OGULIN – KAportal http://kaportal.rtl.hr Karlovački informativni web portal Thu, 24 May 2018 19:24:09 +0000 hr hourly 1 https://wordpress.org/?v=4.9.6 OPG iz Tounja osmislio način promocije svog kraja i običaja – od radionica izrade sira do natjecanja u seoskim sportovima http://kaportal.rtl.hr/opg-iz-tounja-osmislio-nacin-promocije-svog-kraja-i-obicaja-od-radionica-izrade-sira-do-natjecanja-u-seoskim-sportovima/ http://kaportal.rtl.hr/opg-iz-tounja-osmislio-nacin-promocije-svog-kraja-i-obicaja-od-radionica-izrade-sira-do-natjecanja-u-seoskim-sportovima/#respond Wed, 23 May 2018 17:15:08 +0000 http://kaportal.rtl.hr/?p=322711 Obitelj Meašić porijeklom iz Tounja je putem svoga obiteljskog poljoprivrednog gospodarstva odlučila posjetiocima odškrinuti vrata prošlosti i pokazati kako se nekada živjelo na selu. Kako su nam javili, u suradnji s lovačkim društvom Srnjak Tounj, organiziraju posjete, druženja, radionice i edukacije kojima posjetiocima žele približiti seoske običaje i stare igre. Tounj je nadaleko poznat po tounjskom siru, …

Objava OPG iz Tounja osmislio način promocije svog kraja i običaja – od radionica izrade sira do natjecanja u seoskim sportovima pojavila se prvi puta na KAportal.

]]>
Obitelj Meašić porijeklom iz Tounja je putem svoga obiteljskog poljoprivrednog gospodarstva odlučila posjetiocima odškrinuti vrata prošlosti i pokazati kako se nekada živjelo na selu.

Kako su nam javili, u suradnji s lovačkim društvom Srnjak Tounj, organiziraju posjete, druženja, radionice i edukacije kojima posjetiocima žele približiti seoske običaje i stare igre. Tounj je nadaleko poznat po tounjskom siru, pa kroz radionicu izrade tounjskog sira posjetioci mogu naučiti i probati sir koji su pravile naše bake. Dakle, radi se o autohtonom načinu izrade sira koji se dimi na drvetu suhe šljive.

Kroz edukaciju o filcanju vune posjetioci mogu naučiti kako se izrađuje vuna i predmeti od prirodne vune. Jednako tako, svi se mogu okušati i u izradi, a gotove suvenire ponijeti kući.

– Zatim tu je radionica prepoznavanja ljekovitoga bilja kontinentalne Hrvatske uz savjete kako ga koristiti. U današnje vrijeme razvoja tehnologije, kada djeca najviše vremena provode u zatvorenim prostorima uz uporabu tehnologije, bitnim se smatra i prijenos znanja o starim igrama kojih smo se igrali nekoć. Na taj način se djeci daje alternativa u kreaciji slobodnoga vremena, dodaju u OPG-u koji  za najmlađe organizira i Olimpijadu starih igara.

Jednako tako, bitno je napomenuti da na temelju rješenja državne uprave Grada Ogulina svim posjetiocima prezentiraju Tounjski most, njegovu povijest i važnost za trgovinu u prošla vremena kada se u nabavu išlo kolima i volovima u smjeru mora.

KAportal.hr

Objava OPG iz Tounja osmislio način promocije svog kraja i običaja – od radionica izrade sira do natjecanja u seoskim sportovima pojavila se prvi puta na KAportal.

]]>
http://kaportal.rtl.hr/opg-iz-tounja-osmislio-nacin-promocije-svog-kraja-i-obicaja-od-radionica-izrade-sira-do-natjecanja-u-seoskim-sportovima/feed/ 0
Svoj maturantski defile imali i Ogulinci – zabava počela po kiši, no maturante ionako ništa ne može omesti http://kaportal.rtl.hr/svoj-maturantski-defile-imali-i-ogulinci-zabava-pocela-po-kisi-no-maturante-ionako-nista-ne-moze-omesti/ http://kaportal.rtl.hr/svoj-maturantski-defile-imali-i-ogulinci-zabava-pocela-po-kisi-no-maturante-ionako-nista-ne-moze-omesti/#respond Tue, 22 May 2018 15:44:12 +0000 http://kaportal.rtl.hr/?p=323070 Kiši unatoč svoj su maturantski defile tijekom prijepodPneva odradili i maturanti u Ogulinu. Po pisanju OGportala, okupiuli su se ispred Obrtničke i tehničke škole, nakon čega su se u povorci uputili u gradsku sportsku dvoranu, gdje ih je dočekala grupa Alf. Svi se od jutra dobro zabavljaju ali tome se još naravno ne nazire kraj pa …

Objava Svoj maturantski defile imali i Ogulinci – zabava počela po kiši, no maturante ionako ništa ne može omesti pojavila se prvi puta na KAportal.

]]>
Kiši unatoč svoj su maturantski defile tijekom prijepodPneva odradili i maturanti u Ogulinu. Po pisanju OGportala, okupiuli su se ispred Obrtničke i tehničke škole, nakon čega su se u povorci uputili u gradsku sportsku dvoranu, gdje ih je dočekala grupa Alf.

Svi se od jutra dobro zabavljaju ali tome se još naravno ne nazire kraj pa je i na ogulinskim ulicama i dalje vrlo veselo. I ove su godine mladi Ogulinci vrlo maštoviti u natpisima na svojim maturanskim odorama.

Uglavnom aludiraju na ovaj zadnji dan škole, a kako i ne bi, treba se zabaviti jer sve što ih čeka nije nimalo zabavno…

KAportal.hr

Objava Svoj maturantski defile imali i Ogulinci – zabava počela po kiši, no maturante ionako ništa ne može omesti pojavila se prvi puta na KAportal.

]]>
http://kaportal.rtl.hr/svoj-maturantski-defile-imali-i-ogulinci-zabava-pocela-po-kisi-no-maturante-ionako-nista-ne-moze-omesti/feed/ 0
Za obranu Ogulina od poplave treba 70 milijuna kuna – projekt još uvijek fazi otkupa zemljišta za gradnju retencije http://kaportal.rtl.hr/za-obranu-ogulina-od-poplave-treba-70-milijuna-kuna-projekt-jos-uvijek-fazi-otkupa-zemljista-za-gradnju-retencije/ http://kaportal.rtl.hr/za-obranu-ogulina-od-poplave-treba-70-milijuna-kuna-projekt-jos-uvijek-fazi-otkupa-zemljista-za-gradnju-retencije/#respond Tue, 22 May 2018 15:31:11 +0000 http://kaportal.rtl.hr/?p=323064 – Do sada je uloženo 10 milijuna kuna za otkup zemljišta za gradnju retencije u Ogulinu, a u konačnici će to biti vrijednost od 18 do 20 milijuna kuna. Početkom srpnja predat će se zahtjevi za izdavanje građevinske dozvole za gradnju brane, kako bi radovi počeli najkasnije početkom sljedeće godine, ustvrdio je danas u Ogulinu …

Objava Za obranu Ogulina od poplave treba 70 milijuna kuna – projekt još uvijek fazi otkupa zemljišta za gradnju retencije pojavila se prvi puta na KAportal.

]]>
Ogulin za vrijeme katastrofalne poplave

– Do sada je uloženo 10 milijuna kuna za otkup zemljišta za gradnju retencije u Ogulinu, a u konačnici će to biti vrijednost od 18 do 20 milijuna kuna. Početkom srpnja predat će se zahtjevi za izdavanje građevinske dozvole za gradnju brane, kako bi radovi počeli najkasnije početkom sljedeće godine, ustvrdio je danas u Ogulinu generalni direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković.

On je zajedno sa županom Damirom Jelićem, predstojnicom Ureda državne uprave u Karlovačkoj županiji Ines Pavlačić i ogulinskim gradonačelnikom Daliborom Domitrovićem održao tiskovnu konferenciju u kojoj je rečeno što se od katastrofalne poplave u gradu podno Klekom konkretno napravilo po pitanju obrane grada.

Đuroković je istaknuo da će cijeli posao koštati oko 70 milijuna kuna te da je ukupna vrijednost cijelog projekta 15 milijuna eura, ali ida se oko 85 posto potrebnih sredstava može dobiti iz fondova EU.

Župan Damir Jelić pričao je o značaj ovogu projekta i njegovim specifičnostima, kako kaže, s obzirom da se radi o jedinstvenom modelu rješavanja imovinsko-pravnih poslova koji će se preslikati i na druge lokalitete.

– Radi se o sinergiji, službi državne županijske i gradske razine, koje zajednički rade na ovom projektu te izrazio nadu da će sljedeće godine nazočiti i fizičkom početku radova, kaže Jelić.

U rješavanje problema uključene sve institucije

Gradonačelnik Domitrović kao i svi njegovi sugrađani jedva čeka da se krene konkretno u radove, dok je predstojnica Pavlačić istaknula da Ured državne uprave u Karlovačkoj županiji užurbano radi na predmetima izvlaštenja.

– Radi se o 339 katastarskih čestica koje su predmet sporazuma. U obuhvatu se nalazi ukupno 790 čestica. Broj riješenih čestica u ovih 6 mjeseci je 73. Dakle, još treba riješiti njih 266, a na svima njima se intenzivno radi, dodala je pročelnica Upravnog odjela za graditeljstvo i okoliš Karlovačke županije, ujedno i koordinatorica projekta, Marina Jarnjević.

Dok se projekt rješava “papirnato” bar će jedna akcija ubrzo biti vidljiva Ogulincima. Radi se, naime, o početku radova na čišćenju Đulinog ponora, prirodnog sifona kao preventivna mjera zaštite od poplava Ogulina. Radovi će, tvrdi Đuroković, početi u kolovozu.

KAportal.hr

Objava Za obranu Ogulina od poplave treba 70 milijuna kuna – projekt još uvijek fazi otkupa zemljišta za gradnju retencije pojavila se prvi puta na KAportal.

]]>
http://kaportal.rtl.hr/za-obranu-ogulina-od-poplave-treba-70-milijuna-kuna-projekt-jos-uvijek-fazi-otkupa-zemljista-za-gradnju-retencije/feed/ 0
U Ogulinu održani mjesni izbori – najviše mjesnih odbora osvojio HDZ, no SDP ima razloga za zadovoljstvo http://kaportal.rtl.hr/u-ogulinu-odrzani-mjesni-izbori-najvise-mjesnih-odbora-osvojio-hdz-no-sdp-ima-razloga-za-zadovoljstvo/ http://kaportal.rtl.hr/u-ogulinu-odrzani-mjesni-izbori-najvise-mjesnih-odbora-osvojio-hdz-no-sdp-ima-razloga-za-zadovoljstvo/#respond Mon, 21 May 2018 06:02:54 +0000 http://kaportal.rtl.hr/?p=322609 Ogulinci su jučer glasovali na izborima za članove vijeća mjesnih odbora, a kako doznaje OGportal, prema prvim neslužbenim informacijama najviše razloga za zadovoljstvo ima SDP, stranka ogulinskog gradonačelnika Dalibora Domitrovića. Do sada je SDP, navodi OGportal, imao samo jednog predsjednika mjesnog odbora i to onog u Musulinskom Potoku, a sada će ih sigurno imati najmanje tri …

Objava U Ogulinu održani mjesni izbori – najviše mjesnih odbora osvojio HDZ, no SDP ima razloga za zadovoljstvo pojavila se prvi puta na KAportal.

]]>
Grad Ogulin

Ogulinci su jučer glasovali na izborima za članove vijeća mjesnih odbora, a kako doznaje OGportal, prema prvim neslužbenim informacijama najviše razloga za zadovoljstvo ima SDP, stranka ogulinskog gradonačelnika Dalibora Domitrovića.

Do sada je SDP, navodi OGportal, imao samo jednog predsjednika mjesnog odbora i to onog u Musulinskom Potoku, a sada će ih sigurno imati najmanje tri i to u mjesnim odborima Proce, Grad Ogulin i Otok Oštarijski.

– Ukoliko ostvare suradnju s koalicijskim partnerima u Gradskom vijeću, mogli bi imati i predsjednike mjesnih odbora u Sv. Petru – Puškarićima, dok bi nezavisni mogli imati predsjednike u mjesnom odboru Prapuće Zagrad, piše OGportal koji također čeka službene rezultate mjesnih izbora.

HDZ je siguran pobjednik u Sv. Jakovu, te u Ribarićima, Ogulinskom Zagorju, Lomostu, Turkovićima, Ogulinskom Hreljinu, Žegar – Podvrhu,  Trošmariji, Salopek selu i Desmericama.

Demokratski savez Srba je osvojio Gornje i Donje Dubrave, a SDSS Jasenak i Ponikve. Nezavisne liste su osvojile Drežnicu i Musulinski Potok.

KAportal.hr

POGLEDAJTE REZULTATE…

Mjesni odbor Desmerice

Objava U Ogulinu održani mjesni izbori – najviše mjesnih odbora osvojio HDZ, no SDP ima razloga za zadovoljstvo pojavila se prvi puta na KAportal.

]]>
http://kaportal.rtl.hr/u-ogulinu-odrzani-mjesni-izbori-najvise-mjesnih-odbora-osvojio-hdz-no-sdp-ima-razloga-za-zadovoljstvo/feed/ 0
Spomenik kulture u Ogulinu, Molinarijev kameni most još uvijek čeka obnovu – u očajnom je stanju, zapela “papirologija” http://kaportal.rtl.hr/spomenik-kulture-ogulinu-molinarijev-kameni-most-jos-uvijek-ceka-obnovu-ocajnom-stanju-zapela-papirologija/ http://kaportal.rtl.hr/spomenik-kulture-ogulinu-molinarijev-kameni-most-jos-uvijek-ceka-obnovu-ocajnom-stanju-zapela-papirologija/#respond Sun, 13 May 2018 05:39:46 +0000 http://kaportal.rtl.hr/?p=318817 Molinarijev most u Puškarićima kod Ogulina, spomenik kulture, još uvijek čeka svoju obnovu ali nikako da do nje dođe jer za to – nema novca. Kameni most izgrađen 1874. godine, kada je izgrađena i Rudolfova cesta – Rudolfina koja povezuje Ogulin s Novim Vinodolskim zadnji put je popravljan još prije Drugog svjetskog rata i sada je u …

Objava Spomenik kulture u Ogulinu, Molinarijev kameni most još uvijek čeka obnovu – u očajnom je stanju, zapela “papirologija” pojavila se prvi puta na KAportal.

]]>
Molinarijev most foto https://hr.wikipedia.org

Molinarijev most u Puškarićima kod Ogulina, spomenik kulture, još uvijek čeka svoju obnovu ali nikako da do nje dođe jer za to – nema novca. Kameni most izgrađen 1874. godine, kada je izgrađena i Rudolfova cesta – Rudolfina koja povezuje Ogulin s Novim Vinodolskim zadnji put je popravljan još prije Drugog svjetskog rata i sada je u vrlo lošem stanju.

Po pisanju portala Ogulin u srcu, u ogulinskoj gradskoj upravi redovito kontaktiraju s predstavnicima Županijske uprave za ceste radi obnove mosta za koji je još 2012. godine ishođena građevinska dozvola, ali do obnove nikad nije došlo radi nedostatka novca.

U Županijskoj upravi za ceste ponovno su pokrenuli postupak dobivanja građevinske dozvole i opet su izbili problemi, piše Ogulin u srcu. Lani je započet posao dobivanja građevinske dozvole, a kako bi se ove godine javili na fond Ministarstva kulture i zajedno s tim novcem, te uz sufinanciranje Karlovačke županije i ŽUC-a, krenulo u obnovu. U postupku je ishođenje građevinske dozvole pa će projekt konačno i u Ministarstvu kulture aplicirati za sredstva. Po procjeni je za obnovu potrebno oko dva milijuna kuna.

KAportal.hr

Objava Spomenik kulture u Ogulinu, Molinarijev kameni most još uvijek čeka obnovu – u očajnom je stanju, zapela “papirologija” pojavila se prvi puta na KAportal.

]]>
http://kaportal.rtl.hr/spomenik-kulture-ogulinu-molinarijev-kameni-most-jos-uvijek-ceka-obnovu-ocajnom-stanju-zapela-papirologija/feed/ 0
Vozačica u Ogulinu autom sletjela s ceste, udarila u betonski stup i teško se ozljedila – Čeka ju prekršajni nalog http://kaportal.rtl.hr/vozacica-ogulinu-sletjela-s-ceste-udarila-betonski-stup-tesko-se-ozljedila-ceka-ju-prekrsajni-nalog/ http://kaportal.rtl.hr/vozacica-ogulinu-sletjela-s-ceste-udarila-betonski-stup-tesko-se-ozljedila-ceka-ju-prekrsajni-nalog/#respond Thu, 10 May 2018 06:18:57 +0000 http://kaportal.rtl.hr/?p=321216 Vozačica, 40-godišnjakinja, u jučerašnjoj prometnoj nesreći u Ogulinu teško je ozlijeđena, a osim ozljeda, dobila je i prekršajni nalog jer je nesreću izazvala. Dogodilo se to jučer oko 15.30 sati. – Osobnim automobilom karlovačkih registarskih oznaka upravljala je 40-godišnjakinja te u zavoju izgubila nadzor nad vozilom, sletjela van kolnika i udarila u betonski stup. Tom …

Objava Vozačica u Ogulinu autom sletjela s ceste, udarila u betonski stup i teško se ozljedila – Čeka ju prekršajni nalog pojavila se prvi puta na KAportal.

]]>
Nesreća se dogodila u Ogulinu

Vozačica, 40-godišnjakinja, u jučerašnjoj prometnoj nesreći u Ogulinu teško je ozlijeđena, a osim ozljeda, dobila je i prekršajni nalog jer je nesreću izazvala. Dogodilo se to jučer oko 15.30 sati.

– Osobnim automobilom karlovačkih registarskih oznaka upravljala je 40-godišnjakinja te u zavoju izgubila nadzor nad vozilom, sletjela van kolnika i udarila u betonski stup. Tom prilikom vozačica je teško ozlijeđena, te će protiv nje biti izdan obavezni prekršajni nalog, izvijestila je PU karlovačka.

KAportal.hr

Objava Vozačica u Ogulinu autom sletjela s ceste, udarila u betonski stup i teško se ozljedila – Čeka ju prekršajni nalog pojavila se prvi puta na KAportal.

]]>
http://kaportal.rtl.hr/vozacica-ogulinu-sletjela-s-ceste-udarila-betonski-stup-tesko-se-ozljedila-ceka-ju-prekrsajni-nalog/feed/ 0
Ogulinci 20. svibnja izlaze na mjesne izbore – objavljene liste kandidata, možete ih pogledati… http://kaportal.rtl.hr/ogulinci-20-svibnja-izlaze-mjesne-izbore-objavljene-liste-kandidata-mozete-ih-pogledati/ http://kaportal.rtl.hr/ogulinci-20-svibnja-izlaze-mjesne-izbore-objavljene-liste-kandidata-mozete-ih-pogledati/#respond Sun, 06 May 2018 06:20:43 +0000 http://kaportal.rtl.hr/?p=320657 Građani Ogulina će u nedjelju 20. svibnja izaći na mjesne izbore, a birat će članove vijeća u 21 mjesnom odboru. Gradsko izborno povjerenstvo objavilo je jučer kandidacijske liste i zbirnu listu svih kandidacijskih lista za izbor članova Vijeća mjesnih odbora na području Grada Ogulina. Pravovaljane prihvaćene pojedinačne kandidacijske liste i zbirne liste za izbor članova vijeća Mjesnih odbora na području …

Objava Ogulinci 20. svibnja izlaze na mjesne izbore – objavljene liste kandidata, možete ih pogledati… pojavila se prvi puta na KAportal.

]]>
Građani Ogulina će u nedjelju 20. svibnja izaći na mjesne izbore, a birat će članove vijeća u 21 mjesnom odboru.

Gradsko izborno povjerenstvo objavilo je jučer kandidacijske liste i zbirnu listu svih kandidacijskih lista za izbor članova Vijeća mjesnih odbora na području Grada Ogulina.

Pravovaljane prihvaćene pojedinačne kandidacijske liste i zbirne liste za izbor članova vijeća Mjesnih odbora na području Grada Ogulina možete pogledati ovdje…

Mjesni odbor Desmerice – Pojedinačne i zbirna lista >>

Mjesni odbor Donje Dubrave – Pojedinačne i zbirna lista >>

Mjesni odbor Drežnica – Pojedinačne i zbirna lista >>

Mjesni odbor Gornje Dubrave – Pojedinačne i zbirna lista >>

Mjesni odbor Hreljin Ogulinski – Pojedinačne i zbirna lista >>

Mjesni odbor Jasenak – Pojedinačne i zbirna lista >>

Mjesni odbor Lomost – Pojedinačne i zbirna lista >>

Mjesni odbor Ogulin – Pojedinačne i zbirna lista >>

Mjesni odbor Otok Oštarijski – Pojedinačne i zbirna lista >>

Mjesni odbor Ponikve – Pojedinačna i zbirna lista >>

Mjesni odbor Potok Musulinski – Pojedinačne i zbirna lista >>

Mjesni odbor Prapuće – Zagrad – Pojedinačne i zbirna lista >>

Mjesni odbor Proce – Pojedinačne i zbirna lista >>

Mjesni odbor Ribarići – Pojedinačna i zbirna lista >>

Mjesni odbor Salopek selo – Pojedinačne i zbirna lista >>

Mjesni odbor Sveti Jakov – Pojedinačne i zbirna lista >>

Mjesni odbor Sveti Petar – Puskarići – Pojedinačne i zbirna lista >>

Mjesni odbor Trošmarija – Pojedinačne i zbirna lista >>

Mjesni odbor Turkovići – Pojedinačna i zbirna lista >>

Mjesni odbor Zagorje – Pojedinačna i zbirna lista >>

Mjesni odbor Žegar – Podvrh – Pojedinačne i zbirna lista >>

KAportal.hr

Objava Ogulinci 20. svibnja izlaze na mjesne izbore – objavljene liste kandidata, možete ih pogledati… pojavila se prvi puta na KAportal.

]]>
http://kaportal.rtl.hr/ogulinci-20-svibnja-izlaze-mjesne-izbore-objavljene-liste-kandidata-mozete-ih-pogledati/feed/ 0
Ogulinci tradicionalno Praznik rada slave na ŠRC Kneja – za sve predviđen besplatan grah i zabava http://kaportal.rtl.hr/ogulinci-tradicionalno-praznik-rada-slave-src-kneja-predviden-besplatan-grah-zabava/ http://kaportal.rtl.hr/ogulinci-tradicionalno-praznik-rada-slave-src-kneja-predviden-besplatan-grah-zabava/#respond Tue, 01 May 2018 06:08:31 +0000 http://kaportal.rtl.hr/?p=319816 Dok Karlovčani i Ozaljčani bicikliraju, a Dugorešani poslije biciklijade mogu svratiti na prvomajsku feštu u svoj amfiteatar, Ogulinci će se na Praznik rada tradicionalno družiti na Sportsko rekreacijskom centru Kneja. Kako najavljuju organizatori, a ima ih podosta, program počinje u 9.30 sati kada će s Trga hrvatskih rodoljuba krenuti defile članova Moto kluba Vještice gradom koji će …

Objava Ogulinci tradicionalno Praznik rada slave na ŠRC Kneja – za sve predviđen besplatan grah i zabava pojavila se prvi puta na KAportal.

]]>
Dok Karlovčani i Ozaljčani bicikliraju, a Dugorešani poslije biciklijade mogu svratiti na prvomajsku feštu u svoj amfiteatar, Ogulinci će se na Praznik rada tradicionalno družiti na Sportsko rekreacijskom centru Kneja.

Kako najavljuju organizatori, a ima ih podosta, program počinje u 9.30 sati kada će s Trga hrvatskih rodoljuba krenuti defile članova Moto kluba Vještice gradom koji će se zaputiti prema izletištu Kneja. Tamo sve očekuje prigodni glazbeni i sportski program.

Za sve posjetitelje predviđen je besplatan vojnički grah, ali i druga ugostiteljska ponuda dok će se za zabavu i ples pobrinuti iz benda No Gain.

KAportal.hr

Objava Ogulinci tradicionalno Praznik rada slave na ŠRC Kneja – za sve predviđen besplatan grah i zabava pojavila se prvi puta na KAportal.

]]>
http://kaportal.rtl.hr/ogulinci-tradicionalno-praznik-rada-slave-src-kneja-predviden-besplatan-grah-zabava/feed/ 0
86-godišnji pješak teško ozlijeđen na parkiralištu ogulinske Bolnice – Vozač ga udario krenuvši u rikverc http://kaportal.rtl.hr/86-godisnji-pjesak-tesko-ozlijeden-parkiralistu-ogulinske-bolnice-vozac-ga-udario-krenuvsi-rikverc/ http://kaportal.rtl.hr/86-godisnji-pjesak-tesko-ozlijeden-parkiralistu-ogulinske-bolnice-vozac-ga-udario-krenuvsi-rikverc/#respond Sat, 28 Apr 2018 06:31:00 +0000 http://kaportal.rtl.hr/?p=319482 Samo tri dana nakon što je 78-godišnja pješakinja teško ozlijeđena u krugu karlovačke Bolnice nakon što ju je udario automobil, a vozač pobjegao – kasnije je njezin vršnjak pronađen – auto je udario i pješaka u bolničkom krugu u Ogulinu. 86-godišnjak je također teško ozlijeđen, a vozač auta ga je udario krenuvši s parkirališta u …

Objava 86-godišnji pješak teško ozlijeđen na parkiralištu ogulinske Bolnice – Vozač ga udario krenuvši u rikverc pojavila se prvi puta na KAportal.

]]>
Samo tri dana nakon što je 78-godišnja pješakinja teško ozlijeđena u krugu karlovačke Bolnice nakon što ju je udario automobil, a vozač pobjegao – kasnije je njezin vršnjak pronađen – auto je udario i pješaka u bolničkom krugu u Ogulinu.

86-godišnjak je također teško ozlijeđen, a vozač auta ga je udario krenuvši s parkirališta u rikverc. Dogodilo se to jučer oko 11.15 sati.

– Vozilom riječkih registracijskih oznaka s parkirališnog mjesta 41-godišnji vozač započeo je vožnju unatrag iako se nije uvjerio da istu može učiniti bez opasnosti za druge sudionike u prometu te je udario u 86-godišnjeg pješaka koji se kretao parkiralištem. Tom prilikom pješak je teško ozlijeđen, a protiv vozača će biti proslijeđena kaznena prijava na općinsko državno odvjetništvo, izvijestila je PU karlovačka.

KAportal.hr

Objava 86-godišnji pješak teško ozlijeđen na parkiralištu ogulinske Bolnice – Vozač ga udario krenuvši u rikverc pojavila se prvi puta na KAportal.

]]>
http://kaportal.rtl.hr/86-godisnji-pjesak-tesko-ozlijeden-parkiralistu-ogulinske-bolnice-vozac-ga-udario-krenuvsi-rikverc/feed/ 0
Prvi radovi na retenciji Ogulin ove godine? Jelić obećao da će Županija svoj posao odraditi, ali sve će biti gotovo tek 2021. ili 2022. http://kaportal.rtl.hr/prvi-radovi-retenciji-ogulin-ove-godine-jelic-obecao-da-ce-zupanija-svoj-posao-odraditi-ce-biti-gotovo-2021-2022/ http://kaportal.rtl.hr/prvi-radovi-retenciji-ogulin-ove-godine-jelic-obecao-da-ce-zupanija-svoj-posao-odraditi-ce-biti-gotovo-2021-2022/#respond Sat, 14 Apr 2018 12:45:32 +0000 http://kaportal.rtl.hr/?p=317521 – U Ogulinu treba građevinska dozvola za pregradu i retenciju, a to povlači za sobom 5 problema koje treba riješiti: izmještanje vodovoda, ceste, pruge, dalekovoda i zaštita ribnjaka. Znači, da biste dvije stvari riješili, pet se novih problema stvorilo koje treba riješiti. U 7 tih problema, nikada nismo bili blizu pripreme prve javne nabave, a …

Objava Prvi radovi na retenciji Ogulin ove godine? Jelić obećao da će Županija svoj posao odraditi, ali sve će biti gotovo tek 2021. ili 2022. pojavila se prvi puta na KAportal.

]]>
– U Ogulinu treba građevinska dozvola za pregradu i retenciju, a to povlači za sobom 5 problema koje treba riješiti: izmještanje vodovoda, ceste, pruge, dalekovoda i zaštita ribnjaka. Znači, da biste dvije stvari riješili, pet se novih problema stvorilo koje treba riješiti. U 7 tih problema, nikada nismo bili blizu pripreme prve javne nabave, a sad kod ribnjaka. Ako bi ta priprema išla korektno, ne mogu se na to obvezati, prvi fizički radovi mogli bi početi u ovoj godini, rekao je župan Damir Jelić, odgovarajući na vijećničko pitanje o ogulinskom projektu zaštite od poplava.

Napomenuo je da su u Ogulinu preuzeli rješavanje imovinsko-pravnih odnosa za 339 čestica – u Karlovcu, za usporedbu, treba riješiti 10.000 – a od tih preuzetih, 58 je riješeno.

-Zna se imenom i prezimenom tko je sudjelovao i čije su riješene. 41 je na izvlaštenju i u roku od 30 do 90 dana bit će riješena, a 240 preostalih čestica je na osiguranju dokaza. Sve su u proceduri! Jamčim, prije svega Ogulincima, da ni 1 čestica ne stoji u ladici. Ritam koji smo zacrtali ide dobro, ne ide sjajno, ali ide dobro jer postoji odgovornost. Pratimo taj projekt, bdijemo nad njime, naglasio je Jelić.

No, do završetka projekta, kada će Ogulinci moći uistinu odahnuti od straha od poplava, ipak će trebati godine.

– ’21. ili ’22. sve ovo treba odraditi! Mi ćemo svoj posao u ovoj godini odraditi i mičemo se prema Karlovcu. Ali, radovi i sve ostalo bit će tek tada. Bolna istina je da ćemo opet gledati u nebo; svaki put gledamo u nebo, kazao je Jelić.

KAportal.hr

Objava Prvi radovi na retenciji Ogulin ove godine? Jelić obećao da će Županija svoj posao odraditi, ali sve će biti gotovo tek 2021. ili 2022. pojavila se prvi puta na KAportal.

]]>
http://kaportal.rtl.hr/prvi-radovi-retenciji-ogulin-ove-godine-jelic-obecao-da-ce-zupanija-svoj-posao-odraditi-ce-biti-gotovo-2021-2022/feed/ 0