KAportal Zbog snijega angažirana i vojska - MORH ponudio pomoć, prihvatili je u Ogulinu gdje je napadalo više od 80 cm FOTO, VIDEO | Karlovački informativni web portal

Zbog snijega angažirana i vojska – MORH ponudio pomoć, prihvatili je u Ogulinu gdje je napadalo više od 80 cm FOTO, VIDEO

Snijeg u Ogulinu

Prema kraju tjedna očekuje se nastavak zahlađenja, pa bi tako u Zagrebu u nedjelju minimalna temperatura trebala biti -8, a u srijedu čak -15 stupnjeva. Ministar Damir Krstičević ponudio je da pripadnici vojske dođu na najugroženija mjesta, pa je ovu ponudu prihvatio i ogulinski gradonačelnik Dalibor Domitrović.

Kako je rekao za KAportal, trenutno je u Ogulinu visina snijega oko 80 centimetara i sve funkcionira, no kako su se iz MORH-a sami ponudili, on je prihvatio da dođu pomoći i sad čeka povratnu informaciju.

Zasad u gradu podno Kleka sve funkcionira, nema odsječenih naselja i sve službe rade, no moraju biti  u predostrožnosti i svaki čovjek više dobro će doći ako snijeg nastavi padati.

 • Kaotično stanje na cestama: snijeg otežava promet u Zagrebu

  (VIDEO: Patrik Macek/PIXSELL)

  Na zagrebačkim prometnicama ralice od ranog jutra u akciji

  (VIDEO: Patrik Macek/PIXSELL)

  U Plitvičkim jezerima tako je palo 27 novih centimetara snijega, a u Delnicama 18, pa je tamo sad ukupno 118 cm snijega. Tijekom petka očekuje se postupni prestanak oborina, u subotu djelomično razvedravanje, no u gorskim područjima još povremeno može padati snijeg.

  Krstičević šalje vojsku na teren

  Kako su javili iz MORH-a oko 11 sati, ministar obrane Damir Krstičević donio je odluku da Hrvatska vojska pruži pomoć lokalnoj zajednici u otklanjanju posljedica snježnog nevremena. Vojska zbog snijega pomaže u Ogulinu i Vukovaru.

  Krstičević je danas donio odluku da se Hrvatska vojska u skladu sa svojim mogućnostima uključi u otklanjanje posljedica snježnog nevremena tamo gdje je to prema procjenama nadležnih civilnih institucija najpotrebnije.

  Oružane snage  Republike Hrvatske angažiraju se u pomoć civilnim institucijama i građanima kad kapaciteti institucija i organizacija nadležnih za zaštitu i spašavanje nisu dovoljni, navodi se u priopćenju iz MORH-a.

  Kod Križišća se pod udarima olujnog vjetra prevrnuo kamion!

  (Foto: Rijecanin.rtl.hr)

  Zbog prevnutog teretnog vozila na autocesti A7 na rotoru Križišće prometuje se otežano.

  Vjetar oštetio bukobrane i za sav promet zatvorio cestu A7 između Šmrike i Hreljina u smjeru Rijeke!

  Zbog oštećenja bukobrana za sav promet zatvorena je dionica ceste A7 između čvorova Šmrika i Hreljin u smjeru Rijeke, piše Rijecanin.hr.

  Snijeg otežava vožnju mjestimice u Lici, Gorskom kotaru, središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj, Slavoniji te zaleđu Dalmacije.

  U Gorskom kotaru zbog snijega i olujnog vjetra nema nastave u nekoliko škola

  Zbog zimskih vremenskih uvjeta, snijega i olujnog vjetra nema nastave u školama u Delnicama i Brodu na Kupi, izvijestila je u četvrtak pročelnica Primorsko-goranske županije za odgoj i obrazovanje Edita Stilin, najavivši da sutra vjerojatno neće biti nastave ni u školama u Skradu i Moravicama.

  Stilin je kazala kako je slična situacija u Hreljinu kraj Rijeke, gdje je bura iščupala ogradu ispred škole.

  Uputila je apel svim ravnateljima škola, profesorima, učiteljima i roditeljima da djeca, ako je potrebno, ostanu doma, jer je sigurnost učenika najvažnija te će nastavu lako nadoknaditi.

  >> Šaljite nam fotografije snježnog kaosa na koji ste naišli na našu FB stranicu Vijesti.hr ili mail adresu: vijesti.hr@rtl.hr

  Hrvatske autoceste: Činimo sve što možemo!

  Ralica uklanja snijeg s Trga bana Josipa JelačićaFOTOGALERIJA

  Hrvatske autoceste poslale su dopis medijima, vezano za negodovanja korisnika da se autoceste ne čiste. U prilogu su poslali i fotografije s nadzornih kamera.

  Vezano za negodovanja korisnika da se autoceste ne čiste, u dvije slike od jutros s Gornje Ploče te Svetog Roka možete  vidjeti kako izgleda autocesta za vrijeme obilnih padalina, odmah nakon prolaska ralice te nakon 10 do 15 minuta.

  ”Na slikama je jasno vidljivo da autocesta nakon 10-tak minuta izgleda kao da ralica nikad nije prošla što kod vozača može stvoriti dojam da se autocesta ne čisti.

  Slijedom priloženih fotografija još jednom molimo vozače za oprez i razumijevanje jer Hrvatske autoceste ne mogu utjecati na vremenske uvjete.

  Ponavljamo kako vozači često negoduju da nisu vidjeli ralice na cesti, međutim kada bi ralica bila vidljiva svakom vozaču tada bi prometovanje autocestom bilo nemoguće – nastao bi kolaps jer bi ralice po cijeloj dužini autocete bile jedna iza druge.

  Također smo u nekoliko komentara primjetili da korisnici predlažu da se ralica svakih cca 5 km zaustavi kako bi mogla propustiti vozila koja se nalaze iza ralice. Takve komentare smatramo apsurdnim i nerazumnim, jasno je da korisnik ne razumije situaciju te da su ralice na cesti upravo iz razloga da omoguće prometovanje korisnicima”, poručuju iz HAC-a.

  KAportal.hr/Vijesti.rtl.hr

 • Odgovori