KAportal Zanimljiva inicijativa dugoreškog vatrogasca i gradskog vijećnika: Sačuvajmo stare hidrante, takvih nema ni vatrogasni muzej | Karlovački informativni web portal

Zanimljiva inicijativa dugoreškog vatrogasca i gradskog vijećnika: Sačuvajmo stare hidrante, takvih nema ni vatrogasni muzej

Prošlost Duge Rese najvećim djelom vezana je za nekadašnju Pamučnu industriju, a na jedan takav segment ukazao je profesionalni vatrogasac i gradski vijećnik Vjekoslav Tutek.

U Dugoj Resi postoji dio stare hidrantske mreže koja se više ne koristi, a uz nju postoje i tri stara vanjska hidranta. Jedan se nalazi u Ulici Kasar između broja 11 i 13, a dva su kod nekadašnje zdravstvene ambulante na Inzlu, pri čemu je jedan već dobrim dijelom zatrpan. Takvih hidranata nema više nigdje, nemaju ih čak ni u vatrogasnom muzeju, stoga bi bilo lijepo da ih sačuvamo i spasimo od propadanja. Duga Resa je prva, zahvaljujući nekadašnjoj Pamučnoj imala takve hidrante, oni pripadaju prošlosti, ali našoj prošlosti i bila bi prava šteta da ovako zaboravljeni na kraju budu potpuno uništeni – iznio je inicijativu Vjekoslav Tutek te predložio da ih se izvadi i pokloni DVD-u Duga Resa koji će dalje brinuti o njima.

Kako ih vatrogasci ne smiju sami izvaditi i pohraniti na sigurno, ova inicijativa, upućena je na adresu Komunalnog. Rukovoditelj sektora tehničkih poslova u ovoj tvrtki Željko Kučinić kaže da to nije nikakav problem i da će stari hidranti uskoro biti izvađeni i predani dugoreškom DVD-u.

  • KAportal.hr

  • Jedan komentar

    1. Eto vidiš, ima pametnih ljudi koji brinu za javno dobro , a ne samo za vlastitu guzicu !

    Odgovori