KAportal Život na "burzi rada": Više od 1.200 stanovnika Karlovačke županije posao traži duže od pet godina | Karlovački informativni web portal

Život na “burzi rada”: Više od 1.200 stanovnika Karlovačke županije posao traži duže od pet godina

Gotovo polovica nezaposlenih u Karlovačkoj županiji bez posla je duže od godinu dana. Točnije, njih 49,1 posto, odnosno, 2.669, a 79,8 posto ih je bez škole i s nezavršenom osnovnom školom.

Pri tom je u toj skupini dugotrajno nezaposlenih najviše onih koji su “na burzi” duže od pet godina, njih, 1.267. Slijede osobe koje su nezaposlene od godinu do 3, njih 816, dok je 586 bez posla od 3 do 5 godina.

Osim dugotrajno nezaposlenih, u evidenciji Zavoda za zapošljavanje u Karlovcu su i 2.772 osobe koje su nezaposlene manje od godine dana.

 • KAportal.hr

   

 • 2 komentara

  1. Ma dajte molim Vas , većina njih kad ih zavod pošalje kod poslodavaca ,mole da im poslodavac da pečat i da ne odgovaraju tj. da ne zadovoljavaju , samo da ostanu na naknadi , čak nude i novac da im udare pečat . NE ŽELE RADITI!

   Hitno ukinuti naknade , samo onima kojima je to nužno i to mjesec dana, a pomoći treba invalidima , osobama s posebnim potrebama , a ne klipanu od 20god koji zdrav vitalan i neće raditi.

  Odgovori