KAportal Zbog ogromnog interesa Karlovčana za ugradnju vodomjera, Grad rebalansom gotovo učetverostručuje iznos za sufinanciranje | Karlovački informativni web portal

Zbog ogromnog interesa Karlovčana za ugradnju vodomjera, Grad rebalansom gotovo učetverostručuje iznos za sufinanciranje

Zbog velikog interesa Karlovčana za ugradnju vodomjera u zgradama, umjesto planiranih 200.000 kuna, Grad će skorašnjim rebalansom proračuna povećati iznos za sufinanciranje na 780.000 kuna.

Najavila je to na današnjoj pressici pročelnica za prostorno uređenje i građenje Vesna Ribar, kazavši da je na javni natječaj za sufinanciranje ugradnje internih i sekundarnih vodomjera u višestambenim zgradama pristiglo 76 zahtjeva koji ispunjavaju sve uvjete, a za koje bi Grad trebao izdvojiti 1,4 milijuna kuna.

Stoga će na sjednici Vijeća krajem ovog mjeseca biti predloženo da se pozicija u proračunu poveća za 550.000 kuna. Bit će to za realizaciju prvih 46 zahtjeva, ostali će doći na red iduće godine. Inače, 76 zahtjeva je, u stvari, 76 ulaza u zgradama s oko 1.600 stanova kojima će Grad sufinancirati ugradnju vodomjera.

 • Grad će nastaviti i sufinancirati ugradnju kalorimetara i energetsku obnovu višestambenih zgrada, odnosno, potrebnu dokumentaciju i obnovu fasada.

  KAportal.hr

 • 2 komentara

  1. NIje bilo na dnevnom redu vijeća.

  2. Kao i kod grijanja, valja razmisliti i kod vode oko svega tog.
   Naime, kod grijanja vrijedi jedino ako imate mjerač pred vratima koji prati utrošak koji mjeri potrošnju cijelog stana.
   Kod potrošnje vode je najjednostavnije ako stavite mjerač pred glavni dovod vode, ali je tu problem što postoji kao kod grijanja – više vodnih linija kroz stanove.
   Jeste li moguće pratiti potrošnju?
   Pa jeste, ali – otprilike.
   Zašto otprilike, pa zato što u tom slučaju morate imati mjerač ispred svakog potrošnog aparata ( pipe, kotlića, bojlera ) .
   I sve to valja platiti.
   A netko to sve mjeri, na daljinski način, zahvaljujući uređajima koji postoje na vašem kotliću, pipama, bojlerima ….
   Isprva manji rezultati, ali bi mogli biti još bolji.
   A preciznost?
   Sve precizno, kao kod razdjelnika.

  Odgovori