KAportal Znao je šifru: Zaštitar pod okriljem noći iz bankomata u Zagrebu "maznuo" milijun kuna | Karlovački informativni web portal

Znao je šifru: Zaštitar pod okriljem noći iz bankomata u Zagrebu “maznuo” milijun kuna

foto ilustracija

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 47-godišnjakom zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo „Teška krađa“.

Policijski službenici s Trešnjevke su kriminalističkim istraživanjem utvrdili da je 47-godišnjak kao zaposlenik zaštitarske tvrtke, 19. prosinca 2018. u ranim jutarnjim satima (oko 3 sata), iskoristio šifru koja mu je, s obzirom da radi kao zaštitar, od ranije bila povjerena.

Pomoću tog povjerenog mu podatka i uz korištenje ključa koji je ranije pribavio za tu namjeru, otvorio je vrata bankomata u Ulici Josipa Hatzea iz kojeg je uzeo kazete u kojima se nalazio novac. Nakon što ih je zadržao za sebe zatvorio je bankomat, a koristeći originalnu šifru i ponovnim aktiviranjem alarma zatvorio je bankomat u pokušaju prikrivanja tragova počinjenog kaznenog djela. Ukupna nastala šteta iznosi 938.000 kuna.

  • Osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku, a posebno izvješće dostavljeno je nadležnom državnom odvjetništvu u Zagrebu.

    Vijesti.rtl.hr

  • Odgovori