KAportal Završen 15. Zagreb Film Festival, karlovački gimnazijalac Rudolf Ravbar bio u žiriju za najbolje filmove srednjoškolaca | Karlovački informativni web portal

Završen 15. Zagreb Film Festival, karlovački gimnazijalac Rudolf Ravbar bio u žiriju za najbolje filmove srednjoškolaca

Na netom završenom 15. Zagreb Film Festivalu prikazano je preko stotinu filmova u čak petnaestak programa. Jedan od tih programa je i PLUS, prvenstveno namijenjen srednjoškolskom uzrastu. 5 filmova programa PLUS natječu se za nagradu mladog žirija. Filmove koji su prikazani u programu odabire selekcijski žiri srednjoškolaca, a jedan od ovogodišnjih selektora bio je i karlovački gimnazijalac Rudolf Ravbar, član Videodružine Gimnazije Karlovac i Kinokluba Karlovac.

Ovo je četvrta godina održavanja tog programa, a od prvog izdanja 2014. godine, profesorica izborne nastave filmske umjetnosti u Gimnaziji Karlovac Petra Bjelajac i voditeljica medijske škole Kinokluba Karlovac Ksenija Sanković organiziraju svake godine posjet ZFF-u. Ove godine okupile su najveću delegaciju do sada te je u Kinu Europa čak 40-ak karlovačkih srednjoškolaca prošloga tjedna pogledalo belgijsko-francusku humornu dramu Vincent, redatelja Christophea Van Rompaeya.

ZFF-u su tako posjetili učenici Gimnazije Karlovac koji pohađaju izbornu nastavu filmske umjetnosti te ostali članovi Kinokluba Karlovac i oni koji su se tek priključili u višemjesečni Tečaj filmske umjetnosti Kinokluba. Osim gimnazijalaca, Tečaj trenutno pohađaju i učenici Ekonomsko-turističke i Medicinske škole.

  • Ovakav izlet je odlična prilika za svojevrsni team-building učenika koji pohađaju različite škole, a zajednički interes im je film. Također, to je jedan od kvalitetnih načina razvoja (kino) publike, jer spaja obrazovanje unutar nastave (u ovom slučaju izbornog predmeta) sa izvannastavnim aktivnostima koje pruža Kinoklub. Učenici dobivaju priliku pogledati film u klasičnim kino uvjetima, uz analizu u sklopu nastave, odnosno Tečaja, čiji je cilj upravo i razvoj kritičkog mišljenja i razumijevanja filmskog jezika, a ne samo konzumirati, tj. pogledati film.

    KAportal.hr

  • Odgovori