KAportal Vučić danas obilazi Vrginmost: Kolona blindiranih vozila projurila kroz Karlovac, uz policiju na svakom križanju "brze ceste" i helikopter | Karlovački informativni web portal

Vučić danas obilazi Vrginmost: Kolona blindiranih vozila projurila kroz Karlovac, uz policiju na svakom križanju “brze ceste” i helikopter

Iznad kolone s delegacijom iz Srbije letio je helikopter

Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić danas će posjetiti Vrginmost u Općini Gvozd i sudjelovat će na skupštini Srpskog narodnog vijeća u Zagrebu koja se održava u Lisinskom. Kolona blindiranih vozila uz jaku pratnju policije i policajce na svakom križanju “brze ceste”, te helikopter koji je nadletio grad prošla je kroz Karlovac oko 9.30 sati.

Vučić će u Vrginmostu održati sastanak sa stanovnicima, posjetit će dvije obitelji te će obići Osnovnu školu “Gvozd”. Načelnik Općine Gvozd, SDSS-ov Milan Vrga kazao je kako je Vučićev posjet veliki događaj te da on donosi poruku pomirenja.

Na povratku u Zagreb iz Vrginmosta Vučić će sudjelovati na Velikoj skupštini Srpskog narodnog vijeća (SNV) u Koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski u 16 sati. Šef SNV-a jeMilorad Pupovac, ujedno predsjednik SDSS-a koji tvori vladajuću koaliciju što podržava Vladu kojoj su okosnica HDZ i HNS. Zbog svojih aktivnosti u SNV-u Pupovac je meta kritike dijela srpske zajednice koja smatra da monopolizira srpske institucije u Hrvatskoj.

  • Prema najavi, okupljenima bi se trebala obratiti predsjednica Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović, predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, Milorad Pupovac te predstavnici hrvatske Vlade i Sabora. Nakon Velike skupštine SNV-a završava posjet srbijanskog predsjednika Hrvatskoj.

    KAportal.hr/Vijesti.rtl.hr

  • 2 komentara

    1. Koje li sreće e za karlovčane.

    Odgovori