KAportal Zapeo u akciji "Lijevak": Mladi Omišanin "pao" s par grama marihuane u Draganiću, pa se na sudu slomio i zatražio blagu kaznu jer ga uzdržava majka | Karlovački informativni web portal

Zapeo u akciji “Lijevak”: Mladi Omišanin “pao” s par grama marihuane u Draganiću, pa se na sudu slomio i zatražio blagu kaznu jer ga uzdržava majka

foto ilustracija – akcija “Lijevak”

Tijekom policijske akcije “Lijevak”, koja se provela na odmorištu Autoceste Rijeka – Zagreb na odmorištu u Draganiću s marihuanom je “pao” 21-godinišnji Omišanin. Do sada prekršajno nekažnjavan zatečen je tijekom akcije sa 6,1 grama opojne droge marihuane.

Prekršajni odjel Općinskog suda u Karlovcu kaznio ga je s 3.000 kuna, ali mu je dao mogućnost da prođe i s 2.000 kuna, ako ih plati u roku. Drogu je držao u PVC vrećici. Okrivljeni je iskaz dao na Prekršajnom sudu u Splitu, gdje je priznao krivnju. Kaže da je kobnoga dana bio s prijateljima te je dragovoljno policiji predao drogu, koju je imao u džepu svoje jakne.

Pravdao se da je nazaposlen te da ga uzdržava majka, moleći zato blagu kaznu. Sud je njegovu obranu smatrao iskrenom, pa mu je uslišao molbu i izrekao mu kaznu ispod propisanog zakonskog minimuma. Droga mu je trajno oduzeta i bit će uništena.

  • KAportal.hr

  • Odgovori