KAportal Za HGSS-ovce nema odmora: Sanirali slap u kojem se zamalo utopila djevojčica, u Mahičnu pronašli nestalu osobu, ali nažalost mrtvu | Karlovački informativni web portal

Za HGSS-ovce nema odmora: Sanirali slap u kojem se zamalo utopila djevojčica, u Mahičnu pronašli nestalu osobu, ali nažalost mrtvu

foto HGSS Stanica Karlovac

Karlovački HGSS-ovci su na području Mahična tragali za nestalom ženskom osobom, no ova potraga nije imala sretan završetak. Nesretna žena pronađena je mrtva.

Ova ih je potraga, navode u HGSS-u, alarmirala u srijedu no nažalost nije završila onako kako se nadala obitelj pokojne i oni koji su je tražili. Više sreće imao je 84-godišnjak koji je jučer odlutao na području Krnjaka.

– U poslijepodnevnim satima zaprimili smo dojavu od Centra 112 o nestanku starije muške osobe na području naselja Poljane Vojničke i Grabovac Vojnički koji su u sastavu Općine Krnjak. Tijekom četvrtka osoba se udaljila s adrese stanovanja za kojom je tragala zabrinuta rodbina i brojni poznanici iz sela.  Oko 12 sati alarmirana je HGSS stanica Karlovac te je pokrenuta akcija traganja i spašavanja, a nedugo nakon izlaska na teren osoba je pronađena živa.

  • HGSS-ovci nisu samo tragali za nestalima već i radili na prevenciji. Kako javljaju, sudjelovali su na osiguranju sanacije i na samoj sanaciji odlomljenog dijela slapa na rijeci Mrežnici u Zvečaju. Tamo se, podsjetimo, 22. srpnja odvijala prava drama u kojoj je u posljednji trenutak spašen život djevojčici osnovnoškolske dobi. Dijete je nogom upalo u dio koji je puknuo pa se odlomio još prošle godine, noga joj je propala i zaglavila se. Nije mogla van, a voda joj je nadirala do glave. Dijete je spašeno zahvaljujući prisebnosti kupača i djelatnicima hitne pomoći koji su brzo reagirali.

    Sada je slap, zahvaljujući pomoći gorskih spasitelj, ipak sigurniji.

    KAportal.hr

  • Odgovori