KAportal „Za našeg Brku“ - bivše karlovačke rukometašice organiziraju u nedjelju u dvorani kraj Korane sjećanje na rukometaša i trenera Milana Brkića | Karlovački informativni web portal

„Za našeg Brku“ – bivše karlovačke rukometašice organiziraju u nedjelju u dvorani kraj Korane sjećanje na rukometaša i trenera Milana Brkića

RK DUBOVAC (sezona 1974/75) stoje: Mihajlo Prezelj – Mitila (trener), Matija Justament, Milan Brkić – Brko, Ivan Maradin (predsjednik), Miro Brakus, Vlado Justament – Ušo, Milan Tutek – Čanti, Branko Lakić – Đuka. Čuče: Dragoljub Samaržija – Žica, Berislav Samaržija – Bebe, Josip Vuljanić – Čarli, Milan Ratković – Raca

Nekadašnje karlovačke rukometašice a danas veteranke kojima je Milan Brkić bio trener organiziraju u nedjelju, 13. siječnja, u ŠSD na Rakovcu, sjećanje, “Za našeg Brku”, na prijatelja, suradnika, trenera i rukometaša Milana Brkića koji je na današnji dan prije devet godina prerano preminuo u 59. godini života.

 

 

 

 

SATNICA
14:00 sati – zajedničko okupljanje na groblju Dubovac, posjet grobu Milana Brkića
15:30 sati – okupljanje u ŠSD na Rakovcu
16:00 sati – mini rukomet, djevojčice i dječaci RK Škola rukometa Karlovac
16:45 sati – Rukometni klub Dubovac Gaza – Karlovac II (druga momčad)
17:40 sati – sjećanje na Milana Brkića
18:00 sati – RK Škola rukometa Karlovac žene – Karlovačke veteranke

– Svojom ljubavi prema rukometu i ljudima oko sebe nije ostavljao nikoga ravnodušnim. Odgojio je brojne generacije sportaša, kako u klubovima, tako i u Rukometnoj školi. Zaslužio je stoga da ga se prisjetimo i odamo mu počast na način na koji bi on to najviše volio, na sportskom terenu, s loptom u ruci – kaže Dina Bubaš jedna od inicijatora sjećanja i dodaje:

 • – Pozivamo stoga sve Karlovčane, obitelj, prijatelje i suradnike našeg ‘Brke’ da dođu u Školsku sportsku dvorana na Rakovcu u 16 sati te uživaju u nekoliko prijateljskih rukometnih utakmica i u međusobnom druženju. Družimo se sve do 19 sati.

  Rukometni klub Škola rukometa Karlovac koja je uz rukometašice – veteranke inicijator sjećanja zahvaljuje na pomoći u organizaciji Karlovačkoj banci, RK Dubovac i HRK Karlovac.

  MILAN BRKIĆ (1952. – 2010.)

  Milan Brkić je kao junior počeo igrati rukomet u Dugoj Resi gdje je živio za RK Duga Resa, a Rukometnom klubu Dubovac pristupio je kao 16-godišnjak, 1968. godine, gdje je godinama bio odličan prvotimac i član momčadi koja je bilježila najveće uspjehe kluba iz gradske četvrti Dubovac. Igrao je s braćom Justament, Đankovićem, Ratkovićem, Mišićem, Štedulom, Blaževićem, braćom Čavlović, Pavlakovićem, Mrkšićem i drugima. Osamdesetih godina obnašao je i dužnost tajnika RK Dubovac. Bio je vrlo pedantan i savjestan tajnik kluba. Bavio se i trenerskim pozivom pa je tako nekoliko godina vodio i prvu ekipu dubovačkih rukometašica i rukometaša. Trenirao je i igračice Karlovca i bio pomoćnik Damira Čavlovića – Đovija u prvoligaškoj momčadi RK Karlovačka banka. Zadnjih godina je bio trener u Rukometnoj školi Karlovac gdje je njegova momčad osvojila prvo mjesto na ovogodišnjem i nedavno održanom 10. Otvorenom prvenstvu Hrvatske u super mini rukometu. Nažalost nije taj uspjeh svoje momčadi s njom i proslavio jer je neposredno prije završio u bolnici na Švarči pa je momčad vodio njegov sin Saša Brkić, također trener u Rukometnoj školi Karlovac.

  Bio je djelatnik Karlovačke banke gdje je 30 godina radio kao šef trezora. Poznanici će ga pamtiti kao sjajnog rukometaša, dobrog trenera, vrijednog djelatnika i nadasve nenametljivog i skromnog čovjeka.

  Prijatelji, kolege i rukometna obitelj ispratila je Milana Brkića u utorak, 27. travnja 2010. godine, na Vojnom groblju u Karlovcu.

  KAŠonline

   

   

 • Odgovori