KAportal Župan Jelić u radnom posjetu Dugoj Resi - Državno odvjetništvo trebat će raspetljati situaciju s branom u bivšoj Pamučnoj | Karlovački informativni web portal

Župan Jelić u radnom posjetu Dugoj Resi – Državno odvjetništvo trebat će raspetljati situaciju s branom u bivšoj Pamučnoj

Problem brane na rijeci Mrežnici u prostoru bivše Pamučne, koju je prije sedam godina s posrnulom Pamučnom kupio varaždinski poduzetnik davno Davor Patafta danas je bila jedna od brojnih tema radnog posjeta karlovačkog župana Damira Jelića Dugoj Resi.

Kako je rečeno na sastanku, od 4 ispusta na brani 3 nije moguće otvoriti, stoga kad uslijed kiša vodostaj naraste, prijeti velika opasnost od pucanja brane, koja je zadnji puta sanirana pred trideset godina. Nadalje, vlasnik bivše Pamučne izgubio je koncesiju, ali i nadalje proizvodi i HEP-u prodaje električnu energiju u vrijednosti i do 300 tisuća kuna mjesečno. Grad je o ovoj situaciji obavijestio niz nadležnih institucija, ali dosad poduzeto nije ništa.

 • Ovo što sam sad čuo je ilegalno i državno odvjetništvo mora djelovati i raspetljati cijelu ovu situaciju. Posebno smo osjetljivi na ovaj problem, jer je riječ o obrani od poplave – istaknuo je župan Jelić te dodao kako je do sad bilo problema u suradnji, presedan je bio i naplata komunalne naknade Županiji od strane Duge Rese za sportsku dvoranu, no to je sve iza nas, budućnost valja graditi na zajedničkoj suradnji i dogovorima – zaključio je župan Jelić. Pojasnio je kako je Karlovačka županija već pokrenula neke projekte, kao što je rješavanje „Islanskog gejzira“ u Svetom Petru, a oko milijun kuna bit će uloženo u energetsku učinkovitost škole Vladimir Nazor i Srednje škole.

  Karlovački župan Damir Jelić sa suradnicima i pročelnicima posjetio je i osnovne škole Ivan Goran Kovačić i Vladimir Nazor, zatim Dom zdravlja, Srednju školu Duga Resa, Specijalnu bolnicu za produženo liječenje, a na kraju o planovima i problemima razgovaralo se u i gradskoj upravi.

  Tijekom sastanka na dnevnom redu su se našle razne teme i to suradnja s Karlom, Županijskom upravom za ceste, Centrom za gospodarenje otpadom, izgradnja sportske dvorane kod Donje škole, spajanje Duge Rese na čvor Novigrad, no svakako su prioritetne naselje Kasar i brana na rijeci Mrežnici.

  – Želimo zajednički graditi i dvoranu kod škole Ivan Goran Kovačić, no moram upozoriti građane Duge Rese da je to i pitanje moralne odgovornosti prema ostalim sredinama, stoga molim za strpljenje – poručio je župan Jelić.

  Sudeći prema radnoj atmosferi na sastanku, energiji i volji Jelića da pokrene suradnju, ne gledajući pritom tko pripada kojoj političkoj opciji, ako tako i nastavi, do kraja mandata ima šanse da se neke stvari napokon pokrenu s mrtve točke.

  Sve o čemu smo razgovarali su ciljevi koji moramo zajednički rješavati za korist svih građana. Brana u bivšoj Pamučnoj i Kasar su goruće teme koje se tiču sigurnosti građana Duge Rese, ali i Karlovca, jer brana može ugroziti njegove građane. Kasar nije problem županije niti grada, ali smo jako zainteresirani za njegovo rješavanje, stoga se nadamo da ćemo zajedno s Županijom, probiti barijeru prema Ministarstvu imovine kako bismo obnovili ovaj dio grada na zadovoljstvo građana i u skladu s našim opredjeljenjem za promjenom vizure Duge Rese – kazao je nakon sastanka s predstavnicima Karlovačke županije dugoreški gradonačelnik Tomislav Boljar.

  KAportal.hr

 • Jedan komentar

  1. A ovo se kao nije znalo prije???
   Kako HEP može otkupljivati struju od nekog tko nema uredne papire i dozvole???
   Znači da bi netko i u HEP-u trebao odgovarati zbog kriminala…
   Inače je ta ex pamučna već niz godina rak-rana Duga Rese.
   Nije li već bilo problema i s spaljivanjem opasnog otpada?
   Što se riješilo???
   Pojeo vuk magare…

  Odgovori