KAportal Životinje se vole od malena: Djevojčice Irina i Meri odriču se rođendanskih poklona, te prikupljaju hranu za napuštene pse | Karlovački informativni web portal

Životinje se vole od malena: Djevojčice Irina i Meri odriču se rođendanskih poklona, te prikupljaju hranu za napuštene pse

djeca-donacija
Umjesto rođendanskih poklona, Irina i Meri prikupljaju hranu za napuštene pse

Učiti djecu od malena da vole životinje svakako je jedna od roditeljskih vrlina, a to na najbolji mogući način radi obitelj iz Zagreba čije kćeri Irina i Meri umjesto rođendanskih poklona dobivaju hranu za pse, i onda je doniraju za napuštene pse.

– Volimo životinje, pomažemo im, kao i ljudima i svim živim bićima. Djevojčice smo pitali žele li umjesto poklona za rođendan dobiti hranu za peseke, one su to oduševljeno prihvatile i od tada imamo taj običaj, već treću godinu zaredom, ispričala nam je mama Ljiljana.

Na rođendanskim pozivnicama napišu da umjesto poklona djeca donesu vreću hrane, te brojna djeca i roditelji, kad im se objasni to rado i prihvate. Ima i onih roditelja koji se odlučuju za “klasične” poklone, ali veliki broj prihvati ovu originalnu ideju za rođendanski poklon.

  • Kako nam je ispričala Ljiljana, tako su već donirali azil Šapa u srcu, udrugu Indigo i volontere Utinje, te dodaje da je smisao da što više ljudi prihvati da se tim životinjama može i mora pomoći. Obitelj ima udomljene pse, jedan, kojeg su našli na cesti, bio je s njima dvanaest godina, a sad imaju kujicu i psa kojeg su spasili iz karlovačkog Skloništa u Utinji.

    KAportal.hr

  • Odgovori