KAportal Za 15. rođendan Knjižnice za mlade radionica, izložba, koncert, ples i nagradna igra | Karlovački informativni web portal

Za 15. rođendan Knjižnice za mlade radionica, izložba, koncert, ples i nagradna igra

Knjižnica za mlade danas slavi svoj 15. rođendan, a cjelodnevni bogat program traje do večernjih sati.

– Sam projekt Knjižnice za mlade započeo je na današnji dan 2003.godine, idejom da se mladima, srednjoškolcima, osnovnoškolcima, te svima onima koji se osjećaju mladima ponudi prostor u kojem će kroz različite programe, edukuativna predavanja i radionice provoditi svoje slobodno vrijeme. Karlovačka Knjižnica za mlade jedina je knjižnica u Hrvatskoj koja je izdvojena od gradske knjižnice, a sve je započelo internet caffeom i stripotekom. Kasnije se nastavilo različitim predavanjima, a program i sadržaj knjižnice prilagođavao se trendovima mladih, kazao je Marinko Polović, dipl. knjižničar.

Kroz prostor karlovačke Knjižnice za mlade profiltrirale su se razne edukativne tribine, gostovanja pisaca i autora, putopisna predavanja i brojne zanimljive radionice.

  • Rođendanska proslava Knjižnice je započela kreativnom eko radionicom “Jednostavno… knjigastično” koju vodi Gabrijela Vine, a riječ je o simpatičnoj radionici gdje  se izrađuju malene knjižice. Glavni dio programa je u popodnevnim satima, točnije u 17.30 sati, kada se održava radionica kaligrafije i tipografije “Umjetnost slova” koju predvodi Fran Spudić, u 19 sati je otvorenje izložbe “Kako smo odrastali: petanest godina Knjižnice za mlade (i stare)”, koja predstavlja kratki prikaz svih događaja u zadnjih petnaest godina.  Nakon izložbe u 19.30 sati je koncert bendova Zone Child i GunBlade koji svojim melodijama namjeravaju rasplesati sve posjetitelje.

    A ako ste se zabrinuli hoćete li stići pogledati utakmicu, knjižničari su i na to mislili i pripremili prijenos utakmice kako bi svi zajedno bodrili naše nogometaše. Poslije utakmice ispred Knjižnice Gabrijela Brletić-Magmatikka imat će izvedbu atraktivnog poi plesa, vrstu žonglerske tehnike. Na kraju slavljeničkog programa sve posjetitelje očekuje tajanstvena nagradna igra.

    KAportal.hr

  • Odgovori