KAportal Završilo uređenje Trga sv. Jurja u centru Duge Rese, sad u planu prostor ispred Pučkog učilišta | Karlovački informativni web portal

Završilo uređenje Trga sv. Jurja u centru Duge Rese, sad u planu prostor ispred Pučkog učilišta

Postavljanjem asfaltnog tepiha završena je glavnina radova na uređenju Trga sv. Jurja, odnosno jedne od najprometnijih dugoreških ulica. Naime, ostalo je još za napraviti horizontalnu i vertikalnu prometnu signalizaciju, a što će biti učinjeno narednih dana.

Podsjetimo, radovi na uređenju Trga otpočeli su sredinom travnja, a odvijali su se u dvije faze. Prvo je uređena lijeva strana ulice gdje su postavljeni opločnici sve do Pošte, zasađena nova stabla, postavljena nova štedna javna rasvjeta, klupe za sjedenje, koševi za smeće, ali i za pseći izmet, a na kraju je postavljena i punionica za električne automobile. Tijekom ljeta radovi su stali na zamolbu ugostitelja koji na desnoj strani imaju kafiće, te su sad privedeni kraju.

Ukupno je u uređenje uloženo 654 tisuća kuna, pri čemu je prva faza koštala 420 tisuća kuna, izmjena cjevovoda stajala je dodatnih 64 tisuće kuna, a zadnja faza uređenje desne strane parkinga i asfaltiranje 170 tisuća kuna.

  • – Odstupili smo od prvotnog financijskog plana, jer smo odlučili asfaltirati cestu što nam je uvećalo ukupne troškove, no kad se nešto radi smatram da onda to treba napraviti do kraja. Ono što još planiramo urediti na Trgu je prostor ispred Pučkog učilišta, no to ćemo učiniti nakon što Poslovnica PBZ-a obavi preuređenje i proširenje svojih poslovnih prostora – kazao je dugoreški gradonačelnik Tomislav Boljar.

    Iako je većina Dugorešana zadovoljna sadašnjim izgledom i funkcionalnošću preuređenog Trga, kao i obično ima i onih koji to nisu. Bez obzira tko što mislio činjenica je da je bilo krajnje vrijeme da se počne uređivati središte grada, isto kao i to da su uklonjena stabla jednostavno preživjela svoj životni vijek. Trg sad izgleda lijepo i uredno, a na svima nama je da ga takvim i održavamo.

    KAportal.hr

  • Odgovori