KAportal Zgrada Kalifornije na Turnju uskoro u staklu, muzej dobiva reprezentativno lice FOTOGALERIJA | Karlovački informativni web portal

Zgrada Kalifornije na Turnju uskoro u staklu, muzej dobiva reprezentativno lice FOTOGALERIJA

muzej-domovinskog-rata_18Napreduju radovi na uređenju Muzeja Domovinskog rata na Turnju, prije svega zgrade Kalifornije koja će već prije ove zime biti potpuno zatvorena u staklu.

Konstrukcija je postavljena i sad će se montirati staklena vanjska fasada. Ravnateljica Gradskog muzeja Hrvojka Božić za KAportal je kazala će po zatvaranju zgrade krenuti i unutarnje uređenje muzeja, no tempo kojim će se radovi odvijati ipak ovise o priljevu financijskih sredstava.

Muzej gotov u tri godine?

 • Dosad je projekt koji će Karlovcu zasigurno donijeti još jedan reprezentativni muzejski prostor podržalo Ministarstvo kulture s dva milijuna kuna, Grad Karlovac je dao milijun, a Ministarstvo branitelja sto tisuća kuna. Gradski muzej u 2017. aplicira za sredstva Ministarstva za unutarnje uređenje.

  – Unutarnje uređenje ide u narednoj godini, a radovi će se obavljati po odobrenju sredstava. Dosta je nezahvalno prognozirati kad će sve biti gotovo, ali naša ambicija je tri godine.

  Sve više posjetitelja

  Iako tamo traju radovi, Muzej Domovinskog rata na Turnju je i dalje najposjećeniji karlovački muzej. Proteklih je godina po procjenama Turističke zajednice u ljetnim mjesecima tamo bilo oko 50 tisuća turista, a ove godine vjerojatno i više. Ravnateljica Božić nam kaže da ne vrše evidenciju posjeta, no povećanje je vidljivo u puno većem interesu grupa.

  Nedavno su uz pomoć Hrvatske vojske restaurirani eksponati, veliki tenkovi, a uskoro će biti postavljene i interpretacijske ploče. Muzej za grupe posjetitelja ima i stručnog vodiča.

  KAportal.hr

 • Jedan komentar

  1. Lijepo je imati muzeje, ali bolje je imati više dječjih vrtića i opremljeniju HMP !

  Odgovori