KAportal Zabava ne prestaje ni nakon Dana grada - već u subotu počinje novo izdanje "Riječnog kina uz Karlovačko" | Karlovački informativni web portal

Zabava ne prestaje ni nakon Dana grada – već u subotu počinje novo izdanje “Riječnog kina uz Karlovačko”

foto: Anamarija Tonžetić

Nakon mnogobrojnih događanja povodom Dana grada, kulturni i zabavni život u Karlovcu neće zamrijeti, naprotiv. Uskoro slijedi i ove godine izuzetno jaki Međunarodni etno jazz festival, a već dan nakon karlovačkog rođendana, 14. srpnja, počinje novo, osmo, izdanje Riječnog kina uz Karlovačko te Riječnog kina za djecu.

Podsjetimo, Riječno kino krenulo je od ideje Marije Ratković Vidaković te je realizirano kao njezin diplomski rad u trajanju od tri dana, a danas je program bogatiji nego ikad i gostuje na čak osam lokacija programa za odrasle i još tri lokacije s dječjim programom. Filmove će tako ove godine uz Karlovčane moći gledati i Dugorešani, Ogulinci, Ozljani i Slunjani, kao i stanovnici Barilovića, Kamanja, Lasinje i Vojnića.

Sve počinje ove subote, 14. srpnja, na Foginovom kupalištu na Korani u Karlovcu u 21 sat kvizom “KINKI” koji vodi popularni stand-up komičar Goran Vugrinec, na koji se možete prijaviti na ovom linku. Nakon toga, točno u ponoć, kreće i prva filska projekcija, a riječ je o horror filmu “Obdukcija Jane Doe”.

 • Generalni je pokrovitelj projekta od samog početka Karlovačko, tj. kompanija HEINEKEN Hrvatska, a tako će biti i ove godine. Pokrovitelji su Grad Karlovac, Karlovačka županija,Zajednica tehničke kulture Karlovačke županije, Turistička zajednica Duge Rese, Turistička zajednica grada Karlovca, Turistička zajednica općine Vojnić, Općina Lasinja, Općina Barilović, Općina Kamanje, Turbing d.o.o., Grad Ozalj, Centar za kulturu Jastrebarsko, Hrvatski audiovizualni centar te Savjet mladih Grada Ogulina, a organizatori zahvaljuju i svim partnerima i suradnicima i ostalima koji podržavaju organizaciju Riječnog kina.

  Evo i rasporeda filmova i zbivanja:

  KARLOVAC

  14.7. 21:00 kviz “KINKI”, 00:00 horror “Obdukcija Jane Doe”

  18.7. 21:30 komedija “Comic Sans”

  21.7. 21:30 glazbeni “Scream for me Sarajevo”

  22.7. 21:30 komedija “Leptiri”

  28.7. 21:30 biografski “Voleći Pabla”

  29.7. 21:30 fantastični “Ant-Man i Wasp”

  30.7. 21:00 animirani “Hotel Transilvanija 3: Praznici počinju”

  DUGA RESA

  16.7. 21:00 animirani “Leo Vinci: Misija Mona Lisa”

  17.7. 21:30 fantastični “Jumanji: Welcome to the Jungle”

  27.7. 21:30 dokumentarni “Glasnije od oružja”

  Ozljani će 20.7. moći pogledati triler “Putnik”, Slunjani 23.7. animirani “Leo Vinci: Misija Mona Lisa”, a 26.7. “Putnik” je na rasporedu u Ogulinu. U Bariloviću je 2.8. na rasporedu romantična komedija “Počinjem ponovno”, 3.8. u Lasinji će biti prikazana komedija “Odjednom tata”, a 4.8. u Kamanju fantastični “Jumanji: Welcome to the Jungle”. Program završav 13.8. u Vojniću, na Petrovoj gori, dokumentarcem “Nostalgija za svjetlom”.

  KAportal.hr

 • Odgovori