KAportal Zorin dom s predstavom "Najbolji prijatelji" gost Turske i programa "Europa u Antaliji" | Karlovački informativni web portal

Zorin dom s predstavom “Najbolji prijatelji” gost Turske i programa “Europa u Antaliji”

U Gradskom kazalištu Zorin dom polako se pripremaju za dvije velike i značajne obljetnice koje ih čekaju ove godine – riječ je, dakako, o 125 godina Zorin doma (izgrađenog 1892. godine) te 65 godina djelovanja Dramskog i Baletnog studija, koji su osnovani 1952. godine, a dodatni su značaj dobili kao nastavak kontinuiranog kazališnog djelovanja u gradu nakon što je 1963. godine ugašen tadašnji profesionalni ansambl karlovačkog kazališta.

Posljednjih godina u Karlovcu i Zorin domu opet polako, ali sigurno i itekako upečatljivo, nastaje profesionalno kazalište uz, zasad, šest profesionalnih glumaca zaposlenih iz glumačkog kadra iz Karlovca, Osijeka, Zagreba i Ivanića te 30 premijernih naslova, od kojih su mnogi naslovi (“Karlstadt Kunst Cabaret”, “Kaos iza kulisa”, “Još si zelen”…) bili među najzapaženijima u Hrvatskoj. Jedan od takvih definitivno je i lutkarska predstava “Najbolji prijatelji”, koja je uz brojne domaće nagrade i priznanja obišla i pola svijeta, a upravo ovih dana upotpunit će svoju mapu gostovanja i – Turskom.

– Antalijsko kazalište u sklopu programa “Europa u Antaliji” poziva po jedno europsko kazalište na gostovanje u ovom poznatom turskom ljetovalištu i gradu kulture i ogromna je čast da će upravo Zorin dom narednih pet dana boraviti u Antaliji i pred turskom publikom odigrati svoju predstavu “Najbolji prijatelji”, naglasio je na današnjoj pressici ravnatelj Srećko Šestan. U Tursku putuju glumci i autori predstave Peđa Gvozdić i Giulio Settimo, tehnička ekipa Robertino Pavlić i Bojan Blažević te ravnatelj karlovačkog kazališta. Na put kreću sutra, a “Najbolje prijatelje” odigrat će dva puta.

  • Rezultate i iznimne uspjehe Zorin doma pohvalio je i gradonačelnik Damir Jelić, posebno formiranje profesionalnog ansambla, u čemu je Zorin dom imao podršku Grada, ali i Ministarstva kulture te Karlovačke županije. Kazao je i kako u budućnosti vidi povezivanje multimedijalnog centra i kina u Edisonu sa Zorin domom, kao dvije bliske i srodne kulturne ustanove u građevinama koje su spomenici kulture.

    KAportal.hr

     

  • Odgovori