KAportal Vučić stigao u Zagreb, prosvjednici na Trgu bana J. Jelačića negoduju - policija im zabranila odlazak na Markov trg | Karlovački informativni web portal

Vučić stigao u Zagreb, prosvjednici na Trgu bana J. Jelačića negoduju – policija im zabranila odlazak na Markov trg

‘Mi svejedno krećemo prema Markovom trgu, pa dokle stignemo’, poručuju prosvjednici koji su se počeli na glavnom zagrebačkom trgu okupljati oko 9 sati.

Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić stigao je u dugoočekivani posjet Hrvatskoj koji bi trebao ublažiti napetosti u odnosima dviju država, ali je prije toga ukazao i na neka raizlaženja među glavnim kreatorima hrvatske vanjske politike. Vučića je u u posjet prije dva tjedna pozvala hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović, sa željom da dvije države “nadiđu prijepore i događaje koji nas drže taocima prošlosti i time otvore novu stranicu u odnosima”.

Prema informacijama koje prenose mediji, čini se da će prosvjednici ostati na Trgu bana Jelačića te da ih neće pustiti na Markov trg. Policija je potvrdila tu informaciju. U 10 sati su poslali priopćenje u kojemu stoji:

  • “Temeljem članka 51. stavka 5. Zakona o policijskim poslovima i ovlastima, policija je jutros temeljem sigurnosne prosudbe vezane za provođenja posebnih mjera sigurnosti, odnosno osiguranja štićenih osoba i objekata, privremeno ograničila pristup Markovom trgu.

    S obzirom da se ova odluka odnosi i na sudionike najavljenog javnog okupljanja za današnji dan na Markovom trgu želimo jasno razgraničiti da se ne radi o zabrani javnog okupljanja kako je to definirano Zakonom o javnom okupljanju u članku 14.”

    Vijesti.rtl.hr

  • Odgovori