KAportal Zbog proslave Dana pobjede sutra u Slunju posebna regulacija prometa - Onima koji putuju na more ili s mora preporučeni alternativni pravci | Karlovački informativni web portal

Zbog proslave Dana pobjede sutra u Slunju posebna regulacija prometa – Onima koji putuju na more ili s mora preporučeni alternativni pravci

foto ilustracija

Tisuće posjetitelja, ali i automobila, te stotine autobusa očekuju se sutra u Slunju na proslavi Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja, a onda i teškoće u odvijanju prometa, to više jer će središnji događaj, koncert na nogometnom igralištu, biti nedaleko D-1. Postavljena će stoga biti privremena prometna signalizacija, promet će regulirati i policija, no onima kojima odredište nije Slunj, već državnom cestom namjeravaju proći prema moru ili unutrašnjosti, preporučuje se korištenje alternativnih pravaca, ponajprije A-1.

– U večernjim satima, na prostoru nogometnog igrališta bit će održan koncert na kojem se očekuje više od deset tisuća posjetitelja. Obzirom da će posjetitelji uglavnom dolaziti osobnim automobilima, za očekivati je da će se promet na državnoj cesti D-1 odvijati otežano i uz povremene zastoje. Slijedom navedenog, molimo sve sudionike u prometu da budu strpljivi, da poštuju postavljenu privremenu regulaciju prometa kako bi se osigurala što bolja prometna protočnost te da se pridržavaju uputa i naredbi policijskih službenika koji će upravljati prometom. Ujedno, u cilju neometanog pristupa vozila žurnih službi mole se vozači da svoja vozila parkiraju isključivo na mjestima predviđenim za parkiranje, na propisan način, bez ometanja ostalih sudionika u prometu jer će u suprotnom ista biti uklonjena sukladno zakonu, poručili su iz PU karlovačke.

Napomenuli su kako su za posjetitelje određena parkirališta i to za autobuse u krugu tvrtke Autopromet Slunj i Kordun, za autobuse  KUD-oa kod Komunalca Slunj, iza zgrade Grada i Doma zdravlja za VIP osobe, a za osobna vozila kod RIZ-a i kod groblja, s desne strane ceste Slunj – Primišlje od cca 3 kilometra i s desne strane ceste Slunj – Cetingrad od cca 3 kilometra, kao i ostala manja parkirališta, koja će biti obilježena, u užoj i široj zoni na kojoj će se održavati javno okupljanje.

  • U slučaju velikog zagušenja prometa kroz Slunj, promet će biti preusmjeren trasom Bročanac LC 34155 – mjesto Furjan – ŽC 3266 – Lađevac – državna cesta D-1.

    – Zbog vrlo otežanog odvijanja prometa i mogućih zastoja na toj dionici pozivamo sve vozače koji će taj dan tranzitirati prema moru ili obratno da koriste alternativni pravac, auto cestu A-1. Ujedno, obavještavamo građane da će, sukladno članku 79. Zakona o policijskim poslovima i ovlastima, javno okupljanje biti audio-video snimano i fotografirano. I na kraju, kako bi ovo javno okupljanje proteklo mirno, bez izgreda i stradavanja, molimo građane i posjetitelje javnog okupljanja da poštuju smjernice, upozorenja i zapovijedi policijskih službenika kako u prometu tako i na igralištu, pozvali su iz PU karlovačke.

    U Gradu Slunju ne očekuju većih problema u smještaju posjetitelja, iako su svjesni da će ih biti najviše ikad, kao ni, procjenjuju, “stotinjak autobusa, te najmanje 5.000 osobnih automobila”.

    – Već se danima na tome radi, uključili su se mnogi pojedinci iz okolice, sa svih strana grada i, kako trenutačno stvari stoje, ne bi trebalo biti većih problema smjestiti i više automobila, a možda se čak izbjegne parkiranje na kolnicima županijskih cesta, premda je i to u planu, objavili su u Gradu.

    KAportal.hr

  • Odgovori