KAportal Zbog tuče koja je 2. lipnja poharala usjeve, proglašena elementarna nepogoda za Grad Ogulin | Karlovački informativni web portal

Zbog tuče koja je 2. lipnja poharala usjeve, proglašena elementarna nepogoda za Grad Ogulin

Tuča uništila usjeve – foto arhiva KAportala

Tuča koja je 2. lipnja zadesila dijelove Ogulina načinila je znatnu štetu, pa je novi župan Damir Jelić danas proglasio stanje elementarne nepogode za područje Grada Ogulina.

Kako se navodi u odluci, tuča je na području Grada Ogulina, u naseljima Salopek Selo, Otok Oštarijski i Ribarići nanijela veliku materijalnu štetu na poljoprivrednim kulturama.

foto čitatelj KAportala

– Slijedom ove Odluke obvezuje se Gradsko povjerenstvo Grada Ogulina za procjenu štete od elementarnih nepogoda da u roku od osam dana od dana nastanka elementarne nepogode izradi izvješće – prvo priopćenje s procjenom ukupne štete te isto unese u “Registar šteta u poljoprivredi”. Sveukupno izvješće o nastaloj šteti Gradsko povjerenstvo dužno je dostaviti u roku od pedeset dana Županijskom povjerenstvu za procjenu štete od elementarnih nepogoda, koje će izvješće dostaviti Državnom povjerenstvu, kažu u Karlovačkoj županiji.

KAportal.hr

  • Odgovori