ŽUPANIJA – KAportal http://kaportal.rtl.hr Karlovački informativni web portal Mon, 25 Jun 2018 15:14:00 +0000 hr hourly 1 https://wordpress.org/?v=4.9.6 FOTO, VIDEO: Zlatan Stipišić Gibonni napunio dugoreški amfiteatar i pružio koncert koji će mnogi dugo pamtiti http://kaportal.rtl.hr/foto-video-zlatan-stipisic-gibonni-napunio-dugoreski-amfiteatar-pruzio-koncert-koji-ce-mnogi-dugo-pamtiti/ http://kaportal.rtl.hr/foto-video-zlatan-stipisic-gibonni-napunio-dugoreski-amfiteatar-pruzio-koncert-koji-ce-mnogi-dugo-pamtiti/#respond Mon, 25 Jun 2018 05:32:13 +0000 http://kaportal.rtl.hr/?p=327992 Kao što se i očekivalo, hrvatska kantautorska zvijezda Zlatan Stipišić Gibonni sinoć je posve napunio dugoreški amfiteatar i pružio odličan koncert koji će mnogi dugo pamtiti. Kako je to izgledalo u amfiteatru, koji se u vrlo kratkom vremenu otkako je izgrađen pokazao odličnim mjestom za sva društvena i koncertna događanja, pogledajte u foto galeriji i …

Objava FOTO, VIDEO: Zlatan Stipišić Gibonni napunio dugoreški amfiteatar i pružio koncert koji će mnogi dugo pamtiti pojavila se prvi puta na KAportal.

]]>
Kao što se i očekivalo, hrvatska kantautorska zvijezda Zlatan Stipišić Gibonni sinoć je posve napunio dugoreški amfiteatar i pružio odličan koncert koji će mnogi dugo pamtiti.

Kako je to izgledalo u amfiteatru, koji se u vrlo kratkom vremenu otkako je izgrađen pokazao odličnim mjestom za sva društvena i koncertna događanja, pogledajte u foto galeriji i videu KAportala.

KAportal.hr

Objava FOTO, VIDEO: Zlatan Stipišić Gibonni napunio dugoreški amfiteatar i pružio koncert koji će mnogi dugo pamtiti pojavila se prvi puta na KAportal.

]]>
http://kaportal.rtl.hr/foto-video-zlatan-stipisic-gibonni-napunio-dugoreski-amfiteatar-pruzio-koncert-koji-ce-mnogi-dugo-pamtiti/feed/ 0
Sedam restorana iz Karlovačke županije uvršteno u publikaciju Restaurant Croatice – “100 vodećih hrvatskih restorana” http://kaportal.rtl.hr/sedam-restorana-iz-karlovacke-zupanije-uvrsteno-u-publikaciju-restaurant-croatice-100-vodecih-hrvatskih-restorana/ http://kaportal.rtl.hr/sedam-restorana-iz-karlovacke-zupanije-uvrsteno-u-publikaciju-restaurant-croatice-100-vodecih-hrvatskih-restorana/#respond Sun, 24 Jun 2018 12:45:55 +0000 http://kaportal.rtl.hr/?p=327381 Sedam restorana iz Karlovačke županije uvršteno je u opsežnu publikaciju “100 vodećih hrvatskih restorana”. Riječ je o 23. godini projekta Restaurant Croatica, a ove godine u izbor je uvršteno više od 2.400 samostalnih i hotelskih restorana u Hrvatskoj. Najboljih 100 odabrano je kroz četiri stupnja izbora – prvo glasovanjem posjetitelja portala gastronaut.hr, zatim detaljnim upitnicima …

Objava Sedam restorana iz Karlovačke županije uvršteno u publikaciju Restaurant Croatice – “100 vodećih hrvatskih restorana” pojavila se prvi puta na KAportal.

]]>
Lovački dom Muljava vratio se na listu nakon šest godina

Sedam restorana iz Karlovačke županije uvršteno je u opsežnu publikaciju “100 vodećih hrvatskih restorana”. Riječ je o 23. godini projekta Restaurant Croatica, a ove godine u izbor je uvršteno više od 2.400 samostalnih i hotelskih restorana u Hrvatskoj.

Najboljih 100 odabrano je kroz četiri stupnja izbora – prvo glasovanjem posjetitelja portala gastronaut.hr, zatim detaljnim upitnicima o usluzi i ponudi te glasovanjem ugostitelja za restorane, analizom podataka iz ispunjenih uputnika te jelovnika i vinskih karti te slaganjem konačne liste uz obvezu zadovoljavanja visokih kriterija u trećoj stavci i visokog plasmana u prve dvije.

Restorani iz Karlovačke županije odlično su ocijenjeni i u knjigu ih je uvršteno čak sedam. Riječ je o lijepoj pohvali, jer u regiji “Gorski kotar, Lika, Karlovac i okolica, Moslavina i Banovina” odabrano je 10 restorana, među kojima, dakle, čak sedam iz Karlovačke županije te po jedan iz Siska, Otočca i Fužina.

U knjizi su restorani prezentirani i sa svojim receptima specijaliteta te opisom prirodnog, povijesnog i kulturnog okružja.

Karlovačku županiju tako predstavljaju, redom kako su predstavljeni i u knjizi, ogulinski restoran “Frankopan” i njihova pita od bundeve, josipdolska “Gradina” s mariniranom ličkom pastrvom, restoran “Mirjana & Rastoke” iz Donjeg Nikšića s domaćom štrudlom od jabuke u umaku od vanilije s preljevom od višnje, “DP” iz Donjeg Zvečaja sa smuđem u tempuri s umakom od traminca i kroketima od chia sjemenki, karlovački “Lovački rog” s biftekom u lovačkom umaku, ozaljski “Žganjer” s janjećim jetricama na jaškovski te povratnik na listu najboljih – “Lovački dom Muljava“, koji je predstavljen s dva recepta, odnosno s fileom divlje svinje u umaku od vrganja i sa čvarkušama.

Uz navedene restorane, u uvodu koji predstavlja regiju spomenuti su i kreativni specijaliteti restorana “Dobra”, karlovačkog hotela Srakovčić.

KAportal.hr

 

Objava Sedam restorana iz Karlovačke županije uvršteno u publikaciju Restaurant Croatice – “100 vodećih hrvatskih restorana” pojavila se prvi puta na KAportal.

]]>
http://kaportal.rtl.hr/sedam-restorana-iz-karlovacke-zupanije-uvrsteno-u-publikaciju-restaurant-croatice-100-vodecih-hrvatskih-restorana/feed/ 0
Duga Resa u iščekivanju glazbenog spektakla – u amfiteatru nastupa Zlatan Stipišić Gibonni http://kaportal.rtl.hr/duga-resa-u-iscekivanju-glazbenog-spektakla-u-amfiteatru-nastupa-zlatan-stipisic-gibonni/ http://kaportal.rtl.hr/duga-resa-u-iscekivanju-glazbenog-spektakla-u-amfiteatru-nastupa-zlatan-stipisic-gibonni/#respond Sun, 24 Jun 2018 09:26:37 +0000 http://kaportal.rtl.hr/?p=327908 Dugoreški amfiteatar večeras će biti poprište glazbenog spektakla, prave koncertne poslastice koju će prirediti Zlatan Stipišić Gibonni u sklopu Coca – Cola turneje. Ulaz na koncert je slobodan, pa se očekuje velik broj posjetitelja a uz to i gužve zbog parkiranja. No kako najavljuju organizatori iz Grada Duge Rese, s policijom je dogovoreno da će …

Objava Duga Resa u iščekivanju glazbenog spektakla – u amfiteatru nastupa Zlatan Stipišić Gibonni pojavila se prvi puta na KAportal.

]]>
Dugoreški amfiteatar večeras će biti poprište glazbenog spektakla, prave koncertne poslastice koju će prirediti Zlatan Stipišić Gibonni u sklopu Coca – Cola turneje.

Ulaz na koncert je slobodan, pa se očekuje velik broj posjetitelja a uz to i gužve zbog parkiranja. No kako najavljuju organizatori iz Grada Duge Rese, s policijom je dogovoreno da će se moći parkirati u Jelačićevoj ulici no kako građani ne bi morali brinuti o parkingu u suradnji s Autotransportom je dogovoren besplatan prijevoz autobusima.

Koncert popularnog Gibonnija jedan je od četiri koja će održati u sklopu Coca – Coline turneje, a uklopljen je u program dugoreškog GRINfesta, niza događaja, od kulturnih, sportskih i drugih, u kojima će Dugorešani ali i svi gosti u gradu na zelenoj Mrežnici moći uživati sve do 7. srpnja. Ima ih ukupno 31, a program je napravljen po principu “za svakog ponešto”. Jučer su ljubitelji rekreativnog trčanja uživali na Mrežnica Run-u, a večeras u 21 sat na redu je spektakl u amfiteatru.

KAportal.hr

Objava Duga Resa u iščekivanju glazbenog spektakla – u amfiteatru nastupa Zlatan Stipišić Gibonni pojavila se prvi puta na KAportal.

]]>
http://kaportal.rtl.hr/duga-resa-u-iscekivanju-glazbenog-spektakla-u-amfiteatru-nastupa-zlatan-stipisic-gibonni/feed/ 0
FOTO GALERIJA – Mrežnica Run – 23. lipanj 2018. http://kaportal.rtl.hr/foto-galerija-mreznica-run-23-lipanj-2018/ http://kaportal.rtl.hr/foto-galerija-mreznica-run-23-lipanj-2018/#respond Sun, 24 Jun 2018 07:52:14 +0000 http://kaportal.rtl.hr/?p=327899 KAportal.hr

Objava FOTO GALERIJA – Mrežnica Run – 23. lipanj 2018. pojavila se prvi puta na KAportal.

]]>

KAportal.hr

Objava FOTO GALERIJA – Mrežnica Run – 23. lipanj 2018. pojavila se prvi puta na KAportal.

]]>
http://kaportal.rtl.hr/foto-galerija-mreznica-run-23-lipanj-2018/feed/ 0
Dugoreške škole dobivaju informatičku opremu vrijednu 372 tisuće kuna – novac osigurali dogradonačelnici volonteri http://kaportal.rtl.hr/dugoreske-skole-dobivaju-informaticku-opremu-vrijednu-372-tisuce-kuna-novac-osigurali-dogradonacelnici-volonteri-katarina-srakocic-i-dr-miroslav-furdek/ http://kaportal.rtl.hr/dugoreske-skole-dobivaju-informaticku-opremu-vrijednu-372-tisuce-kuna-novac-osigurali-dogradonacelnici-volonteri-katarina-srakocic-i-dr-miroslav-furdek/#respond Sat, 23 Jun 2018 05:31:10 +0000 http://kaportal.rtl.hr/?p=327172 Dugoreške osnovne škole Ivan Goran Kovačić i Vladimir Nazor, te Srednja škola Duga Resa na jesen će biti bogatije za niz informatičkih uređaja i pomagala. Naime, tijekom ljeta prema najavi gradonačelnika Tomislava Boljara, bit će provedena javna nabava kako bi učenike na jesen u školama dočekala nova oprema vrijedna ukupno 372 tisuće kuna. -Škole su …

Objava Dugoreške škole dobivaju informatičku opremu vrijednu 372 tisuće kuna – novac osigurali dogradonačelnici volonteri pojavila se prvi puta na KAportal.

]]>
Srednja škola Duga Resa

Dugoreške osnovne škole Ivan Goran Kovačić i Vladimir Nazor, te Srednja škola Duga Resa na jesen će biti bogatije za niz informatičkih uređaja i pomagala. Naime, tijekom ljeta prema najavi gradonačelnika Tomislava Boljara, bit će provedena javna nabava kako bi učenike na jesen u školama dočekala nova oprema vrijedna ukupno 372 tisuće kuna.

-Škole su dostavile popis koja im je oprema potrebna. Grad će im tu opremu, a riječ je o kompjutorima, pametnim pločama, projektorima i sličnim informatičkim uređajima, nabaviti. Informatizacija školstva financirat će se isključivo od prihoda kojih su se odrekli zamjenici dogradonačelnika Katarina Srakočić i dr. Miroslav Furdek koji rade volonterski, a ne iz općih prihoda Grada. Kao što smo u izborno vrijeme obećali, sada provodimo obećanje i idemo na informatizaciju škola – pojasnio je gradonačelnik Boljar.

Podsjetimo, uz informatizaciju, svi učenici osnovnih škola u novoj školskoj godini dobit će i besplatne radne bilježnice, u što će Grad uložiti još oko 230 tisuća kuna.

KAportal.hr

Objava Dugoreške škole dobivaju informatičku opremu vrijednu 372 tisuće kuna – novac osigurali dogradonačelnici volonteri pojavila se prvi puta na KAportal.

]]>
http://kaportal.rtl.hr/dugoreske-skole-dobivaju-informaticku-opremu-vrijednu-372-tisuce-kuna-novac-osigurali-dogradonacelnici-volonteri-katarina-srakocic-i-dr-miroslav-furdek/feed/ 0
Na izbore za mjesnu samoupravu uskoro idu i Ozaljčani – birat će predstavnike u 24 mjesna odbora, od Dobre do Žumberka http://kaportal.rtl.hr/na-izbore-za-mjesnu-samoupravu-uskoro-idu-i-ozaljcani-birat-ce-predstavnike-u-24-mjesna-odbora-od-dobre-do-zumberka/ http://kaportal.rtl.hr/na-izbore-za-mjesnu-samoupravu-uskoro-idu-i-ozaljcani-birat-ce-predstavnike-u-24-mjesna-odbora-od-dobre-do-zumberka/#respond Fri, 22 Jun 2018 15:00:38 +0000 http://kaportal.rtl.hr/?p=326249 Nakon Ogulinaca na izbore će, one za članove vijeća mjesnih odbora, uskoro i Ozaljčani i to usred ljeta, u nedjelju 8. srpnja 2018. Građani će svoje predstavnike na razini mjesne samouprave birati u ukupno 24 mjesnih odbora, od onih uz obale Dobre sve do dijela Žumberka koji također administrativno pripada Gradu Ozlju. Kako navode u …

Objava Na izbore za mjesnu samoupravu uskoro idu i Ozaljčani – birat će predstavnike u 24 mjesna odbora, od Dobre do Žumberka pojavila se prvi puta na KAportal.

]]>
Nakon Ogulinaca na izbore će, one za članove vijeća mjesnih odbora, uskoro i Ozaljčani i to usred ljeta, u nedjelju 8. srpnja 2018.

Građani će svoje predstavnike na razini mjesne samouprave birati u ukupno 24 mjesnih odbora, od onih uz obale Dobre sve do dijela Žumberka koji također administrativno pripada Gradu Ozlju.

Kako navode u Izbornom povjerenstvu, prijedlozi lista moraju biti dostavljeni do 21. lipnja do ponoći, dok će sve pravovaljane liste kao i zbirna lista biti objavljena do 23. lipnja u ponoć. Izborna promidžba trajat će od objave zbirnih kandidacijskih listi, a na snazi će biti i izborna šutnja, od 7. srpnja u ponoć do 8. srpnja u 19 sati kad će se zatvoriti birališta.

-Političke stranke dužne su odrediti članove pojedinih biračkih odbora i dostaviti njihova imena Izbornom povjerenstvu najkasnije 12 dana prije dana održavanja izbora, dakle do 25. lipnja 2018. godine do 24 sata. Ne odrede li ih, odnosno ukoliko prijedlozi ne prispiju Izbornom povjerenstvu, Izborno povjerenstvo samostalno će odrediti članove biračkih odbora, stoji u Odluci.

Građani će birati vijeća mjesnih odbora Brašljevice, Dojutrovice, Fratrovcima Ozaljskih, Gornjeg Pokuplja, Grduna, Jaškova, Kašta, Levkušja, Lovića Prekrškog, Malog Erjavca, Obreža Vivodinskog, Ozlja, Ozaljskih Novaka, Podbrežja, Polica, Polja Ozaljskog, Radatovića, Svetičkog Hrašća, Tomašnice, Trga, Vivodine, Vrhovca, Zorkovca i Zorkovca na Kupi.

KAportal.hr

Objava Na izbore za mjesnu samoupravu uskoro idu i Ozaljčani – birat će predstavnike u 24 mjesna odbora, od Dobre do Žumberka pojavila se prvi puta na KAportal.

]]>
http://kaportal.rtl.hr/na-izbore-za-mjesnu-samoupravu-uskoro-idu-i-ozaljcani-birat-ce-predstavnike-u-24-mjesna-odbora-od-dobre-do-zumberka/feed/ 0
U Ogulinu počelo konstituiranje vijeća mjesnih odbora – do sada ih vodstvo dobilo njih šest http://kaportal.rtl.hr/u-ogulinu-pocelo-konstituiranje-vijeca-mjesnih-odbora-do-sada-ih-vodstvo-dobilo-njih-sest/ http://kaportal.rtl.hr/u-ogulinu-pocelo-konstituiranje-vijeca-mjesnih-odbora-do-sada-ih-vodstvo-dobilo-njih-sest/#respond Thu, 21 Jun 2018 14:12:28 +0000 http://kaportal.rtl.hr/?p=327362 Nakon održanih izbora za vijeća mjesnih odbora, u Ogulinu je počelo i njihovo konstituiranje. Po pisanju OGportala, u zadnjih nekoliko dana formirani su ona u mjesnim odborima Ogulin, Ponikve, Trošmarija, Potok Musulinski, Jasenak i Zagorje, a konstituirajuće sjednice nastavit će se i u ostalih petnaest. Pogledajte tko će sačinjavati dosad konstituiranih Vijeća MO i tko …

Objava U Ogulinu počelo konstituiranje vijeća mjesnih odbora – do sada ih vodstvo dobilo njih šest pojavila se prvi puta na KAportal.

]]>
Nakon održanih izbora za vijeća mjesnih odbora, u Ogulinu je počelo i njihovo konstituiranje. Po pisanju OGportala, u zadnjih nekoliko dana formirani su ona u mjesnim odborima Ogulin, Ponikve, Trošmarija, Potok Musulinski, Jasenak i Zagorje, a konstituirajuće sjednice nastavit će se i u ostalih petnaest.

Pogledajte tko će sačinjavati dosad konstituiranih Vijeća MO i tko će ih voditi.

Mjesni odbor Ogulin: Ljiljana Gračanin-predsjednica, Tihomir Tonković, Zlata Kurelac, Domagoj Magdić, Pero Mihelčić, Svetlana Vuković, Vedran Jakšić, Maja Brozović i Miroslav Franjković.

Mjesni odbor Ponikve: Mirjana Vignjević- predsjednica, Miloš Ivković, Ankica Vignjević, Milenko Divić, Duško Kličković.

Mjesni odbor Trošmarija: Zvonko Bartolović-predsjednik, Marijan Bartolović, Ivica Lipošćak, Goran Rendulić, Aleksandar Kušić.

Mjesni odbor Potok Musulinski: Mane Musulin – predsjednik, Ilija Milanović, Nedeljko Ivošević, Ilija Ivošević, Vladimir Ivošević.

Mjesni odbor Jasenak:Nenad Vukadinović-predsjednik, Rade Kosanović, Rajko Kosanović, Simo Kosanović, Simeon Kosanović

Mjesni odbor Zagorje: Ivica Vuković-predsjednik, Zdravko Puškarić, Davor Puškarić, Josip Puškarić, Mišel Pađen, Ivan Cetinjanin, Marinko Kolić, Marin Puškarić, Josip Peraković.

KAportal.hr

Objava U Ogulinu počelo konstituiranje vijeća mjesnih odbora – do sada ih vodstvo dobilo njih šest pojavila se prvi puta na KAportal.

]]>
http://kaportal.rtl.hr/u-ogulinu-pocelo-konstituiranje-vijeca-mjesnih-odbora-do-sada-ih-vodstvo-dobilo-njih-sest/feed/ 0
U nedjelju svi u Dugu Resu na GRINfest i Gibonnijev koncert – Sve besplatno, za Karlovčane i prijevoz autobusima http://kaportal.rtl.hr/u-nedjelju-svi-u-dugu-resu-na-grinfest-i-gibonnijev-koncert-sve-besplatno-za-karlovcane-i-prijevoz-autobusima/ http://kaportal.rtl.hr/u-nedjelju-svi-u-dugu-resu-na-grinfest-i-gibonnijev-koncert-sve-besplatno-za-karlovcane-i-prijevoz-autobusima/#respond Thu, 21 Jun 2018 12:07:36 +0000 http://kaportal.rtl.hr/?p=327583 – Prvi put u Dugoj Resi ove godine održat će se Grinfest. Kad čujete „grin“ sama asocijacija je zeleno, ali kad pročitate i prevedete znači osmjeh, a mi kroz sve ove događaje i izgradnju amfiteatra želimo vratiti osmijeh na lica naših građana. Tijekom GRINfesta od 23. lipnja do 7. srpnja pripremili smo 31 događaj, od …

Objava U nedjelju svi u Dugu Resu na GRINfest i Gibonnijev koncert – Sve besplatno, za Karlovčane i prijevoz autobusima pojavila se prvi puta na KAportal.

]]>
– Prvi put u Dugoj Resi ove godine održat će se Grinfest. Kad čujete „grin“ sama asocijacija je zeleno, ali kad pročitate i prevedete znači osmjeh, a mi kroz sve ove događaje i izgradnju amfiteatra želimo vratiti osmijeh na lica naših građana. Tijekom GRINfesta od 23. lipnja do 7. srpnja pripremili smo 31 događaj, od kulture, sporta, obilježavanja događanja, za svakog ponešto. Jedini smo grad na kontinentu, odnosno jedan od četiri grada u Hrvatskoj u kojem će, u nedjelju 24. lipnja s početkom u 21 sat, gostovati Zlatan Stipišić Gibonni u sklopu Coca-Cola turneje. Koncert je besplatan stoga očekujemo dolazak brojnih posjetitelja. Gužve zbog parkiranja bit će manje, jer će biti dozvoljeno parkiranje u Jelačićevoj ulici, na čemu zahvaljujem dugoreškoj policiji. Za sve one koji se žele opustiti i zabaviti, a kako ne bi morali brinuti za parking organizirali smo u suradnji s Autotransportom, također besplatan prijevoz autobusima – kazao je dugoreški gradonačelnik Tomislav Boljar na današnjem predstavljanju GRINfesta i pozvao sve da dođu u dugoreški Amfiteatar i dobro se zabave.

Dugoreški korner – Večeras Hrvatska-Argentina i besplatna kotlovina

U Amfiteatru je po prvi puta organiziran Dugoreški korner u kojem se prenose sve utakmice Svjetkog nogometnog prvenstva. U Korneru bi i večeras trebalo biti vrlo živo, jer za utakmicu Hrvatska –Argentina, za sve navijače bit će pripremljena i dobra okrjepa, odnosno besplatna kotlovina. Stoga, nema razloga da ne dođete i navijate za našu repku u dobrom društvu i u ugodnom ambijentu uz Mrežnicu, a možete povesti i mališane, koji se mogu zabavljati na igralištu.

Na utrku Mrežnica Run prijavljeno 135 trkača

Dugoreški GRINfest počinje još jednim novim događanjem, a to je Mrežnica Run 2018. Riječ je o atletskoj cestovnoj utrci na 5 i 10 kilometara koja će se trčati ulicama Duge Rese, stoga je tajnica Anima kluba Katica Milčić, koji je organizator natjecanja, zamolila Dugorešane za strpljenje zbog posebne regulacije prometa u subotu te ih pozvala da podrže natjecatelje. U Amfiteatru s početkom u 18 sati trčat će mališani vrtićke dobi i osnovci. Za sada je za utrku za odrasle prijavljeno 135 natjecatelja iz Hrvatske i nekoliko iz inozemstva. Prijaviti se može i na sam dan utrke.

Za organiziranje GRINfesta i svih ovih događanja koji su za sve posjetitelje besplatni, Grad Duga Resa osigurao je oko 350 tisuća kuna, ali prema riječima gradonačelnika Boljara, osigurani su kvalitetni sponzorski ugovori s Atlantic grupom, Karlovačkom bankom, Premingerom, Ledom, Scanijom i drugima, pa će se troškovi u konačnici biti i znatno niži.

KAportal.hr

Objava U nedjelju svi u Dugu Resu na GRINfest i Gibonnijev koncert – Sve besplatno, za Karlovčane i prijevoz autobusima pojavila se prvi puta na KAportal.

]]>
http://kaportal.rtl.hr/u-nedjelju-svi-u-dugu-resu-na-grinfest-i-gibonnijev-koncert-sve-besplatno-za-karlovcane-i-prijevoz-autobusima/feed/ 0
Danas u Demokratskom rasadniku u Dugoj Resi druga ovogodišnja akcija dobrovoljnog darivanja krvi http://kaportal.rtl.hr/danas-u-demokratskom-rasadniku-u-dugoj-resi-druga-ovogodisnja-akcija-dobrovoljnog-darivanja-krvi/ http://kaportal.rtl.hr/danas-u-demokratskom-rasadniku-u-dugoj-resi-druga-ovogodisnja-akcija-dobrovoljnog-darivanja-krvi/#respond Thu, 21 Jun 2018 05:56:21 +0000 http://kaportal.rtl.hr/?p=327176 Drugu ovogodišnju akciju dobrovoljnog darivanja krvi, Gradsko društvo crvenog križa Duge Rese organizira u četvrtak 21. lipnja. Akcija će se održati u prostoru Demokratskog rasadnika u vremenu od 8 do 12 sati. Svi koji žele darivanjem krvi pomoći i spasiti nečiji život, a nisu još nikad dali krv, kao i već uhodani darivatelji dobro došli …

Objava Danas u Demokratskom rasadniku u Dugoj Resi druga ovogodišnja akcija dobrovoljnog darivanja krvi pojavila se prvi puta na KAportal.

]]>
Drugu ovogodišnju akciju dobrovoljnog darivanja krvi, Gradsko društvo crvenog križa Duge Rese organizira u četvrtak 21. lipnja. Akcija će se održati u prostoru Demokratskog rasadnika u vremenu od 8 do 12 sati.

Svi koji žele darivanjem krvi pomoći i spasiti nečiji život, a nisu još nikad dali krv, kao i već uhodani darivatelji dobro došli su, jer tijekom ljetnih mjeseci potrebe za krvi značajno su veće nego li tijekom ostalih godišnjih doba.

KAportal.hr

Objava Danas u Demokratskom rasadniku u Dugoj Resi druga ovogodišnja akcija dobrovoljnog darivanja krvi pojavila se prvi puta na KAportal.

]]>
http://kaportal.rtl.hr/danas-u-demokratskom-rasadniku-u-dugoj-resi-druga-ovogodisnja-akcija-dobrovoljnog-darivanja-krvi/feed/ 0
Turizam u travnju: Karlovačke brojke i dalje odlične, nakon tri mjeseca “spavanja” turisti se sjetili i dugoreških ljepota http://kaportal.rtl.hr/turizam-u-travnju-karlovacke-brojke-i-dalje-odlicne-nakon-tri-mjeseca-spavanja-turisti-se-sjetili-i-dugoreskih-ljepota/ http://kaportal.rtl.hr/turizam-u-travnju-karlovacke-brojke-i-dalje-odlicne-nakon-tri-mjeseca-spavanja-turisti-se-sjetili-i-dugoreskih-ljepota/#respond Wed, 20 Jun 2018 16:05:00 +0000 http://kaportal.rtl.hr/?p=326637 I u mjesecu travnju nastavljene su odlične turističke brojke u Karlovcu, ali i drugim mjestima Karlovačke županije. Karlovac već četvrtu godinu zaredom bilježi kontinuirani rast broja turističkih dolazaka i noćenja, nastavilo se to i u 2018. godini pa i, djelomično, u travnju. Kažemo djelomično, jer broj turističkih dolazaka bio je neznatno manji nego u istom …

Objava Turizam u travnju: Karlovačke brojke i dalje odlične, nakon tri mjeseca “spavanja” turisti se sjetili i dugoreških ljepota pojavila se prvi puta na KAportal.

]]>
I u mjesecu travnju nastavljene su odlične turističke brojke u Karlovcu, ali i drugim mjestima Karlovačke županije. Karlovac već četvrtu godinu zaredom bilježi kontinuirani rast broja turističkih dolazaka i noćenja, nastavilo se to i u 2018. godini pa i, djelomično, u travnju.

Kažemo djelomično, jer broj turističkih dolazaka bio je neznatno manji nego u istom mjesecu lani, odnosno grad na četiri rijeke posjetilo je 2.430 turista, odnosno 2% manje nego u travnju 2017. godine. No, porastao je onaj turistički još važniji segment – broj noćenja, kojih je bilo 3.344, ili 13% više u odnosu na isti mjesec prošle godine.

Najvažnija turistička vijest u travnju su, ipak, dobri rezultati u Dugoj Resi. Naime, u prva tri mjeseca ove godine Duga Resa je bilježila izuzetno loše turističke rezultate – broj dolazaka i noćenja bio je praktički prepolovljen u odnosu na prošlu godinu pa svakako veseli da se u travnju taj trend preokrenuo. Gradić na Mrežnici tako je tijekom četvrtog mjeseca posjetilo 876 turista, koji su ostvarili 1.639 noćenja ili čak 94% više nego lani, što je popravilo i ukupne ovogodišnje brojke.

Najveći porast, pak, bilježi Ozalj – čak 106% noćenja više nego u travnju prošle godine. Riječ je još uvijek o malom broju od ravno 300 noćenja u travnju, ali veseli da primjetna ulaganja koja Ozljani daju u turizmu polučuju i rezultate.

S dolaskom ljepših mjeseci rapidno raste broj posjetitelja i noćenja u Rakovici koja je ne samo županijski turistički rekorder, već i rekorder u kontinentalnoj Hrvatskoj izuzevši Zagreb. U travnju je u Rakovici zabilježeno 12.463 noćenja, odnosno 4% više nego lani. Na drugoj strani ljestvice je Barilović sa 89 noćenja, no u nekoliko općina (Draganić, Kamanje, Ribnik, Vojnić i Žakanje) u travnju noćenja i nije bilo, ili barem nisu registrirana.

KAportal.hr

Objava Turizam u travnju: Karlovačke brojke i dalje odlične, nakon tri mjeseca “spavanja” turisti se sjetili i dugoreških ljepota pojavila se prvi puta na KAportal.

]]>
http://kaportal.rtl.hr/turizam-u-travnju-karlovacke-brojke-i-dalje-odlicne-nakon-tri-mjeseca-spavanja-turisti-se-sjetili-i-dugoreskih-ljepota/feed/ 0