OGULIN – KAportal http://kaportal.rtl.hr Karlovački informativni web portal Mon, 16 Jul 2018 19:42:02 +0000 hr hourly 1 https://wordpress.org/?v=4.9.7 Dok Karlovčani čekaju na kino, dobiva ga jedna od najsiromašnijih općina u Karlovačkoj županiji, i to 3D?! http://kaportal.rtl.hr/dok-karlovcani-cekaju-na-kino-dobiva-ga-jedna-od-najsiromasnijih-opcina-u-karlovackoj-zupaniji-i-to-3d/ http://kaportal.rtl.hr/dok-karlovcani-cekaju-na-kino-dobiva-ga-jedna-od-najsiromasnijih-opcina-u-karlovackoj-zupaniji-i-to-3d/#respond Thu, 12 Jul 2018 18:31:56 +0000 http://kaportal.rtl.hr/?p=330313 Općina Plaški, jedna od najsiromašnijih općina u Karlovačkoj županiji uskoro će dobiti kino i to ne bilo kakvo, nego 3D kino. Novi projekt općinske vlasti predstavio je načelnik Pero Damjanović (SDP) koji je za OGportal.com rekao da je kino kandidirano prema Ministarstvu kulture te da je u prvoj fazi predviđena digitalizacija kina, a u drugoj, …

Objava Dok Karlovčani čekaju na kino, dobiva ga jedna od najsiromašnijih općina u Karlovačkoj županiji, i to 3D?! pojavila se prvi puta na KAportal.

]]>
Plaški uskoro dobiva 3D kino

Općina Plaški, jedna od najsiromašnijih općina u Karlovačkoj županiji uskoro će dobiti kino i to ne bilo kakvo, nego 3D kino.

Novi projekt općinske vlasti predstavio je načelnik Pero Damjanović (SDP) koji je za OGportal.com rekao da je kino kandidirano prema Ministarstvu kulture te da je u prvoj fazi predviđena digitalizacija kina, a u drugoj, sljedeće godine, opremanje stolicama.

Novo kino će biti otvoreno u prostoru nekada popularnog disco kluba “Time Out”.

– Ministarstvo kulture nam je za digitalizaciju kina odobrilo 300 tisuća kuna, dok će općina Plaški osigurati dodatnih 150 tisuća, rekao je Damjanović.

Plaški će tako, dodao je, dobiti najmodernije kino u Karlovačkoj županiji kakvo nema niti županijsko središte, grad Karlovac.

KAportal.hr

Objava Dok Karlovčani čekaju na kino, dobiva ga jedna od najsiromašnijih općina u Karlovačkoj županiji, i to 3D?! pojavila se prvi puta na KAportal.

]]>
http://kaportal.rtl.hr/dok-karlovcani-cekaju-na-kino-dobiva-ga-jedna-od-najsiromasnijih-opcina-u-karlovackoj-zupaniji-i-to-3d/feed/ 0
U Ogulinu počelo konstituiranje vijeća mjesnih odbora – do sada ih vodstvo dobilo njih šest http://kaportal.rtl.hr/u-ogulinu-pocelo-konstituiranje-vijeca-mjesnih-odbora-do-sada-ih-vodstvo-dobilo-njih-sest/ http://kaportal.rtl.hr/u-ogulinu-pocelo-konstituiranje-vijeca-mjesnih-odbora-do-sada-ih-vodstvo-dobilo-njih-sest/#respond Thu, 21 Jun 2018 14:12:28 +0000 http://kaportal.rtl.hr/?p=327362 Nakon održanih izbora za vijeća mjesnih odbora, u Ogulinu je počelo i njihovo konstituiranje. U zadnjih nekoliko dana formirani su ona u mjesnim odborima Ogulin, Ponikve, Trošmarija, Potok Musulinski, Jasenak i Zagorje, a konstituirajuće sjednice nastavit će se i u ostalih petnaest. Pogledajte tko će sačinjavati dosad konstituiranih Vijeća MO i tko će ih voditi. Mjesni …

Objava U Ogulinu počelo konstituiranje vijeća mjesnih odbora – do sada ih vodstvo dobilo njih šest pojavila se prvi puta na KAportal.

]]>
Nakon održanih izbora za vijeća mjesnih odbora, u Ogulinu je počelo i njihovo konstituiranje. U zadnjih nekoliko dana formirani su ona u mjesnim odborima Ogulin, Ponikve, Trošmarija, Potok Musulinski, Jasenak i Zagorje, a konstituirajuće sjednice nastavit će se i u ostalih petnaest.

Pogledajte tko će sačinjavati dosad konstituiranih Vijeća MO i tko će ih voditi.

Mjesni odbor Ogulin: Ljiljana Gračanin-predsjednica, Tihomir Tonković, Zlata Kurelac, Domagoj Magdić, Pero Mihelčić, Svetlana Vuković, Vedran Jakšić, Maja Brozović i Miroslav Franjković.

Mjesni odbor Ponikve: Mirjana Vignjević- predsjednica, Miloš Ivković, Ankica Vignjević, Milenko Divić, Duško Kličković.

Mjesni odbor Trošmarija: Zvonko Bartolović-predsjednik, Marijan Bartolović, Ivica Lipošćak, Goran Rendulić, Aleksandar Kušić.

Mjesni odbor Potok Musulinski: Mane Musulin – predsjednik, Ilija Milanović, Nedeljko Ivošević, Ilija Ivošević, Vladimir Ivošević.

Mjesni odbor Jasenak:Nenad Vukadinović-predsjednik, Rade Kosanović, Rajko Kosanović, Simo Kosanović, Simeon Kosanović

Mjesni odbor Zagorje: Ivica Vuković-predsjednik, Zdravko Puškarić, Davor Puškarić, Josip Puškarić, Mišel Pađen, Ivan Cetinjanin, Marinko Kolić, Marin Puškarić, Josip Peraković.

KAportal.hr

Objava U Ogulinu počelo konstituiranje vijeća mjesnih odbora – do sada ih vodstvo dobilo njih šest pojavila se prvi puta na KAportal.

]]>
http://kaportal.rtl.hr/u-ogulinu-pocelo-konstituiranje-vijeca-mjesnih-odbora-do-sada-ih-vodstvo-dobilo-njih-sest/feed/ 0
U Ogulinu danas kreće čišćenje Đulinog ponora – bolja protočnost smanjuje rizik od poplava http://kaportal.rtl.hr/u-ogulinu-danas-krece-ciscenje-dulinog-ponora-bolja-protocnost-smanjuje-rizik-od-poplava/ http://kaportal.rtl.hr/u-ogulinu-danas-krece-ciscenje-dulinog-ponora-bolja-protocnost-smanjuje-rizik-od-poplava/#respond Tue, 19 Jun 2018 08:37:44 +0000 http://kaportal.rtl.hr/?p=327180 Danas će se u Ogulinu prionuti čišćenju Đulinog ponora, prirodnog sifona ispod grada koji omogućuje otjecanje vode, no kako je tijekom godina zbog nagomilanog smeća bio smanjen protok, Ogulin je postao ugroženiji od poplava. – Zbog najave obustave rada i remonta hidroelektrane Gojak od strane Hrvatske elektroprivrede potrebno je dodatno osigurati otjecanje velikih voda rijeke Dobre …

Objava U Ogulinu danas kreće čišćenje Đulinog ponora – bolja protočnost smanjuje rizik od poplava pojavila se prvi puta na KAportal.

]]>
Đulin ponor (foto HGSS Ogulin)

Danas će se u Ogulinu prionuti čišćenju Đulinog ponora, prirodnog sifona ispod grada koji omogućuje otjecanje vode, no kako je tijekom godina zbog nagomilanog smeća bio smanjen protok, Ogulin je postao ugroženiji od poplava.

– Zbog najave obustave rada i remonta hidroelektrane Gojak od strane Hrvatske elektroprivrede potrebno je dodatno osigurati otjecanje velikih voda rijeke Dobre kroz Đulin ponor. Čišćenjem Đulinog ponora omogućava se hidrološko otjecanje kao i protočnost Đulinog ponora, javili su iz Hrvatskih voda koje organiziraju akciju.

U Ogulinu, podsjećaju, tijekom 2017. godine zabilježene dvije poplave te je čišćenje Đulinog ponora prethodno planirana aktivnost Hrvatskih voda za 2018. godinu s ciljem smanjenja rizika od pojave poplava. Čišćenju Đulinog ponora prisustvovat će župan Karlovačke županije Damir Jelić te generalni direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković.

KAportal.hr

Objava U Ogulinu danas kreće čišćenje Đulinog ponora – bolja protočnost smanjuje rizik od poplava pojavila se prvi puta na KAportal.

]]>
http://kaportal.rtl.hr/u-ogulinu-danas-krece-ciscenje-dulinog-ponora-bolja-protocnost-smanjuje-rizik-od-poplava/feed/ 0
Ogulinci zatvorili Festival bajke: Za rekordnu posjećenost zaslužno 200 sudionika na više od 60 događaja na sedam lokacija http://kaportal.rtl.hr/ogulinci-zatvorili-festival-bajke http://kaportal.rtl.hr/ogulinci-zatvorili-festival-bajke#respond Tue, 12 Jun 2018 14:44:52 +0000 http://kaportal.rtl.hr/?p=326202 U Ogulinu je jučer zatvoren 13. Ogulinski festival bajke koji se ove godine održao od 8. do 10. lipnja na čak sedam lokacija u gradu Ogulinu. Preko 200 sudionika i organizatora pretvorilo je tijekom tri puna dana Ogulin u istinski zavičaj bajke, a unatoč kiši koja je u nekoliko navrata na kratko ometala programske sadržaje, …

Objava Ogulinci zatvorili Festival bajke: Za rekordnu posjećenost zaslužno 200 sudionika na više od 60 događaja na sedam lokacija pojavila se prvi puta na KAportal.

]]>
U Ogulinu je jučer zatvoren 13. Ogulinski festival bajke koji se ove godine održao od 8. do 10. lipnja na čak sedam lokacija u gradu Ogulinu. Preko 200 sudionika i organizatora pretvorilo je tijekom tri puna dana Ogulin u istinski zavičaj bajke, a unatoč kiši koja je u nekoliko navrata na kratko ometala programske sadržaje, Festival je bio krcat posjetiteljima, pohvalili su se organizatori.

– Djeca su ove godine bila osobito oduševljena novitetima koje smo uveli, prvenstveno tehničkim radionicama za koje se tražilo mjesto više, a iznenadili smo i dodatnim atrakcijama, napuhancima, velikom festivalskom tortom i mnogim drugim iznenađenima – naglasila je Sonja Drašković, direktorica Turističkog ureda Turističke zajednice Grada Ogulina, ne skrivajući zadovoljstvo rekordnim odazivom posjetitelja koji je ove godine ostvaren na Ogulinskom festivalu bajke.

U sklopu Ogulinskog festivala bajke koji se ove godine održao već 13. godinu zaredom, održane su 22 predstave, 16 pripovijedanja, 2 koncerta i čak 24 radionice na 7 scena.

– U sklopu festivala su se održavali i mini turnir u rukometu za djevojčice, turinir u rukometu za dječake – Tintilinić te 9. Međunarodni turnir u nogometu u organizaciji škole nogometa “Ogulin”, a svaki od ovih događaja pojedinačnio je uspio privući i preko tisuću posjetitelja”, rekla je Sonja Drašković, najavljujući pripreme za sljedeći, 14. Ogulinski festival bajke.

Aleksandru Kovačeviću, umjetničkom direktoru, kojem je ovo prva godina angažmana na Festivalu, također je bio zadovoljan odrađenim poslom i atmosferom stvorenom na 13. Ogulinskom festivalu bajke.

13. Ogulinski festival bajke ove su godine svojim potporama omogućili: Ministarstvo kulture RH, Grad Ogulin, Hrvatska turistička zajednica, Karlovačka županija, HBOR, Splitska banka, Semmelrock, Turistička zajednica Karlovačka županije, Pučko otvoreno učilište, Zavičajni muzej i Marché.

KAportal.hr

foto: Zdravko Špehar, Foto video IN

 

Objava Ogulinci zatvorili Festival bajke: Za rekordnu posjećenost zaslužno 200 sudionika na više od 60 događaja na sedam lokacija pojavila se prvi puta na KAportal.

]]>
http://kaportal.rtl.hr/ogulinci-zatvorili-festival-bajke/feed/ 0
Ogulin rebalansom povećao proračun – na HDZ-ove primjedbe gradonačelnik pročitao listu njihovih obećanih, ali neostvarenih projekata http://kaportal.rtl.hr/grad-ogulin-rebalansom-povecao-proracun-na-hdz-ove-primjedbe-gradonacelnik-procitao-listu-njihovih-obecanih-ali-nikad-ostvarenih-projekata/ http://kaportal.rtl.hr/grad-ogulin-rebalansom-povecao-proracun-na-hdz-ove-primjedbe-gradonacelnik-procitao-listu-njihovih-obecanih-ali-nikad-ostvarenih-projekata/#respond Sat, 09 Jun 2018 15:09:34 +0000 http://kaportal.rtl.hr/?p=325566 Gradsko vijeće Ogulina je rebalansom povećao gradski proračun i to za 7,2 milijuna kuna. Kako je istaknula pročelnica Dinka Stipetić, došlo je do povećanja proračuna te on sad iznosi 71.093,941 kunu. Najviše povećanja bilježi se od prodaje zemljišta u Poduzetničkoj zoni i HEP-a, čiju glavninu povećanja čini naknada za korištenje prostora elektrana Gojak i Lešće. …

Objava Ogulin rebalansom povećao proračun – na HDZ-ove primjedbe gradonačelnik pročitao listu njihovih obećanih, ali neostvarenih projekata pojavila se prvi puta na KAportal.

]]>
Gradsko vijeće Ogulina je rebalansom povećao gradski proračun i to za 7,2 milijuna kuna. Kako je istaknula pročelnica Dinka Stipetić, došlo je do povećanja proračuna te on sad iznosi 71.093,941 kunu. Najviše povećanja bilježi se od prodaje zemljišta u Poduzetničkoj zoni i HEP-a, čiju glavninu povećanja čini naknada za korištenje prostora elektrana Gojak i Lešće.

I dok su, očekivano, SDP-ovci pohvalili gradsku vlast, oporbeni HDZ je našao zamjerku a njihova je vijećnica Zlata Kurelac rekla da novac treba ulagati u nove, a ne u postojeće kapitalne objekte.

Replicirao joj je gradonačelnik Dalibor Domitrović (SDP) rekavši kako je bivša HDZ-ova vlast rebalansom samo smanjivala proračun pa joj čak i pročitao redom projekte koje nisu ostvarili, a obećali su, te one koje je ova vlast započela. Radi se o ukupno 30 projekata. Nezavisni vijećnici podržali su rebalans, te je on prihvaćen sa 9 glasova za i 6 suzdržanih.

Na sjednici je prihvaćena i izmjena Prostornog plana grada Ogulina prema kojem je u njega ušla i bivša vojarna Sv. Petar koja bi ubrzo trebala postati gradska.

– Uvođenjem vojarne u Prostorni plan već je učinjen prvi korak ka dodjeli vojarne Gradu na čemu smo radili od samog dolaska na vlast, rekao je predsjednik Gradskog vijeća, nezavisni Željko Stipetić.

KAportal.hr

Objava Ogulin rebalansom povećao proračun – na HDZ-ove primjedbe gradonačelnik pročitao listu njihovih obećanih, ali neostvarenih projekata pojavila se prvi puta na KAportal.

]]>
http://kaportal.rtl.hr/grad-ogulin-rebalansom-povecao-proracun-na-hdz-ove-primjedbe-gradonacelnik-procitao-listu-njihovih-obecanih-ali-nikad-ostvarenih-projekata/feed/ 0
U Ogulinu u petak počinje 13. izdanje Festivala bajke – predviđen bogat program u “zavičaju bajke” http://kaportal.rtl.hr/u-ogulinu-u-petak-pocinje-13-izdanje-festivala-bajke-predviden-bogat-program-u-zavicaju-bajke/ http://kaportal.rtl.hr/u-ogulinu-u-petak-pocinje-13-izdanje-festivala-bajke-predviden-bogat-program-u-zavicaju-bajke/#respond Thu, 07 Jun 2018 14:59:47 +0000 http://kaportal.rtl.hr/?p=325354 Ogulinski Festival bajke, u svojem 13. izdanju počinje u petak i trajat će do nedjelje (od 8. do 10. lipnja). Pripremljen je, najavljuju organizatori, bogat i atraktivan programom koji nastavlja tradiciju jednog od najznačajnijih festivala za djecu svih uzrasta. Održava se u “zavičaju bajke” – rodnom gradu Ivane Brlić Mažuranić u kojem je pronalazila i …

Objava U Ogulinu u petak počinje 13. izdanje Festivala bajke – predviđen bogat program u “zavičaju bajke” pojavila se prvi puta na KAportal.

]]>
Ogulinski Festival bajke, u svojem 13. izdanju počinje u petak i trajat će do nedjelje (od 8. do 10. lipnja). Pripremljen je, najavljuju organizatori, bogat i atraktivan programom koji nastavlja tradiciju jednog od najznačajnijih festivala za djecu svih uzrasta. Održava se u “zavičaju bajke” – rodnom gradu Ivane Brlić Mažuranić u kojem je pronalazila i najviše inspiracije za svoje pisanje.

– U petak, 8. lipnja možete kušati Festivalsku tortu koje će biti i više nego dovoljno za sve, a možete se provozati i biciklom u sklopu Ciklobajke koja se održava u subotu, 9. lipnja, na biciklijadi 3 jezera. U biciklijadi koja će trajati cijelo prije podne možete sudjelovati i ako dođete u Ogulin i putničkim vlakom Karlekom koji posebno za ovu prigodu vozi po posebnim cijenama, poručuje Sonja Drašković, direktorica Turističkog ureda grada Ogulina.

Više detalja o samom Ogulinskom festivalu bajke, – 13. Ogulinski festival bajke novi je izazov za mene i Organizatore bez granica.  Tijekom tri dana, od 8.6. do 10.6. Ogulin,  u pravom smislu postaje Grad Prijatelj djece. Od svih pristiglih prijava nije bilo lako izabrati programe, radionice, predstave koje će se moći pogledati tijekom tri festivalska dana. Sve predstave su besplatne. Na 6 lokacija ukupno će se održati 22 predstave, 16 pripovijedanja, uz brojne kreativne radionice i ostale  popratne sadržaje kao što je vožnja  turističkim vlakićem Bubi do polaganja ispita za vozačku dozvolu za letenje na metli. Kroz interakciju izvođača i posjetitelja, 13. Ogulinski festival bajke želi, osobito obiteljima i djeci, pružiti poseban doživljaj zajedništva, povezanosti i aktivnog sudjelovanja u pripremljenim programima, otkrio nam je Aleksandar Kovačević, novi umjetnički direktor .

Sve informacije o novom izdanju Ogulinskog festivala bajke potražite na službenim web stranicama.

Turistička zajednica grada Ogulina je u suradnji s Hrvatskim željeznicama osigurala povoljnije cijene karata za dolazak u Ogulin vlakom iz Zagreba i Rijeke.

KAportal.hr

Objava U Ogulinu u petak počinje 13. izdanje Festivala bajke – predviđen bogat program u “zavičaju bajke” pojavila se prvi puta na KAportal.

]]>
http://kaportal.rtl.hr/u-ogulinu-u-petak-pocinje-13-izdanje-festivala-bajke-predviden-bogat-program-u-zavicaju-bajke/feed/ 0
Jelenko zaustavio promet u Ogulinu: “Nije se micao s ceste, morao sam izaći iz vozila i odgurati ga u travu” http://kaportal.rtl.hr/jelenko-zaustavio-promet-u-ogulinu-nije-se-micao-s-ceste-morao-sam-izaci-iz-vozila-i-odgurati-ga-u-travu/ http://kaportal.rtl.hr/jelenko-zaustavio-promet-u-ogulinu-nije-se-micao-s-ceste-morao-sam-izaci-iz-vozila-i-odgurati-ga-u-travu/#respond Tue, 05 Jun 2018 14:38:34 +0000 http://kaportal.rtl.hr/?p=325079 Srndać je jutros oko 5.30 sati u Otoku na području Ogulina zaustavio promet, piše OGportal.hr. Snimku je ogulinskom portalu dostavio vozač ispred čijeg se automobila zaustavila divlja životinja, no ponašala se prilično pitomo. -Izašo sam van i pogurao ga u travu, pitom je i nema nikakve ozljede po sebi, vjerovatno mamuran od sinoć – zaključio …

Objava Jelenko zaustavio promet u Ogulinu: “Nije se micao s ceste, morao sam izaći iz vozila i odgurati ga u travu” pojavila se prvi puta na KAportal.

]]>
Srndać je jutros oko 5.30 sati u Otoku na području Ogulina zaustavio promet, piše OGportal.hr.

Snimku je ogulinskom portalu dostavio vozač ispred čijeg se automobila zaustavila divlja životinja, no ponašala se prilično pitomo.

-Izašo sam van i pogurao ga u travu, pitom je i nema nikakve ozljede po sebi, vjerovatno mamuran od sinoć – zaključio je čitatelj OGportala.

KAportal.hr

POGLEDAJTE I VIDEO…

Objava Jelenko zaustavio promet u Ogulinu: “Nije se micao s ceste, morao sam izaći iz vozila i odgurati ga u travu” pojavila se prvi puta na KAportal.

]]>
http://kaportal.rtl.hr/jelenko-zaustavio-promet-u-ogulinu-nije-se-micao-s-ceste-morao-sam-izaci-iz-vozila-i-odgurati-ga-u-travu/feed/ 0
OPG iz Tounja osmislio način promocije svog kraja i običaja – od radionica izrade sira do natjecanja u seoskim sportovima http://kaportal.rtl.hr/opg-iz-tounja-osmislio-nacin-promocije-svog-kraja-i-obicaja-od-radionica-izrade-sira-do-natjecanja-u-seoskim-sportovima/ http://kaportal.rtl.hr/opg-iz-tounja-osmislio-nacin-promocije-svog-kraja-i-obicaja-od-radionica-izrade-sira-do-natjecanja-u-seoskim-sportovima/#respond Wed, 23 May 2018 17:15:08 +0000 http://kaportal.rtl.hr/?p=322711 Obitelj Meašić porijeklom iz Tounja je putem svoga obiteljskog poljoprivrednog gospodarstva odlučila posjetiocima odškrinuti vrata prošlosti i pokazati kako se nekada živjelo na selu. U suradnji s lovačkim društvom Srnjak Tounj, organiziraju posjete, druženja, radionice i edukacije kojima posjetiocima žele približiti seoske običaje i stare igre. Tounj je nadaleko poznat po tounjskom siru, pa kroz radionicu izrade …

Objava OPG iz Tounja osmislio način promocije svog kraja i običaja – od radionica izrade sira do natjecanja u seoskim sportovima pojavila se prvi puta na KAportal.

]]>
Obitelj Meašić porijeklom iz Tounja je putem svoga obiteljskog poljoprivrednog gospodarstva odlučila posjetiocima odškrinuti vrata prošlosti i pokazati kako se nekada živjelo na selu.

U suradnji s lovačkim društvom Srnjak Tounj, organiziraju posjete, druženja, radionice i edukacije kojima posjetiocima žele približiti seoske običaje i stare igre. Tounj je nadaleko poznat po tounjskom siru, pa kroz radionicu izrade tounjskog sira posjetioci mogu naučiti i probati sir koji su pravile naše bake. Dakle, radi se o autohtonom načinu izrade sira koji se dimi na drvetu suhe šljive.

Kroz edukaciju o filcanju vune posjetioci mogu naučiti kako se izrađuje vuna i predmeti od prirodne vune. Jednako tako, svi se mogu okušati i u izradi, a gotove suvenire ponijeti kući.

– Zatim tu je radionica prepoznavanja ljekovitoga bilja kontinentalne Hrvatske uz savjete kako ga koristiti. U današnje vrijeme razvoja tehnologije, kada djeca najviše vremena provode u zatvorenim prostorima uz uporabu tehnologije, bitnim se smatra i prijenos znanja o starim igrama kojih smo se igrali nekoć. Na taj način se djeci daje alternativa u kreaciji slobodnoga vremena, dodaju u OPG-u koji  za najmlađe organizira i Olimpijadu starih igara.

Jednako tako, bitno je napomenuti da na temelju rješenja državne uprave Grada Ogulina svim posjetiocima prezentiraju Tounjski most, njegovu povijest i važnost za trgovinu u prošla vremena kada se u nabavu išlo kolima i volovima u smjeru mora.

KAportal.hr

Objava OPG iz Tounja osmislio način promocije svog kraja i običaja – od radionica izrade sira do natjecanja u seoskim sportovima pojavila se prvi puta na KAportal.

]]>
http://kaportal.rtl.hr/opg-iz-tounja-osmislio-nacin-promocije-svog-kraja-i-obicaja-od-radionica-izrade-sira-do-natjecanja-u-seoskim-sportovima/feed/ 0
Svoj maturantski defile imali i Ogulinci – zabava počela po kiši, no maturante ionako ništa ne može omesti http://kaportal.rtl.hr/svoj-maturantski-defile-imali-i-ogulinci-zabava-pocela-po-kisi-no-maturante-ionako-nista-ne-moze-omesti/ http://kaportal.rtl.hr/svoj-maturantski-defile-imali-i-ogulinci-zabava-pocela-po-kisi-no-maturante-ionako-nista-ne-moze-omesti/#respond Tue, 22 May 2018 15:44:12 +0000 http://kaportal.rtl.hr/?p=323070 Kiši unatoč svoj su maturantski defile tijekom prijepodPneva odradili i maturanti u Ogulinu. Po pisanju OGportala, okupiuli su se ispred Obrtničke i tehničke škole, nakon čega su se u povorci uputili u gradsku sportsku dvoranu, gdje ih je dočekala grupa Alf. Svi se od jutra dobro zabavljaju ali tome se još naravno ne nazire kraj pa …

Objava Svoj maturantski defile imali i Ogulinci – zabava počela po kiši, no maturante ionako ništa ne može omesti pojavila se prvi puta na KAportal.

]]>
Kiši unatoč svoj su maturantski defile tijekom prijepodPneva odradili i maturanti u Ogulinu. Po pisanju OGportala, okupiuli su se ispred Obrtničke i tehničke škole, nakon čega su se u povorci uputili u gradsku sportsku dvoranu, gdje ih je dočekala grupa Alf.

Svi se od jutra dobro zabavljaju ali tome se još naravno ne nazire kraj pa je i na ogulinskim ulicama i dalje vrlo veselo. I ove su godine mladi Ogulinci vrlo maštoviti u natpisima na svojim maturanskim odorama.

Uglavnom aludiraju na ovaj zadnji dan škole, a kako i ne bi, treba se zabaviti jer sve što ih čeka nije nimalo zabavno…

KAportal.hr

Objava Svoj maturantski defile imali i Ogulinci – zabava počela po kiši, no maturante ionako ništa ne može omesti pojavila se prvi puta na KAportal.

]]>
http://kaportal.rtl.hr/svoj-maturantski-defile-imali-i-ogulinci-zabava-pocela-po-kisi-no-maturante-ionako-nista-ne-moze-omesti/feed/ 0
Za obranu Ogulina od poplave treba 70 milijuna kuna – projekt još uvijek fazi otkupa zemljišta za gradnju retencije http://kaportal.rtl.hr/za-obranu-ogulina-od-poplave-treba-70-milijuna-kuna-projekt-jos-uvijek-fazi-otkupa-zemljista-za-gradnju-retencije/ http://kaportal.rtl.hr/za-obranu-ogulina-od-poplave-treba-70-milijuna-kuna-projekt-jos-uvijek-fazi-otkupa-zemljista-za-gradnju-retencije/#respond Tue, 22 May 2018 15:31:11 +0000 http://kaportal.rtl.hr/?p=323064 – Do sada je uloženo 10 milijuna kuna za otkup zemljišta za gradnju retencije u Ogulinu, a u konačnici će to biti vrijednost od 18 do 20 milijuna kuna. Početkom srpnja predat će se zahtjevi za izdavanje građevinske dozvole za gradnju brane, kako bi radovi počeli najkasnije početkom sljedeće godine, ustvrdio je danas u Ogulinu …

Objava Za obranu Ogulina od poplave treba 70 milijuna kuna – projekt još uvijek fazi otkupa zemljišta za gradnju retencije pojavila se prvi puta na KAportal.

]]>
Ogulin za vrijeme katastrofalne poplave

– Do sada je uloženo 10 milijuna kuna za otkup zemljišta za gradnju retencije u Ogulinu, a u konačnici će to biti vrijednost od 18 do 20 milijuna kuna. Početkom srpnja predat će se zahtjevi za izdavanje građevinske dozvole za gradnju brane, kako bi radovi počeli najkasnije početkom sljedeće godine, ustvrdio je danas u Ogulinu generalni direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković.

On je zajedno sa županom Damirom Jelićem, predstojnicom Ureda državne uprave u Karlovačkoj županiji Ines Pavlačić i ogulinskim gradonačelnikom Daliborom Domitrovićem održao tiskovnu konferenciju u kojoj je rečeno što se od katastrofalne poplave u gradu podno Klekom konkretno napravilo po pitanju obrane grada.

Đuroković je istaknuo da će cijeli posao koštati oko 70 milijuna kuna te da je ukupna vrijednost cijelog projekta 15 milijuna eura, ali ida se oko 85 posto potrebnih sredstava može dobiti iz fondova EU.

Župan Damir Jelić pričao je o značaj ovogu projekta i njegovim specifičnostima, kako kaže, s obzirom da se radi o jedinstvenom modelu rješavanja imovinsko-pravnih poslova koji će se preslikati i na druge lokalitete.

– Radi se o sinergiji, službi državne županijske i gradske razine, koje zajednički rade na ovom projektu te izrazio nadu da će sljedeće godine nazočiti i fizičkom početku radova, kaže Jelić.

U rješavanje problema uključene sve institucije

Gradonačelnik Domitrović kao i svi njegovi sugrađani jedva čeka da se krene konkretno u radove, dok je predstojnica Pavlačić istaknula da Ured državne uprave u Karlovačkoj županiji užurbano radi na predmetima izvlaštenja.

– Radi se o 339 katastarskih čestica koje su predmet sporazuma. U obuhvatu se nalazi ukupno 790 čestica. Broj riješenih čestica u ovih 6 mjeseci je 73. Dakle, još treba riješiti njih 266, a na svima njima se intenzivno radi, dodala je pročelnica Upravnog odjela za graditeljstvo i okoliš Karlovačke županije, ujedno i koordinatorica projekta, Marina Jarnjević.

Dok se projekt rješava “papirnato” bar će jedna akcija ubrzo biti vidljiva Ogulincima. Radi se, naime, o početku radova na čišćenju Đulinog ponora, prirodnog sifona kao preventivna mjera zaštite od poplava Ogulina. Radovi će, tvrdi Đuroković, početi u kolovozu.

KAportal.hr

Objava Za obranu Ogulina od poplave treba 70 milijuna kuna – projekt još uvijek fazi otkupa zemljišta za gradnju retencije pojavila se prvi puta na KAportal.

]]>
http://kaportal.rtl.hr/za-obranu-ogulina-od-poplave-treba-70-milijuna-kuna-projekt-jos-uvijek-fazi-otkupa-zemljista-za-gradnju-retencije/feed/ 0