6 km.

Povratak u Ozalj je autobusom, a potom je moguć posjet Zavičajnom muzeju i Starom gradu.

KAportal.hr

Objava Rumobil vlak sve ljubitelje rekreacije ove subote ponovo vozi u Ozalj i to na nordijsko hodanje pojavila se prvi puta na KAportal.

]]>
http://kaportal.rtl.hr/rumobil-vlak-sve-ljubitelje-rekreacije-ove-subote-ponovo-vozi-u-ozalj-i-to-na-nordijsko-hodanje/feed/ 0
“Potraga” na ozaljskom području istražuje projekt “iz domovine u deželu” – otkrivamo koliko je Slovenija isplatila za selidbu! http://kaportal.rtl.hr/video-potraga-na-ozaljskom-podrucju-istrazuje-projekt-iz-domovine-u-dezelu-otkrivamo-koliko-je-slovenija-dosad-isplatila-ljudima-za-selidbu/ http://kaportal.rtl.hr/video-potraga-na-ozaljskom-podrucju-istrazuje-projekt-iz-domovine-u-dezelu-otkrivamo-koliko-je-slovenija-dosad-isplatila-ljudima-za-selidbu/#respond Mon, 21 May 2018 18:55:02 +0000 http://kaportal.rtl.hr/?p=322827 Ekskluzivno donosimo podatke koliko se obitelji javilo na ponudu slovenske Vlade za preseljenjem u Sloveniju s područja koja su u Hrvatskoj i koliko je novca Ljubljana za to već isplatila. Vijesti.rtl.hr

Objava “Potraga” na ozaljskom području istražuje projekt “iz domovine u deželu” – otkrivamo koliko je Slovenija isplatila za selidbu! pojavila se prvi puta na KAportal.

]]>
Ekskluzivno donosimo podatke koliko se obitelji javilo na ponudu slovenske Vlade za preseljenjem u Sloveniju s područja koja su u Hrvatskoj i koliko je novca Ljubljana za to već isplatila.

Vijesti.rtl.hr

Objava “Potraga” na ozaljskom području istražuje projekt “iz domovine u deželu” – otkrivamo koliko je Slovenija isplatila za selidbu! pojavila se prvi puta na KAportal.

]]>
http://kaportal.rtl.hr/video-potraga-na-ozaljskom-podrucju-istrazuje-projekt-iz-domovine-u-dezelu-otkrivamo-koliko-je-slovenija-dosad-isplatila-ljudima-za-selidbu/feed/ 0
U Ozlju u petak obilježavaju Svjetski dan pčela uz izložbe, prezentacije, kviz i degustaciju meda i medenjaka http://kaportal.rtl.hr/ozlju-petak-obiljezavaju-svjetski-dan-pcela-izlozbe-prezentacije-kviz-degustaciju-meda-medenjaka/ http://kaportal.rtl.hr/ozlju-petak-obiljezavaju-svjetski-dan-pcela-izlozbe-prezentacije-kviz-degustaciju-meda-medenjaka/#respond Wed, 16 May 2018 17:25:48 +0000 http://kaportal.rtl.hr/?p=321979 U suradnji Grada Ozlja s Udrugom pčelara Općine Žakanje i Društvom naša djeca Ozalj, u Ozlju se u petak održava zanimljiv program obilježavanja Svjetskog dana pčela (20. 5.), namijenjen promoviranju i edukaciji najmlađih. Program se održava u Gradskoj knjižnici i čitaonici Ivana Belostenca, s početkom od 17:30 sati. Agilni članovi Udruge pčelara pripremili su prezentaciju …

Objava U Ozlju u petak obilježavaju Svjetski dan pčela uz izložbe, prezentacije, kviz i degustaciju meda i medenjaka pojavila se prvi puta na KAportal.

]]>
U suradnji Grada Ozlja s Udrugom pčelara Općine Žakanje i Društvom naša djeca Ozalj, u Ozlju se u petak održava zanimljiv program obilježavanja Svjetskog dana pčela (20. 5.), namijenjen promoviranju i edukaciji najmlađih. Program se održava u Gradskoj knjižnici i čitaonici Ivana Belostenca, s početkom od 17:30 sati.

Agilni članovi Udruge pčelara pripremili su prezentaciju u kojoj će demonstrirati način rada pčelara u košnici, te izložbenu košnicu za pčele – apisari, što će biti odlična prilika za sve koji žele uživo saznati nešto više o pčelarstvu i medu. Nakon toga organizirat će kratki zabavni kviz, s prigodnim nagradama (posjeta obiteljskom gospodarstvu, med i medenjaci). Svi posjetitelji moći će degustirati med i medenjake, te saznati više informacija o zanimljivom projektu „Posadimo biljčicu za našu pčelicu“ koji Udruga pčelara provodi ove godine u Ozlju, u suradnji s ozaljskom osnovnom školom i dječjim vrtićem.

Nakon toga, od 18:15 sati održati će se već kultna Pričaonica, posvećena ovaj tjedan medu i pčelama – uz kreativnu radionicu namijenjenu najmlađima. Teta pričalica Ivana Lukšić Šegina iz DND Ozalj poziva sve zainteresirane da im se u petak pridruže i zabave, uz uvijek zanimljive radionice.

KAportal.hr

Objava U Ozlju u petak obilježavaju Svjetski dan pčela uz izložbe, prezentacije, kviz i degustaciju meda i medenjaka pojavila se prvi puta na KAportal.

]]>
http://kaportal.rtl.hr/ozlju-petak-obiljezavaju-svjetski-dan-pcela-izlozbe-prezentacije-kviz-degustaciju-meda-medenjaka/feed/ 0
Ozalj dobio svoje prvo Dječje vijeće – gradonačelnika i zamjenika izabrat će mali vijećnici http://kaportal.rtl.hr/ozalj-dobio-prvo-djecje-vijece-gradonacelnika-zamjenika-izabrat-ce-mali-vijecnici/ http://kaportal.rtl.hr/ozalj-dobio-prvo-djecje-vijece-gradonacelnika-zamjenika-izabrat-ce-mali-vijecnici/#respond Mon, 30 Apr 2018 09:35:45 +0000 http://kaportal.rtl.hr/?p=319732 Ozalj je dobio prvo Dječje vijeće, koje čini osmero vijećnika. Na prvim izborima za članove Dječjeg gradskog vijeća, održanim u OŠ Slava Raškaj, neposrednim, tajnim glasanjem izabrani su: Tin Mihalić (4.razred), Ana Tuškan (4.razred), Matea Mlačak (5.razred), Emili Bakarić (5.razred), Ana Furjanić (6.razred), Lukas Lukunić (6.razred), Fran Benković (7.razred) i Luka Marković-Ficko (7.razred). Oni će …

Objava Ozalj dobio svoje prvo Dječje vijeće – gradonačelnika i zamjenika izabrat će mali vijećnici pojavila se prvi puta na KAportal.

]]>
foto: www.ozalj.hr

Ozalj je dobio prvo Dječje vijeće, koje čini osmero vijećnika.

Na prvim izborima za članove Dječjeg gradskog vijeća, održanim u OŠ Slava Raškaj, neposrednim, tajnim glasanjem izabrani su: Tin Mihalić (4.razred), Ana Tuškan (4.razred), Matea Mlačak (5.razred), Emili Bakarić (5.razred), Ana Furjanić (6.razred), Lukas Lukunić (6.razred), Fran Benković (7.razred) i Luka Marković-Ficko (7.razred).

Oni će između sebe izabrati dječjeg gradonačelnika i njegova zamjenika, a mandat članova Dječjeg vijeća traje dvije godine.

KAportal.hr

Objava Ozalj dobio svoje prvo Dječje vijeće – gradonačelnika i zamjenika izabrat će mali vijećnici pojavila se prvi puta na KAportal.

]]>
http://kaportal.rtl.hr/ozalj-dobio-prvo-djecje-vijece-gradonacelnika-zamjenika-izabrat-ce-mali-vijecnici/feed/ 0
U subotu u Ozlju dječja biciklijada, 8. Oldtimer desant i 4. izložba čipke – turistički vlak vozi iz Zagreba i Karlovca http://kaportal.rtl.hr/subotu-ozlju-djecja-biciklijada-8-oldtimer-desant-4-izlozba-cipke-turisticki-vlak-vozi-iz-zagreba-karlovca/ http://kaportal.rtl.hr/subotu-ozlju-djecja-biciklijada-8-oldtimer-desant-4-izlozba-cipke-turisticki-vlak-vozi-iz-zagreba-karlovca/#respond Thu, 26 Apr 2018 16:31:27 +0000 http://kaportal.rtl.hr/?p=319335 Ljubitelji prirode, rekreacije, ali i starih vozila, ovog vikenda imat će puno razloga za posjet Ozlju. U subotu izletnički vlak Rumobil vozi iz Zagreba i Karlovca u Ozalj na 8. Oldtimer desant, manifestaciju koja još od 2008. povezuje velik broj oldtimer klubova iz Hrvatske i inozemstva u susretu na obali rijeke Kupe u Ozlju. Više od …

Objava U subotu u Ozlju dječja biciklijada, 8. Oldtimer desant i 4. izložba čipke – turistički vlak vozi iz Zagreba i Karlovca pojavila se prvi puta na KAportal.

]]>
Ljubitelji prirode, rekreacije, ali i starih vozila, ovog vikenda imat će puno razloga za posjet Ozlju. U subotu izletnički vlak Rumobil vozi iz Zagreba i Karlovca u Ozalj na 8. Oldtimer desant, manifestaciju koja još od 2008. povezuje velik broj oldtimer klubova iz Hrvatske i inozemstva u susretu na obali rijeke Kupe u Ozlju. Više od 150 oldtimera doći će i ove godine na Gradsko kupalište u Ozalj, a kao i svake godine, očekuje se i velik broj individualaca. Na Gradskom kupalištu nudit će se i proizvodi lokalnih OPG-ova, a posjetiteljima se preporučuje i posjet stalnom postavu radova slavne Slave Raškaj, obilazak Zavičajnog muzeja i razgledavanje Starog grada Ozlja.

U subotu u 15 sati, pak, počinje i Dječja biciklijada koju tradicionalno organizira Društvo Naša djeca Ozalj. Start je u centru Ozlja, a trasa vozi okolicom grada sa završetkom na Gradskom kupalištu.

Napokon, u 18 sati u Zavičajnom muzeju Ozalj svečano će biti otvorena 4. izložba čipke u okviru Sprang vikenda. Jalba se stoljećima izrađivala u mjestu Trg pored Ozlja prastarom tehnikom izrade “sprang” i uključena je na listu nematerijalne kulturne baštine Republike Hrvatske.

Polazak turističkog vlaka Rumobil je u 11:40 s Glavnog kolodvora u Zagrebu sa stajanjem u Karlovcu. Povratak prema Zagrebu (također sa stajanjem u Karlovcu) je u 21:15. Cijena povratne karte iz Zagreba je 40, a iz Karlovca 20 kuna, dok djeca do šest godina starosti putuju besplatno.

KAportal.hr

Objava U subotu u Ozlju dječja biciklijada, 8. Oldtimer desant i 4. izložba čipke – turistički vlak vozi iz Zagreba i Karlovca pojavila se prvi puta na KAportal.

]]>
http://kaportal.rtl.hr/subotu-ozlju-djecja-biciklijada-8-oldtimer-desant-4-izlozba-cipke-turisticki-vlak-vozi-iz-zagreba-karlovca/feed/ 0
Riječanka Senka Čorak autorica najbolje priče na ozaljskom međunarodnom natječaju “Moje drago serce” http://kaportal.rtl.hr/rijecanka-senka-corak-autorica-najbolje-price-ozaljskom-medunarodnom-natjecaju-drago-serce/ http://kaportal.rtl.hr/rijecanka-senka-corak-autorica-najbolje-price-ozaljskom-medunarodnom-natjecaju-drago-serce/#respond Tue, 24 Apr 2018 17:35:56 +0000 http://kaportal.rtl.hr/?p=318999 Priča “Ključonoša”, Riječanke Senke Čorak, proglašena je za najbolju na 5. Međunarodnom književnom natječaju “Moje drago serce”, koji se održava pod pokroviteljstvom Grada Ozlja i Karlovačke županije, a u organizaciji Gradske knjižnice i čitaonice Ivana Belostenca Ozalj. Na natječaj je ove godine stiglo 56 književnih uradaka, a članovi stručnog povjerenstva za vrednovanje priča, Julijana Matanović, književnica …

Objava Riječanka Senka Čorak autorica najbolje priče na ozaljskom međunarodnom natječaju “Moje drago serce” pojavila se prvi puta na KAportal.

]]>
Priča “Ključonoša”, Riječanke Senke Čorak, proglašena je za najbolju na 5. Međunarodnom književnom natječaju “Moje drago serce”, koji se održava pod pokroviteljstvom Grada Ozlja i Karlovačke županije, a u organizaciji Gradske knjižnice i čitaonice Ivana Belostenca Ozalj. Na natječaj je ove godine stiglo 56 književnih uradaka, a članovi stručnog povjerenstva za vrednovanje priča, Julijana Matanović, književnica i sveučilišna profesorica, Jasmin Imamović, književnik i gradonačelnik Tuzle, i Dubravka Težak, sveučilišna profesorica, među njima su odabrali tri najbolje i sedam koje će dobiti posebne pohvale.

Uz prvonagrađenu priču, koja autorici donosi i 5.000 kuna, stručno povjerenstvo među nagrađene je uvrstilo i priče “Sutra budu mene glavu sekli” Andy Jelčića iz Beča koji će primiti drugu nagradu te “Opet je kidnuo” Zagrepčanke Ivane Josić Dujmić, kojoj pripada treća nagrada.

Pohvaljene su priče “Dva Petra i treći” (Lidija Barta, Zagreb), “Priča o doktorici i vojniku” (Marija Dukić, Šibenik), “I ja tebe” (Dražen Filošević, Slavonski Brod), “Nikog nema doma” (Zdenka Maltar, Novi Marof), “Profil utvrde” (Suzana Matić, Zagreb), “Dvadeset i devet godina, i tek ponešto dana” (Denis Peričić i Anita Peričić, Varaždin) te “Pero i Katica” (Ines Trkulja, Ljubljana).

Dodjela nagrade koja nosi ime “Stjepko Težak” održat će se 27. travnja u 18 sati u Gradskoj knjižnici i čitaonici Ivana Belostenca Ozalj.

KAportal.hr

 

 

Objava Riječanka Senka Čorak autorica najbolje priče na ozaljskom međunarodnom natječaju “Moje drago serce” pojavila se prvi puta na KAportal.

]]>
http://kaportal.rtl.hr/rijecanka-senka-corak-autorica-najbolje-price-ozaljskom-medunarodnom-natjecaju-drago-serce/feed/ 0
U ozaljskom Zvončiću bit će mjesta za sve mališane – za proširenje Vrtića iz Programa ruralnog razvoja Grad dobio 6,6 milijuna kuna http://kaportal.rtl.hr/ozaljskom-zvoncicu-bit-ce-mjesta-malisane-prosirenje-vrtica-iz-programa-ruralnog-razvoja-grad-dobio-66-milijuna-kuna/ http://kaportal.rtl.hr/ozaljskom-zvoncicu-bit-ce-mjesta-malisane-prosirenje-vrtica-iz-programa-ruralnog-razvoja-grad-dobio-66-milijuna-kuna/#respond Sun, 15 Apr 2018 10:32:30 +0000 http://kaportal.rtl.hr/?p=316537 Dječji vrtić Zvončić u Ozlju za najviše dvije godine bit će dograđen, s 50 novih mjesta za najmlađe, što će ukinuti i listu čekanja na upis, a u njemu će biti otvoreno 12 novih radnih mjesta. Investicija vrijedna 9,3 milijuna kuna bit će ostvarena ponajviše zahvaljujući potpori od 6,6 milijuna kuna, koliko je Gradu odobreno …

Objava U ozaljskom Zvončiću bit će mjesta za sve mališane – za proširenje Vrtića iz Programa ruralnog razvoja Grad dobio 6,6 milijuna kuna pojavila se prvi puta na KAportal.

]]>

Dječji vrtić Zvončić u Ozlju za najviše dvije godine bit će dograđen, s 50 novih mjesta za najmlađe, što će ukinuti i listu čekanja na upis, a u njemu će biti otvoreno 12 novih radnih mjesta.

Investicija vrijedna 9,3 milijuna kuna bit će ostvarena ponajviše zahvaljujući potpori od 6,6 milijuna kuna, koliko je Gradu odobreno iz Programa ruralnog razvoja.

– Očekivani rezultati projekta su: dograđen i opremljen DV Zvončić površine 981,40 m2 (postojeći je 946,00 m2 od 2003.), stvoreno 12 novih radnih mjesta (8 odgojitelja, 2 spremačice, 1 domar, 1 pomoćna kuharica) i povećano radno vrijeme pedagoga, ukidanje liste reda prvenstva, usklađeno obavljanje djelatnosti dječjeg vrtića sa pedagoškim standardom i privlačenje novih stanovnika i poboljšani uvjeti za život i rad na podrucju grada Ozlja, navela je pročelnica Lidija Bošnjak.

Nakon što Grad s Agencijom za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju potpiše ugovor o financiranju, u roku od 8 mjeseci mora provesi postupak javne nabave, odnosno, sklopiti ugovor s odabranim izvođačem radova, a cijeli projekt završiti u 24 mjeseca.

Proširenje vrtića donijet će poštivanje svih pedagoških standarda, te povećanje broja mališana – sada ih je 155 u 7 odgojnih skupina. Mjesta će biti dovoljno i za sve one koji čekaju svoje mjesto u vrtiću, a trenutno ih je 11, od kojih 8 jasličke dobi.

– Novi prostor je planiran upravo za djecu jasličke dobi: 4 odgojne skupine i 50 upisnih mjesta. Ovaj “stari” prostor bi se oslobodio za djecu vrtićke dobi i tada bi broj upisane djece bio u skladu sa državnim pedagoškim standardom, napomenula je Bošnjak.

KAportal.hr

Objava U ozaljskom Zvončiću bit će mjesta za sve mališane – za proširenje Vrtića iz Programa ruralnog razvoja Grad dobio 6,6 milijuna kuna pojavila se prvi puta na KAportal.

]]>
http://kaportal.rtl.hr/ozaljskom-zvoncicu-bit-ce-mjesta-malisane-prosirenje-vrtica-iz-programa-ruralnog-razvoja-grad-dobio-66-milijuna-kuna/feed/ 0
Lipšinić: Osnivanje Odvodnje Ozalj je bila obveza, Šekerović kritizira nešto za što je glasao i njegov SDP http://kaportal.rtl.hr/lipsinic-osnivanje-odvodnje-ozalj-bila-obveza-sekerovic-kritizira-nesto-sto-glasao-sdp/ http://kaportal.rtl.hr/lipsinic-osnivanje-odvodnje-ozalj-bila-obveza-sekerovic-kritizira-nesto-sto-glasao-sdp/#comments Fri, 13 Apr 2018 07:09:52 +0000 http://kaportal.rtl.hr/?p=317363 – Razlog osnivanja nove tvrtke Odvodnja Ozalj d.o.o. je vrlo jednostavan. Naime, Grad Ozalj bio je obvezan temeljem članka 146. Zakona o vodama, u roku od godinu dana od izgradnje uređaja za biološko pročišćavanje otpadnih voda, projekta vrijednog 5.164.034,29 kn, prenijeti ga javnom isporučitelju vodnih usluga. U cilju poštivanja zakonskih odredbi, Gradsko vijeće je dana …

Objava Lipšinić: Osnivanje Odvodnje Ozalj je bila obveza, Šekerović kritizira nešto za što je glasao i njegov SDP pojavila se prvi puta na KAportal.

]]>
Gordana Lipšinić

– Razlog osnivanja nove tvrtke Odvodnja Ozalj d.o.o. je vrlo jednostavan. Naime, Grad Ozalj bio je obvezan temeljem članka 146. Zakona o vodama, u roku od godinu dana od izgradnje uređaja za biološko pročišćavanje otpadnih voda, projekta vrijednog 5.164.034,29 kn, prenijeti ga javnom isporučitelju vodnih usluga. U cilju poštivanja zakonskih odredbi, Gradsko vijeće je dana 28. lipnja 2016. godine donijelo Odluku o prijenosu prava građenja komunalne vodne građevine tvrtki Komunalno Ozalj d.o.o. povećanjem temeljnog kapitala, objasnila je gradonačelnica Ozlja Gordana Lipšinić, a nakon što je nju i vladajuću opciju putem medija javno prozvao mladi SDP-ov vijećnik Dino Šekerović.

Zanimljivo je, a što kaže i Lipšinić, da je navedena Odluka donesena jednoglasno, dakle, uz podršku oporbenih vijećnika – SDP-a i HNS-a.

Mladi SDP-ovac sam sebi “pucao u nogu”?  – Dino Šekerović

– Provedbu usvojene odluke onemogućilo je Općinsko vijeće Općine Žakanje, koja je suosnivač tvrtke Komunalno Ozalj d.o.o., bez čije suglasnosti Grad Ozalj ne može uređaj prenijeti navedenoj tvrtki povećanjem temeljnog kapitala. Općina Žakanje u tri navrata odbila je dati navedenu suglasnost. Državni ured za reviziju u svom Nalazu upozorava da je potrebno što prije postupiti temeljem članka 146. Zakona o vodama. Slijedom navedenog, Grad Ozalj poduzeo je sve radnje potrebne za osnivanje vlastite tvrtke kojoj će prenijeti navedeni uređaj budući da Grad ne smije obavljati uslugu pročišćavanja otpadnih voda. Temeljni kapital tvrtke predviđen je u iznosu od 20.000,00 kn, a sjedište će joj biti na adresi Grada Ozlja, Kurilovac 1. Broj zaposlenih ovisi o posebnim uvjetima koje će tvrtka morati zadovoljiti, a s radom će započeti tek nakon dobivenih svih potrebnih suglasnosti. Budući da do sada nije ni vršila uslugu pročišćavanja otpadnih voda, nema razloga da tvrtka Komunalno Ozalj d.o.o. mijenja svoju djelatnost, pišu nam iz ozaljske gradske uprave.

Lipšinić kaže da je netočno da Šekerović tvrdi da ne zna pravi razlog osnivanja tvrtke Odvodnja Ozalj d.o.o. i da je o svemu kao gradski vijećnik vrlo dobro informiran.

– Zanimljivo je da se na 8. sjednici Gradskog vijeća održanoj 27.veljače 2018.godine, tijekom rasprave o prijedlogu Odluke o osnivanju tvrtke Odvodnja Ozalj d.o.o., g. Šekerović nije uopće uključio u raspravu, već je napustio sjednicu i prije glasanja o prijedlogu navedene Odluke, kazala je Lipšinić.

KAportal.hr

Objava Lipšinić: Osnivanje Odvodnje Ozalj je bila obveza, Šekerović kritizira nešto za što je glasao i njegov SDP pojavila se prvi puta na KAportal.

]]>
http://kaportal.rtl.hr/lipsinic-osnivanje-odvodnje-ozalj-bila-obveza-sekerovic-kritizira-nesto-sto-glasao-sdp/feed/ 1
Grad Ozalj 698 tisuća kuna dodijelio za programe i projekte, za potporu do pet tisuća kuna može se javiti tijekom cijele godine http://kaportal.rtl.hr/grad-ozalj-698-tisuca-kuna-dodijelio-programe-projekte-potporu-do-pet-tisuca-kuna-moze-se-javiti-tijekom-cijele-godine/ http://kaportal.rtl.hr/grad-ozalj-698-tisuca-kuna-dodijelio-programe-projekte-potporu-do-pet-tisuca-kuna-moze-se-javiti-tijekom-cijele-godine/#respond Thu, 12 Apr 2018 16:20:15 +0000 http://kaportal.rtl.hr/?p=317294 Ukupno 698 tisuća kuna je Grad Ozalj osigurao za korisnike programa i projekata na području sporta, tehničke kulture, kulture i razvoja organizacija civilnog društva. Danas su u Gradskoj vijećnici Grada Ozlja  svečano potpisani ugovori s korisnicima sredstava, a sve sukladno Odluci o dodjeli financijskih potpora iz Programa javnih potreba Grada Ozlja u 2018.godini. Kako nam javljaju …

Objava Grad Ozalj 698 tisuća kuna dodijelio za programe i projekte, za potporu do pet tisuća kuna može se javiti tijekom cijele godine pojavila se prvi puta na KAportal.

]]>
Ukupno 698 tisuća kuna je Grad Ozalj osigurao za korisnike programa i projekata na području sporta, tehničke kulture, kulture i razvoja organizacija civilnog društva.

Danas su u Gradskoj vijećnici Grada Ozlja  svečano potpisani ugovori s korisnicima sredstava, a sve sukladno Odluci o dodjeli financijskih potpora iz Programa javnih potreba Grada Ozlja u 2018.godini.

Kako nam javljaju iz ozaljske gradske uprave, u tijeku su isplate neprofitnim organizacijama kojima su odobrena sredstva.

– Od ove godine, novost je mogućnost prijave za iznose do pet tisuća kuna tijekom cijele godine, do iskorištenja sredstava, kažu u Gradu Ozlju.

KAportal.hr

Objava Grad Ozalj 698 tisuća kuna dodijelio za programe i projekte, za potporu do pet tisuća kuna može se javiti tijekom cijele godine pojavila se prvi puta na KAportal.

]]>
http://kaportal.rtl.hr/grad-ozalj-698-tisuca-kuna-dodijelio-programe-projekte-potporu-do-pet-tisuca-kuna-moze-se-javiti-tijekom-cijele-godine/feed/ 0
Uz postojeće Komunalno, Ozalj dobio novu gradsku tvrtku Odvodnju d.o.o. – SDP-ovac Šekerović građanima: Prevareni ste! http://kaportal.rtl.hr/postojece-komunalno-ozalj-dobio-novu-gradsku-tvrtku-odvodnju-d-sdp-ovac-sekerovic-gradanima-prevareni-ste/ http://kaportal.rtl.hr/postojece-komunalno-ozalj-dobio-novu-gradsku-tvrtku-odvodnju-d-sdp-ovac-sekerovic-gradanima-prevareni-ste/#comments Thu, 05 Apr 2018 18:55:33 +0000 http://kaportal.rtl.hr/?p=316448 Mladi SDP-ovac i vijećnik ozaljskog Gradskog vijeća Dino Šekerović revoltiran je odlukom o osnivanju nove gradske tvrtke, one koja će upravljati gradskom – odvodnjom?! Naime, uz već postojeće Komunalno poduzeće, Ozalj je dobio i Odvodnju d.o.o. pa Šekerović otvorenim pismom ukazuje na novu situaciju. – Drage građanke i građani Ozlja, kao gradski vijećnik u ozaljskom Gradskom …

Objava Uz postojeće Komunalno, Ozalj dobio novu gradsku tvrtku Odvodnju d.o.o. – SDP-ovac Šekerović građanima: Prevareni ste! pojavila se prvi puta na KAportal.

]]>
Mladi SDP-ovac i vijećnik ozaljskog Gradskog vijeća Dino Šekerović revoltiran je odlukom o osnivanju nove gradske tvrtke, one koja će upravljati gradskom – odvodnjom?! Naime, uz već postojeće Komunalno poduzeće, Ozalj je dobio i Odvodnju d.o.o. pa Šekerović otvorenim pismom ukazuje na novu situaciju.

– Drage građanke i građani Ozlja, kao gradski vijećnik u ozaljskom Gradskom vijeću osjećam se dužnim ovako javno napisati Vam nekoliko činjenica. Prije godinu dana u izbornoj kampanji obećao sam biti vijećnik svih građanki i građana; govorio sam da ću biti Vaš glas u Gradskom vijeću.

Nisam dio vladajuće većine nego predstavljam oporbu. Oporba nema skrivenih interesa nego se iz sjednice u sjednicu trudi braniti Vaše interese i zaštititi Vaša prava.

Dino Šekerović

Na prošloj sjednici Gradskog vijeća donesena je odluka o osnivanju nove gradske tvrtke. Naime, osnovana je Odvodnja Ozalj d.o.o. gradska tvrka za upravljanje odvodnjom. Nova tvrka, novi direktor, novi nadzorni odbor, novi troškovi, nova režija našim građanima. Sve je novo, no ostaje stara politika HDZ-a i gradonačelnice Lipšinić, a to je politika uhljebljivanja i širenja glasačke mašinerije. Odluku o novoj tvrtki donijeli su, podizanjem svojih ruku, vijećnici većine koju čine HDZ i dva nezavisna vijećnika, Igor Kalčić i Damir Vergot.

U tim trenucima, shvatio sam da nitko od vijećnika većine ne shvaća da im je zadaća brinuti o standardu građana,a ne zadavati im nove troškove. Gradskim vijećnicima većine postavio bi dva retorička pitanja. Osvrnete li se kada na svoja predizborna obećanja? Ako da, ne peče li Vas savijest kad ta obećanja kršite iz sjednice u sjednicu? Građani, prevareni ste. Vaš novac odlazi u mašineriju direktorskih plaća i naknada svih članova odbora. Vaš novac ne odlazi za Vaše potrebe nego se iracionalno troši na ispunjenje obećanja o zapošljavanju obitelji i rodbine. Dragi građani, još jedna sitnica. U gradskoj blagajni je šest milijuna kuna viška, tako da nemojte nasjedati na priče da se za nešto nema novaca, piše Šekerović.

KAportal.hr

Objava Uz postojeće Komunalno, Ozalj dobio novu gradsku tvrtku Odvodnju d.o.o. – SDP-ovac Šekerović građanima: Prevareni ste! pojavila se prvi puta na KAportal.

]]>
http://kaportal.rtl.hr/postojece-komunalno-ozalj-dobio-novu-gradsku-tvrtku-odvodnju-d-sdp-ovac-sekerovic-gradanima-prevareni-ste/feed/ 2