KAportal Za blagdanski vikend bilo opuštenih: Dolijalo 34 pijana i 86 prebrzih vozača - jedan kažnjen jer je (opet) odbio "puhati" | Karlovački informativni web portal

Za blagdanski vikend bilo opuštenih: Dolijalo 34 pijana i 86 prebrzih vozača – jedan kažnjen jer je (opet) odbio “puhati”

Pojačani nadzor prometa, što ga je PU karlovačka provodila protekli vikend, i ovaj put je pokazala da je nedozvoljena brzina najčešći prekršaj ovdašnjih vozača, ali i da pijani sjedaju za volan. Jedan od njih ponovo je odbio alkotestiranje i za to zaradio kaznu.

Zbog vožnje pod utjecajem alkohola iz prometa su isključena 34 vozača, a najpijaniji među njima imao je 2,66 promila. Iznad dozvoljene brzine vozilo je 86 vozača, nabrži među njima 104 km/h, izvan naselja. Sankcionirano je 11 sudionika u prometu zbog nekorištenja sigurnosnog pojasa i 9 vozača zbog korištenja mobitela za vrijeme vožnje, te utvrđeno još 98 ostalih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

– U proteklom tjednu na području Policijske postaje Slunj zatečen je vozač star 34 godine koji je vozilom upravljao pod utjecajem alkohola, zbog čega su mu policijski službenici ponudili da se izvrši ispitivanje prisutnosti alkohola u krvi, što je isti odbio pritom vrijeđajući i omalovažavajući policijske službenike. Zbog ponavljanja počinjenja istovrsnog prekršaja vozač je uhićen i priveden na nadležni Prekršajni sud koji ga je pravomoćnim Rješenjem osudio na kaznu zatvora u trajanju od 40 dana, što je preinačeno u uvjetnu kaznu u roku trajanja od 12 mjeseci.
Naime, spomenuti vozač je unatrag tri godine u jednom slučaju pravomoćno kažnjen zbog odbijanja alkotestiranja, izvijestila je PU karlovačka.

  • KAportal.hr

  • Odgovori