KAportal Na žitnoj lađi najavljena 23. Edukativno muzejska akcija - karlovački muzej domaćin, brojni programi u njemu i još 64 muzeja | Karlovački informativni web portal

Na žitnoj lađi najavljena 23. Edukativno muzejska akcija – karlovački muzej domaćin, brojni programi u njemu i još 64 muzeja

Na zelenoj rijeci Kupi i karlovačkoj žitnoj lađi koja je postala nova turistička atrakcija, predstavljena je ovogodišnja, 23. po redu Edukativno – muzejska akcija (EMA), a upravo karlovački Gradski muzej ima čast biti domaćin akcije.

Kako je na predstavljanju u Brođanima gdje je Žitna lađa usidrena, kazala ravnateljica Hrvojka Božić, tema akcije je lađa, a na nju se ove godine prijavilo 65 muzeja, najviše do sada. Ovogodišnja tema temelji se na činjenici da su muzeji u simboličnom smislu lađe, puni različitosti i neizrecivog bogatstva skrivenog u muzejskim predmetima koje brižno čuvaju i “prevoze” po vodama današnjice za buduće naraštaje “lađarica” i “lađara”. Prisutne su u svakoj epohi ljudske prošlosti, upotpunjuju našu sadašnjost te spremno čekaju plovidbu u budućnost. Stoga je simbolično s karlovačke lađe ravnateljica Božić muzejima zaželjela što više posjetitelja, a posjetiteljima da posjete što veći broj muzejskih ustanova i programa te dođu na “karlovačku lađu i sve ostale muzejske lađe”.

U ime organizatora, Hrvatskog muzejskog društva, prisutnima se u Brođanima obratila predsjednica Vlasta Krklec, rekavši da je tema izrazito dobro pogođena, te da će i ove, ako i prethodnih godina kroz prekrasne programe proći velik broj djece i odraslih, roditelja, ali i baka i djedova. Na taj način se, dodaje Krklec, djeca upoznaju i približavaju našim galerijama.

  • Program traje od 18. travnja do 18. svibnja 2018., prati ga programska knjižica s popisom svih sudionika i opisom programa. Za trajanja Akcije programska knjižica vrijedi kao ulaznica u sve muzeje i ustanove koji sudjeluju u Akciji.

    KAportal.hr

  • Odgovori