KAportal Župan Jelić svoj "dislocirani" kolegij odradio u Plaškom - predstavio županijske projekte vezane za ovu općinu | Karlovački informativni web portal

Župan Jelić svoj “dislocirani” kolegij odradio u Plaškom – predstavio županijske projekte vezane za ovu općinu

Župan Damir Jelić i njegovi suradnici danas su radni dan proveli u Plaškom, u jednoj od najnerazvijenijih općina Karlovačke županije. Na zajedničkom kolegiju s predstavnicima općinske vlasti raspravljene teme i projekti Karlovačke županije s naglaskom na projekte vezane uz ovaj kraj.

Prevladavale su komunalne teme kao što su uređenje prometnica, gospodarenje otpadom, uređenje groblja i izgradnja mrtvačnice, izgradnja Vatrogasnog doma u kojem bi se smjestile i općinske službe, rekonstrukcija vodovodne mreže, ali i investicije u turizmu na području Plaškog koje su najavili privatni investitori.

– Naglašen je značajan pomak u uređenju zemljišnih knjiga uz pomoć Karlovačke županije, a Općina je pohvaljena zbog uspješnog rješavanja problem dugovanja prema ogulinskom komunalnom poduzeću vezanog uz vodoopskrbu. Istaknuta je želja za otvorenjem ljekarne za što postoji privatni interes, a pozitivno je naglašen upravo započet program ZAŽELI kojim se skrbi o starijem i nemoćnom stanovništvu. Kao ključni projekti Općine naznačeni su uređenje krovišta na Domu kulture u kojem je nedavno uređeno kino, nastavak i završetak rješavanja zemljišnih knjiga, darovanje državnog zamljišta za groblje Međeđak, rješavanje problematike stambenog zbrinjavanja od strane države, za što je zatražena pomoć Županije te energetska obnova škole za koju je odobren projekt u visini od 6,3 milijuna kuna, od čega 3,2 milijuna bespovratnih sredstava. Kao jedan od značajnijih projekata u Općini su naveli i sanaciju odlagališta otpada Jezero, rečeno je u Plaškom.

  • Po završetku kolegija župan Damir Jelić i načelnik općine Pero Damjanović potpisali su Ugovor kojim Županija daje Općini Plaški 25 tisuća kuna kao pomoć za izvođenje javnih radova na prostoru Plaškog, a potom je župan ravnatelju Osnovne škole Plaški Vlatku Kuliću predao donaciju Savjeta za sigurnost prometa na cestama Karlovačke županije, dvije edukativne ploče o sigurnosti u prometu za osnovnoškolce.

    Župan je sa suradnicima obišao i prostor OŠ Plaški i prostor ambulante Plaški gdje ih je ravnateljica Doma zdravlja Ogulin Zlata Kurelac upoznala s investicijom obnove i uređenja ambulante te nabavke operme realiziranom iz programa KAŽU zdravlje, što je dio županijskog projektnog programa “407 za 047 županiju”.

    KAportal.hr

  • Jedan komentar

    1. Ma đe si ošo župane.

    Odgovori