KAportal Brigo moja prijeđi na drugoga: Vučić kaže da nema smisla osnivati povjerenstvo za besplatne udžbenike kad su skoro izbori!? | Karlovački informativni web portal

Brigo moja prijeđi na drugoga: Vučić kaže da nema smisla osnivati povjerenstvo za besplatne udžbenike kad su skoro izbori!?

Jesam, rekao sam 30. siječnja da ćemo to dati na Županijsku skupštinu u ožujku, ali mislim da nema smisla osnivati tijelo Skupštine koja će u travnju biti raspuštena. Mislim da to treba ostaviti sljedećem sazivu; svi smo se složili. Možda ću imati čast da budem vijećnik i da donesemo odluku o osnivanju povjerenstva.

Izjavio je to župan Ivan Vučić, odgovarajući na vijećničko pitanje Marka Bubaša (HNS) zašto, unatoč obećanju, na dnevnom redu današnje sjednice Županijske skupštine nema točke o osnivanju povjerenstva koje bi trebalo naći najbolji model za osiguranje besplatnih udžbenika svim učenicima u Županiji.

Tako je, podsjetimo, dogovoreno na siječanjskom sastanku s predstavnicima Inicijative za besplatne udžbenike, uz objašnjenje da će to povjerenstvo biti prvi korak ka ostvarenju zahtjeva za besplatnim školskim knjigama.

Da od toga danas neće biti ništa, KAportal je objavio jutros, a da će već u ponedjeljak krenuti s potpisivanjem peticije za besplatne udžbenike HNS-ova Marina Novaković Matanić najavila je na nedavnoj konferenciji za novinare. Prve potpise namjeravaju prikupiti u Dugoj Resi.

– Nakon prevare župana Karlovačke županije Ivana Vučića koji je u siječnju 2017. godine obećao osnivanje radne skupine za nalaženje najboljeg modela za besplatne udžbenike za sve učenike u Karlovačkoj županiji, a na današnjoj Skupštini rekao da nema smisla da se to radi, nama kao pokretačima akcije ne preostaje ništa drugo nego da se na legitiman način borimo za prava svih naših građana i učenika, te počinjemo skupljati peticiju za besplatne udžbenike na području cijele Karlovačke županije, poručila je Novaković Matanić.

Hoće li prikupljeni potpisi uroditi plodom kao što su u slučaju Grada Karlovca – koji je svim učenicima osnovnih škola osigurao bar radne bilježnice – vidjet će se ubrzo.

KAportal.hr

  • 2 komentara

    1. Istinizavolju zaista vjerujemo da će duhovni vođa skupiti snage i konačno nam pomoći da nemamo čast da Vučića, Uđbinca i njemu slične više gledamo na političkoj sceni….istinizavolju dovoljno je pokazao u 8 godina…..

    Odgovori