KAportal Zasad bez dogovora o članovima Nadzornog odbora dugoreškog Komunalnog, Odbor za imenovanja prihvatio članove Savjeta mladih | Karlovački informativni web portal

Zasad bez dogovora o članovima Nadzornog odbora dugoreškog Komunalnog, Odbor za imenovanja prihvatio članove Savjeta mladih

Na sjednici Odbora za izbor i imenovanja dugoreškog Gradskog vijeća, trebali su biti raspravljeni prijedlozi i utvrđeni novi članovi Nadzornog odbora Komunalnog, ali se to nije dogodilo.

Kako nam je obrazložio predsjednik Odbora Branko Primužak , dosadašnjim članovima Nadzornog odbora istekao je četverogodišnji mandat, te je Odbor danas razmatrao prijedloge novih članova. Međutim, od ukupno šest članova koliko ih se imenuje u NO Komunalnog, prema Statutu ove tvrtke za sve predložene članove potrebna su i detaljna obrazloženja i životopis kandidata. Za prijedlog članova koje je predložio HDZ Odboru je bila dostavljena potpuna dokumentacija s obrazloženjima, a za ostale kandidate, koje je predložio gradonačelnik nije, stoga je Odbor zaključio kako će gradske stručne službe za idući tjedan dopuniti dokumentaciju i tada će se raspravljati o predloženim imenima. Konačnu odluku o izboru donijet će Skupština Komunalnog, koju po zakonu čini gradonačelnik Tomislav Boljar.

Jednoglasnu potporu Odbora dobili su kandidati za Savjet mladih, a na listi su;

  • Tatjana Šteta (zamjenik Antonio Lisac) Živi zid, Ivan Novosel ( zamjenik Ivan Tuškan) Živi zid, Marko Boljar (zamjenik Matija Katić ) Mladež HDZ, Barbara Perušić (zamjenik Igor Frketić ) Mladež HDZ, Mladen Mateša ( zamjenik Lorena Pavlić) Udruga Agora, Antonio Car ( zamjenik Luka Brozović) Izviđači „Spider“, Roman Grobenski ( zamjenik Nina Boljar) Udruga „Dugoreški mališani“, Marko Belavić (zamjenik Ivan Belavić) Udruga „Dugoreški mališani“, Borna Grgurić ( zamjenik Ana Polović) HSS.

    Gradsko vijeće na narednoj sjednici još treba potvrditi ovaj prijedlog, ali obzirom da je Odbor bio jednoglasan, najvjerojatnije će tako postupiti i gradski vijećnici. Vjerujemo da će ovaj sastav Savjeta mladih biti uspješni od prethodnog koji je zbog ne rada raspušten prije isteka trogodišnjeg mandata.

    KAportal.hr

  • Odgovori