KAportal Završila "Turistička patrola" kontinentalnom Hrvatskom - Karlovac na odličnom četvrtom mjestu, Slunj na solidnom dvanaestom | Karlovački informativni web portal

Završila “Turistička patrola” kontinentalnom Hrvatskom – Karlovac na odličnom četvrtom mjestu, Slunj na solidnom dvanaestom

Nakon osam mjeseci tijekom kojih je obišla 30 gradova kontinentalne Hrvatske, završena je “Turistička patrola” Večernjeg lista. Od Imotskog i Metkovića, preko nacionalnih parkova i središnje Hrvatske pa sve do Vukovara i Iloka, Turistička patrola ocjenjivala je turističke adute u Hrvatskoj često zanemarenih kontinentalnih destinacija.

Uključena su i dva grada iz Karlovačke županije, a oba su prošla vrlo dobro. Posebno se to odnosi na Karlovac, koji je na odličnom četvrtom mjestu koje dijeli s Vukovarom i Varaždinom, s ukupno osvojenih 88 bodova. Zelenilo, parkovi i rijeke ističu se i kao glavni adut Karlovca, uz, dakako, Aquatiku koja je pravi hrvatski turistički hit, a najveći minus je, opet nimalo čudno, Zvijezda i višedesetljetno zapuštanje stare jezgre koja bi i sama mogla biti veliki turistički mamac.

Uz Aquatiku i parkove, kao ono što u Karlovcu posebno treba posjetiti spominju se i mnogobrojne manifestacije i festivali kojima grad obiluje posebno u proljeće i ljeto, ali sve više i u druga godišnja doba. Uz grad su predstavljeni i karlovački glumci, Peđa Gvozdić i Giulio Settimo, među najzaslužnijima za veliki uzlet Zorin doma.

  • Slunj je u povećoj skupini gradova koji su prikupili 83 boda te dijele pozicije od 12. do 18. mjesta na ljestvici. Slunj je predstavio neumorni Nikica Smenderovac. Posebno se potencijalnim turistima preporučaju, dakako, Rastoke, ali i festival psihodelije Momento Demento, kao i drugi festivali (foto, izložbeni, Brđanijada i Koranski susreti…) te novi projekt – “Staze šume i vode”, o kojem će se tek čuti. Nešto lošije ocjene Slunj je dobio za večernji provod, kvalitetu i raznolikost smještaja te kvalitetu ugostiteljske ponude.

    Pobjednik “Turističke patrole” kontinentalnom Hrvatskom je Osijek sa 92 boda, ispred Motovuna i Samobora. Na samom začelju, pak, našle su se Delnice, ali svaki je grad predstavljen na zanimljiv i atraktivan način, kako od strane domaćih stanovnika, tako iz pera Večernjakovog novinara Srđana Hebara.

    Paralelno su predstavljeni i restorani u gradovima koje je obišla Turistička patrola, a slunjski i karlovački predstavnik su se smjestili u sredini ljestvice. Restoran “Mirjana” iz Slunja je na na diobi 14. i 15. mjesta, dok je karlovačka Konoba Kostanjac na 16. mjestu.

    Spomenimo i da su Karlovac i Slunj napredovali u odnosu na prvu “Turističku patrolu” prošle sezone kada je Karlovac bio sedmi, a Slunj 16. Prošle godine su u “Patroli” bili i Ogulin (dijelio 16. mjesto sa Slunjem) i Ozalj koji je zauzeo 24. mjesto. Ove godine ih nije bilo, a u prva dva izdanja još nije uključena Duga Resa. Možda u narednoj sezoni.

    KAportal.hr

  • Odgovori