KAportal U dugoreškoj dvorani odgođena nastava i treninzi zbog stršljenova - glavno gnijezdo je uništeno, u tijeku je "čišćenje terena" | Karlovački informativni web portal

U dugoreškoj dvorani odgođena nastava i treninzi zbog stršljenova – glavno gnijezdo je uništeno, u tijeku je “čišćenje terena”

Zbog najezde stršljenova u Sportski dom, koji Dugarešani znaju i po imenu “Partizan”, još nije proradio za učenike Osnovne škole Ivan Goran Kovačić, ali ni za brojne male sportaše koji u tamošnjoj dvorani treniraju razne sportove.

– Prošlog utorka domar nas je izvijestio da je u Sokolskom domu primijetio stršljene. Odmah smo pozvali Zavod za javno zdravstvo čiji djelatnici su stigli vrlo hitno i odmah su ih uništili. No, danas je netko ponovo primijetio dva-tri stršljena, pa smo ponovno pozvali djelatnike Zavoda, ali ni nakon sat vremena traženja i pregledavanja stršljeni danas nisu pronađeni – kaže dugoreški gradonačelnik Tomislav Boljar dodajući kako su moguće ti stršljeni vjerojatno samo proletjeli tražeći gnijezdo koje je uništeno.

No, kako je riječ o prilično opasnim insektima iz porodice osa, radi predostrožnosti i zaštite djece koja borave u dvorani na treninzima i satima tjelesnog, gradonačelnik Boljar je dogovorio da se na ventilacijski otvor postavi zaštitna mrežica, kako bi se spriječio njihov eventualni ponovni ulazak u prostor sportske dvorane.

  • Obzirom da je ove godine već zabilježeno nekoliko napada stršljena u drugim sredinama, svakako valja biti na oprezu. U dugoreškom Sokolskom domu na nastavu tjelesnog svakodnevno idu djeca iz Osnovne škole Ivan Goran Kovačić, stoga je ravnateljica škole Sanja Ferkula odlučila da djeca neće ići u dvoranu naredna dva dana dok ona ne bude potpuno sigurna za njihov boravak.

    Inače, prema planu Grada, tijekom zimskih praznika dvorana Sokolskog doma bit će okrečena i preuređena, a uskoro će biti postavljena i nova ograda na vanjskom igralištu.

    – Ograda bi već bila zamijenjena, ali se nažalost na natječaj koji smo raspisali, nije javila ni jedna tvrtka, pa ćemo ga ponoviti. Također, od Hrvatskih željeznica zatražit ćemo da očiste površine uz prugu, jer je nekim dijelovima stvarno katastrofalno stanje, a tada će biti očišćen i prostor uz dvoranu i vanjsko igralište – najavio je gradonačelnik Tomislav Boljar.

    KAportal.hr

     

  • Odgovori