KAportal Zahvaljujući KAkvartu jedine prostorije za javna okupljanja na Mostanju novog krova, fasade i stolarije | Karlovački informativni web portal

Zahvaljujući KAkvartu jedine prostorije za javna okupljanja na Mostanju novog krova, fasade i stolarije

Drago nam je što se ovo obnavlja i što nećemo morati razmišljati hoće li nam nešto pasti na glavu ili neće. Nadam se da će nam Grad i dalje pomagati i nadam se da ovo nije kraj, rekla je predsjednica KUD-a Mostanje Karmen Stišćak, zahvalivši na potpori iz programa KAkvart kojom će zgrada na Mostanju, koju koristi Vijeće GČ, KUD, sportski klubovi, političke stranke dobiti novi krov, obnovljenu fasadu i stolariju.

Vrijednost radova je 63.100 kuna, od kojih je iz KAkvarta stiglo 45.500. Ostalo su rad i sredstva volontera.

– Svi projekti koji su dobili sredstva iz KAkvarta – a da nije bilo potpore Heinekena i Karlovačkog bilo bi ih puno manje – su inicijative gradskih četvrti i mjesnih odbora, pa tako i ovaj. Svi koji koriste ovaj prostor godinama su imali problem – o poplavama da i ne pričam –  pa je za početak riješen krov, bit će i stolarija. Njihova su očekivanja da se projekt nastavi i uredi strop i sve prostorije i vjerujem da ćemo u nekom sljedećem KAkvartu naći sredstva za to. Pogotovo jer ovakav rad dodatno obvezuje i to im, na neki način, daje dodatne bodove prilikom kandidiranja, kazao je predsjednik Gradskog vijeća Damir Mandić.

  • Ljudmila Bratko Gašpić iz Heinekena napomenula je da su KAkvart podržali jer su prepoznali inicijativu kojom će stanovnici imati priliku doprinjeti razvoju svojih lokalnih zajednica.

    – To je u skladu i s našom vizijom kako doprinjeti poboljšati kvaliteti života u gradu i županiji. Vesele nas ovakvi projekti i nadamo se da će biti realizirani brzo, na korist svih stanovnika, poručila je Bratko Gašpić.

    KAportal.hr

  • Odgovori